Bir sohbette garip sessizliklerle nasıl başa çıkılır

Tuhaf sessizlik anları, kaçınılmaz olarak sohbetlere sızabilir. Zihni yarışıyor ve boşluğu doldurmak için söylenecek şeyleri düşünmek için yarışıyor.

Sonunda boşluğu doldurmak için aklınıza gelen kelimeleri söyleyebilirsiniz, bu da durumu daha da rahatsız eder.

İnsanlar genellikle bu sessizlik anlarının bir konuşmanın en iyi parçası olduğunun farkına varmazlar. Bazen kelimeler arasındaki sessizlik, tek başına kelimelerden daha etkili bir şekilde iletilebilir. İşte sohbette garip sessizliklerle nasıl başa çıkılacağı.

Bir konuşma yavaşladığında, olayların hızla yokuş aşağı gitmesini önlemek için şu ipuçlarını deneyin:

1. Sessizliğin normal olduğunu unutmayın. Bir konuşmadaki sessizlik, konuşmanın nasıl akması gerektiğine dair bir baskı veya beklenti varsa genellikle rahatsız olur.
Sessizliğin normal olduğunu ve sohbeti sürdürmekten yalnızca sizin sorumlu olmadığınızı unutmayın. Kendinize güveni ve kontrolü sürdürürseniz, vücudunuz sakinleşmek için beyninize mesajlar gönderir. İnsanlar arasında her zaman kısa sessizlikler olur. Kısa bir sessizlik arasından sonra yeniden başlatabilirsiniz.

2. Rahatlamayı öğrenin. Sessizliğin sizi endişelendirdiğini anladığınızda, derin ve kolay nefes alın. Derin nefes almak, zihninizi ve vücudunuzu sakinleştirmeye yardımcı olur. Gergin ve korkmuş görünüyorsun, bu duyguları başka birine yansıtabilirsin. Bu, konuşmanın ilerlemesini daha da zorlaştıracaktır.

Derin bir nefes alın  , omuzlarınızı indirin ve gülümseyin. Elinizde bir içki varsa duvara yaslanın veya bir yudum alın. Diğer kişinin haberi olmadan zihninizin dolaşmasına izin verin. Bu size dinlenmeniz ve daha sonra ne söyleyeceğinizi düşünmeniz için 5-10 dakika verecektir.

3. Kişi hakkındaki küçük ayrıntılara dikkat edin. Konuştuğunuz kişi hakkında bir şeyler fark etmeye çalışın. Örneğin: ‘Kişi çekici bir telefon taşıyorsa, şu yorumu yapabilirsiniz:’ Bu arada, bu hangi telefon? İyi görünüyor.’
Bu, kişiyi rahatlatacak ve sizin için heyecanlanacaktır. Telefon hakkında ayrıntılı olarak konuşmaya başlayacağını fark edeceksiniz.

4. Konuştuğunuz kişiyi merak edin. Merak, insanlarla gerçekten ilgilenmenize yardımcı olacaktır. Başkalarına değer vermezseniz veya başkalarıyla gerçekten ilgilenmezseniz, fark edeceklerdir. Öyleyse, gerçekten ilgilenin ve diğer kişi hakkında bilgi edinmeyi umun.

5. Durumun işaretlerini takip edin. Partnerinizden ipuçları alın ve sohbeti buna göre yapın. Partnerinizin konuşmada rahat olduğunu düşünüyorsanız, daha derinlemesine paylaşın. Ayrıca, daha derin sorular sorun. Değilse, yavaş ve sabit tutmaya çalışın. Ama sorular sorarak sohbeti devam ettirmeye çalışın.

6. Yorum yapacak güvenli bir şey bulun. Konuşmada suskun kaldığınızda, tehdit edici olmayan bir şey hakkında yorum yapın. Örneğin, hava durumu konusu tartışılması yaygın ve güvenli bir konudur. “Bugün hava güzel değil mi?” Gibi bir şey söyle. Akşam yemeğine çıkarsan yemek hakkında konuş. Bu, şehirdeki en iyi lazanya değil mi?

7. Açık uçlu sorular sorun. Bir sohbette sessizliklerin garipleşmesini önlemek için odak noktanızı konuştuğunuz kişiye kaydırın. Basit ve açık sorular sorun. İnsanlara her zaman bir şeyler hakkında nasıl hissettiklerini sorun. Örneğin, bungee jumping yaptıklarını söylerlerse, onlara sorun: “Böyle bir yükseklikten atlama deneyimi nasıldı?” veya “Korktun mu?” Bu, insanların konuşmasına ve sohbeti ilerletmesine izin vermenin iyi bir yoludur. Ayrıca, kişinin tartışmakta olduğunuz konu hakkındaki düşüncelerini ve duygularını sorduğunuzdan emin olun. Bu kişiyi tanımaya gerçekten ilgi göstermek, onun sizinle daha açık konuşmasını sağlayacaktır. Kişinin sohbete daha fazla katkıda bulunduğunu, uzun ve garip sessizlik olasılığını azalttığını göreceksiniz.

8. İnsanlara bir şeyi açıklama şansı verin. Buradaki fikir, diğer kişiyi yanıtlamaya teşvik eden sorular sormaktır, bu nedenle açık uçlu sorular sormalısınız. Bir şey hakkında ayrıntılı olarak konuşmalarını sağlayacak sorular sorabilirsiniz. Aldığınız yanıt sohbeti ilerletmiyorsa, onları bir şeyin neye benzediğini veya nasıl çalıştığını açıklamaya davet eden daha fazla soru sorun. “Bununla ilgili çok tecrüben var mı?” Diye sormak yerine “Bununla ilgili çok tecrüben var gibi görünüyor” gibi bir ifade şeklinde bir soru sorabilirsiniz.

