Döküntüler için ev ilaçları

Kaşıntı, ağrı, rahatsızlık ve tahriş: Kızarıklık geçirmenin iyi bir yanı yoktur. Ağrılı kızarıklıklar size cehennem verebilirken, kaşınanlar sizi kaşıyan bir maymuna dönüştürebilir. Bazı kızarıklıklar kendiliğinden geçer, ancak diğerleri göz ardı edilirse yayılabilir ve daha da kötüleşebilir.

Deri döküntüsü, alerji, ısı, stres, deri enfeksiyonları ve su çiçeği veya kızamık gibi hastalıklar gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Bazı ilaçlar bile yan etki olarak kızarıklığa neden olabilir ve bazı kozmetikler cildi tahriş ederek kızarıklığa neden olabilir.

Döküntüler her zaman derhal tedavi edilmelidir, aksi takdirde can sıkıcı olmanın ötesine geçebilirler. Şiddetli döküntüler kanayabilir, zarar verebilir veya lezyon geliştirebilir.

Şiddetli vakalarda, doktorunuz semptomları azaltmak ve kızarıklığın iyileşmesine izin vermek için ilaçlar yazabilir, ancak bir kızarıklıktan kurtulmanın en iyi yolu, bazı doğal ilaçlarla sorunu tomurcukta ortadan kaldırmaktır.

Deri döküntülerini doğal olarak tedavi edin

Bu doğal ilaçlar, ilaçlarla gelebilecek zararlı yan etkiler olmaksızın, çoğu vücut ve cilt tipi tarafından genellikle iyi tolere edilir. Bu ilaçlarda kullanılan bileşenler yaygındır ancak dikkate değer sonuçlar verebilir.

İşte döküntülerden hızlı ve doğal bir şekilde kurtulmak için kullanılabilecek beş yöntem.

Yöntem 1: Zeytinyağı Kullanın

Zeytinyağı, tamamen doğal olan deri döküntüleri için hızlı, kolay ve ağrısız bir çare. Doğal bir temizleyici olarak cildi toksinlerden ve alerjenlerden arındırır; bu nedenle iyileşme süreci hızlanır.

Zeytinyağı, kontrol edilemeyen kaşıntıları giderir ve iltihaplı cildi yatıştırır. Zeytinyağında bulunan oleocanthal bileşiği iltihaplı cildi yatıştırır.

Zeytinyağı ve bal karışımları da çocuklarda pişik oluşumunu gidermek için etkili bir şekilde kullanılmıştır. (2)  Bu yağ cilde emilir ve iyileşmeyi destekler. Zeytinyağındaki antioksidanların ve E vitamininin varlığı cildi içeriden iyileştirmeye yardımcı olur ve cildin yenilenme sürecini destekler.

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Zeytinyağı (iltihaplı cildi yatıştırır)

Tek adımlı tedavi: günde 3-4 kez zeytinyağı uygulayın

  • Kızarıklık iltihaplı cilde hafif bir tabaka zeytinyağı sürmek için pamuk kullanın. Cildinizi yağ ile doyurmayın, sadece cildinizin kolayca emebileceği şeyleri kullanın.

Zeytinyağını birkaç gün boyunca veya cildiniz tamamen iyileşene kadar günde 3-4 kez tekrar uygulayın.

Yöntem 2: Hindistan cevizi yağı kullanın

Hindistan cevizi yağı hafiftir ve etkili olduğu kadar cilt için de güvenlidir. Çeşitli deri döküntülerini tedavi etmek için kullanabilirsiniz. O kadar nazik ki, bebeğin hassas cildindeki pişiklerin tedavisinde de kullanılabilir. Hindistan cevizi yağı  ,  çocuk bezindeki dermatitin ağrı, kaşıntı ve kızarıklığını büyük ölçüde giderebilir   . (5)

Bu yağın antimikrobiyal ve iyileştirici özellikleri vardır. Hindistan cevizi yağında bulunan laurik asit, birçok faydasından sorumludur. Bu hafif yağ, gözenekleri tıkamadan cilde kolayca emilir   .

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Hindistan cevizi yağı (kaşıntılı cildin iyileşmesine yardımcı olur)

Tek adımlı tedavi: Hindistan cevizi yağını birkaç kez uygulayın

  • Bir pamuk yardımıyla döküntüye hindistancevizi yağı sürün. İyileşme sürecini hızlandırmak için birkaç defadan fazla kolayca uygulayabilirsiniz.

Kızarıklık kaybolana kadar uygulamayı birkaç gün boyunca tekrarlayın.

Yöntem 3: Aloe vera kullanın

Aloe vera, doğanın en bol armağanıdır. Çeşitli kozmetik ve sağlık komplikasyonları için topikal olarak kullanılabilen yatıştırıcı ve iyileştirici bir merhemdir.

Antimikrobiyal, antiinflamatuar ve yumuşatıcı özelliklere sahiptir. Bu, döküntüde bulunabilecek herhangi bir enfeksiyonla savaşabileceği, ağrıyı ve şişliği azaltabileceği ve kaşıntıyı hafifletebileceği anlamına gelir.

Aloe vera, kızarıklıktan kaynaklanan herhangi bir yaralanmanın iyileşme sürecini kolayca hızlandırabilir. (3)  Cilde emildiği ve daha iyi sonuçlar verdiği için yıkamanıza bile gerek yoktur.

Kullanılabilecek en iyi aloe vera jeli türü, bitkinin yapraklarından elde edilen jeldir. Saksıdaki bir aloe vera bitkisinin hayatta kalması kolaydır ve size gün boyunca taze aloe vera jeli sağlayabilir.

Ayrıca bazı marketlerde aloe vera yaprakları da satın alabilirsiniz. Bu yapraklar 1 ila 2 hafta oda sıcaklığında kolayca saklanır. Bir sağlık mağazasından aloe vera özütü alma seçeneği de vardır. Ürünün yapay koku veya diğer katkı maddeleri içermediğinden emin olun.

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Aloe vera jeli (iltihaplı cildi rahatlatmaya yardımcı olan iltihap önleyici özelliklere sahiptir)

Tek adımlı tedavi: günlük aloe vera jeli uygulayın

  • Kızarıklık üzerine taze aloe vera jeli sürün.
  • Birkaç dakika kurumasını bekleyin. Yıkamana gerek yok.

Döküntüde ağrı ve kaşıntı hissettiğinizde uygulamayı tekrarlayın. Kızarıklık tamamen geçene kadar bu tedaviye devam edin.

Yöntem 4: Elma sirkesi (ACV) kullanın

Kızarıklığınızın bir enfeksiyondan kaynaklandığını düşünüyorsanız, elma sirkesi (ACV) özellikle faydalı olabilir. Asidik yapısı,   döküntülere neden  olan   çeşitli cilt enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir  . (bir)

Biraz acı verse de elma sirkesi, kızarıklıktan etkilenen kaşıntılı cildi rahatlatabilir. Elma sirkesinin büzücü özellikleri kızarıklığın kurumasına ve iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olabilir.

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Elma sirkesi (kızarıklığın kurumasına ve iyileşmesine yardımcı olur)

Tek adımlı tedavi: günde iki kez elma sirkesi kullanın

  • Kızarıklıktan etkilenen cilde bir pamuk yardımıyla elma sirkesi uygulayın.
  • Doğrudan kızarıklık üzerinde kullanmadan önce, elma sirkesini sağlıklı bir cilt üzerinde test etmelisiniz. Herhangi bir tahriş hissederseniz, elma sirkesini kızarıklığa uygulamadan önce eşit miktarda su ile seyreltin.

Kızarıklık yok olana kadar birkaç gün boyunca günde iki kez tekrarlayın.

Yöntem 5: Yulaf ezmesi kullanın

Yulaf ezmesi, egzama, zehirli sarmaşık, alerji, güneş yanığı  ve kızamıktan kaynaklananlar da dahil olmak üzere çeşitli döküntüleri tedavi etmek için kullanılabilir  . İlaç döküntülerini tedavi etmek için de faydalıdır. Bu kızarıklık tedavisi yıllardır etrafta. Yulaf ezmesi yan etkilere neden olmadan cildi rahatlatır ve kızarıklığı azaltır. (4)

Yulaf ezmesi, şişliği azaltan ve kızarıklıklarda ağrı ve kaşıntıyı hafifleten iltihap önleyici özellikler sergiler. Yulafta bulunan avenantramid bileşikleri, onu alerjilere bağlı kızarıklıklar için faydalı kılan antihistaminik özellikler verir.

Yulaf ezmesini kabartma tozu ve zeytinyağıyla ıslatarak kızarıklığı tedavi edebilirsiniz. Kabartma tozu ayrıca bir soğutma etkisi verirken ağrıyı ve rahatsızlığı da azaltır. Zeytinyağı cildinizin kurumasını önlemek ve iyileşme sürecini hızlandırmak için nemlendirir.

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Su – 1 litre
  • Çiğ yulaf ezmesi (yulaf ezmesi) (şişliği azaltmaya ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur) – 2 yemek kaşığı
  • Kabartma tozu (ağrıyı azaltır) – 1 yemek kaşığı
  • Zeytinyağı (cildi nemlendirir) – 1 yemek kaşığı

Adım 1. Yulaf ezmesi, kabartma tozu ve zeytinyağını suyla karıştırın.

  • Bir kaseye yaklaşık 1 litre su koyun ve 2 yemek kaşığı çiğ yulaf ezmesi ekleyin. Ayrıca yulaf ezmesini suya eklemeden önce ince bir toz haline getirebilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz.
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
  • Kasenin içindekileri karıştırın.

Adım 2. Kızarıklıktan etkilenen cildi günde iki kez solüsyona batırın.

  • Kızarıklıktan etkilenen cilt bölgesini solüsyona batırın ve 15 ila 20 dakika bekletin.
  • Küvetiniz için de benzer bir hazırlık yapabilirsiniz. Sadece malzemeleri orantılı olarak artırmanız gerekir.

Bunu birkaç gün boyunca günde iki kez yapmak, kızarıklığı hafifletecektir.

Akılda tutulması gereken ipuçları

  • Deneyimi mümkün olduğunca ağrısız hale getirmek için döküntüyü göründüğü anda tedavi edin.
  • Ayrıca, hindistancevizi veya zeytinyağını eşit miktarda balla karıştırıp kızarıklığa uygulamadan önce de kullanabilirsiniz.
  • Ayrıca hindistancevizi veya zeytinyağını zerdeçal tozu ile karıştırabilirsiniz. Bu macunu bir kızarıklık üzerine uygulamak harikalar yaratacaktır.
  • Kabartma tozu ve hindistancevizi yağı macunu da çatlakları tedavi etmek için iyi çalışır.
  • Hint yağı, döküntülerin tedavisinde yardımcı olabilecek başka bir yağ türüdür.
  • Taze kişniş ezmesi ayrıca kızarıklıktaki yanma hissinin soğumasına da yardımcı olabilir.
  • Vücudunuzun her yerinde kızarıklık varsa banyo suyunuza da ACV ekleyebilirsiniz.
  • Ayrıca yulaf ezmesini biraz balla eşit miktarda yoğurtla karıştırıp bu macunu kızarıklıklara maske olarak uygulayabilirsiniz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*