9. Düz cevaplardan kendiniz kaçının. Siz konuşurken, sohbette “Evet” ve “Hayır” gibi düz yanıtlardan kaçınmaya çalışın. Bu görüşmeyi kapatacak. Temelde fikir, ayrıntılı olarak cevaplanabilecek bir şey sormaktır. Amacınız partneriniz için konuşmayı kolaylaştırmak olmalıdır.
Örneğin, size “Sıkıcı değil mi?” Diye sorulursa, basitçe “evet” yanıtını vermek iyi bir fikir değildir. Bu konuşmanızı sakinleştirir. Bunun yerine, “Evet, sıkıcı ama benim için sorun değil. Bu durumlarla başa çıkabilirim. Senin sorunun ne? Böyle bir durumda olduğunuzda ne yaparsınız? ”

10. İfadenizi daima bir soruyla bitirin. İfadenizi bir soruyla bitirdiğinizden emin olun. Diğer kişiyi konuşmaya yönlendirecektir. “Will Smith filmini beğendim” derseniz, “Performansı hakkında ne düşünüyorsunuz?” Diye sormaya devam edin.

11. Önceki bir konuyu düşünün.  Bir kişiyle konuştuğunuzu ve aniden konuşmanın tükendiğini hayal edin . Kişi bir şey söylediğinde, ne cevap vereceğini bilmiyordu. Bu noktada, daha önce bahsettiğiniz bir konuyla başlayın. Tartıştığınız herhangi bir önceki konuya geri dönün ve onunla ilgili sorular sorun. Hatta o kişiyle en son tanıştığınızda veya son telefon görüşmenizde konuştuğunuz bir şey hakkında konuşabilirsiniz. Bir örnek, “En son tanıştığımızda, Miami’yi ziyaret etmekten bahsediyor muydunuz? E nasıldı? ”

12. Eğlenceli bir şeyler düşünün. Kahkaha aynı zamanda sohbette garip bir sessizliği bozmanın en iyi yollarından biridir. Komik bir şey söylemek, sohbete katılan iki kişiyi rahatlatır ve buzu kırmak harikadır. Mizahınızın gerçek olduğundan emin olun.

13. Onu sorgulamayın. Birbiri ardına çok fazla soru sorarak aşırıya kaçmayın. Birine soru sorarken, kendinizle veya ne düşündüğünüzle ilgili bir şeyi açığa çıkaran bir açıklama veya yorumla araya girin. Konuştuğunuz kişiyi sizden daha fazlasını paylaşıyormuş gibi hissettirmeyin. Çok fazla soru sormak, soru işareti gibi görünmesini sağlayacaktır.

14. Üçüncü bir kişi getirin. Sohbete üçüncü bir kişiyi katın. Bu, sizinle başka bir kişi arasındaki konuşma gerçekten ilerlemediğinde etkili olabilir. Yeni bir kişiyi getirdiğinizde, iki yeni insanı birbirinizle tanıştırırsınız. Bu, gerektiğinde katkıda bulunurken konuşmalarına izin vermek anlamına gelir. İyi geçinirseniz, sohbetin dışına çıkabilirsiniz.

15. Yeni bir sohbet başlatıcı kullanın. Konuşmanıza bir sessizlik yerleşirse, konuşmanın akışını sağlamak için yeni bir konu getirmeyi deneyin. “Bunu duydun mu?” Gibi bir şey söylemeyi deneyin veya “Bu filmi gördünüz mü? Bu konu hakkında ne düşünüyorsun?”

İnsanlar genellikle konuyu aniden değiştirmenin iyi olmadığını düşünürler, ancak vites değiştirmek ve işleri yeni bir yöne almak kesinlikle normaldir. Sadece empatik bir şekilde dinlediğinizden emin olun ve kişiyi yeni bir konuyla bölmeyin.

16. Dikkatinizin dağınık veya suskun olup olmadığını kabul edin  . Aklınıza konuşacak bir şey gelmediğinde veya konuşmanın akışını kaybettiğiniz bir  durumda dürüst olun  . Sadece “Bir şey düşünürken kayboldum” veya “Zihnim boşaldı. Neredeydik?”

17. Birlikte yapacak bir aktivite bulun. Konuşmanız durduysa ve o kişiyle kalmak istiyorsanız, birlikte yapabileceğiniz bir aktivite önerin. Kahve içecekseniz ve konuşacak çok şeyiniz yoksa, bowlinge gitmeyi veya sadece yürüyüşe çıkmayı önerebilirsiniz. Bir aktiviteye katılarak ikinizin de söyleyecek daha çok şeyi olacaktır.

18. Konuşma becerilerinizi geliştirin. Sosyal etkinliklere sık sık katılarak sosyal becerilerinizi geliştirme fırsatlarından yararlanın. Ayrıca kütüphaneciniz, mahalle bakkal müdürünüz veya bakıcınız gibi tanıdığınız herkesle konuşun. Kendinizi konuşma becerilerinizi geliştirmeye zorlayın.

19. Bunu bir fırsat olarak değerlendirin. Sohbeti yakında bitirmeyi düşünüyorsanız, tesadüfen sohbete giren sessizlik, sohbeti bitirmek için harika bir fırsat sunabilir. Sorumluluğu üstlen ve şöyle bir şey söyle, “Her neyse, seninle tanışmak güzeldi. Seni sonra görüşürüz “veya” Neyse, işine devam et. ”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*