İnsanlara nasıl saygı gösterilir?

Çoğu insan memnun etmek ister. En önemlisi, herkes saygı görmek ister.

Karşılıklı saygı, eşler, meslektaşlar, tanıdıklar veya onların çocukları arasındaki her türlü ilişkinin temelidir. Onu sevdiğinizi göstermenin en iyi yollarından biri, ona saygılı davranmaktır. (  2  )

Saygı, kabullenmek, affetmek, başkalarını yargılamamak, onların bakış açılarını dinlemek ve onlara değer vermek ve onların kişiliğini takdir etmekle gelir. (  1  )

İnsanlar genellikle sınırları görmezden gelerek, fikirlerini başkalarına dayatarak veya başkalarının bireyselliğini kabul etmeyerek karşılıklı saygıya istemeden zarar verirler. (  3  )

Saygısızlık, acı duygularına yol açabilir ve her iki taraf da ilişkide saygıyı yeniden tesis etmek ve sürdürmek için birlikte çalışmalıdır.

İyi haber şu ki, tüm taraflar birbirine saygı duymayı öğrenirse ilişkiler onarılabilir.

Başkalarına saygı göstermek için akılda tutulması gerekenler: (  4  )

1. Nazik ve düşünceli olun. Çevrenizdeki insanların ihtiyaç ve isteklerine dikkat edin. Gerçekten önemsiyorlar ve ihtiyaç duyduklarında ilgi gösteriyorlar.
2. Kibar olun. İnsanlarla tanıştığınızda gülümseyin, sıcak ve cana yakın olun.
3. Sevgi dolu olun. Çevrenizdeki insanlara, özellikle sevdiklerinize şefkat gösterin.
4. Kibar olun. “Teşekkür ederim”, “rica ederim”, “özür dilerim” ve “lütfen” deyin. Ayrıca iltifatlarınız konusunda samimi olun; Saygılı bir şekilde basit tutun.
5. Konuksever olun  . İnsanları selamladığınızda, 10 saniye ayırın ve kendilerini önemli hissetmelerini sağlayın. Gözlerine sıcaklık ve samimiyetle bakın. Uygunsa, ona sağlam bir el sıkışma veya hızlıca sarılın.
6. Kişilerin adlarını kullanın. İster yazılı ister sözlü olsun, tüm iletişiminizde, ister tek seferlik ister tekrarlanan bir iletişim olsun, bir kişinin adını kullandığınızdan emin olun. Birinin adını kullanarak, o kişinin sizi etkilediğini belirtiyorsunuz. Dolaylı olarak onları tebrik ediyor ve önemli hissettiriyorsunuz.
7. Başkaları hakkındaki şeyleri hatırlayın. Çocuklarınızın isimlerini veya hafta sonu gezinizi hatırlamak gibi küçük ayrıntıları not edin. Onları hatırlamak ve önemsemek için çaba harcadığınızı gösterin.
8. Yardımcı olun.Sorulmadan insanlara yardım edin. İster ailenizden biri ister bir yabancı; Onlara yardım ederek onlara önem veriyorsunuz. Dinlenmek için zaman ayırması veya bir aile üyesinin yeni bir eve taşınmasına yardım etmesi gereken bir arkadaşınıza iyi bakın.

9. Açık fikirli olun. Açık fikirli olduğunuzda, başkalarının fikirlerini ve fikirlerini kabul etmeye istekli olursunuz   . Yeni şeyler öğrenme konusunda daha yeteneklisin, yanlış olma olasılığına daha açıksın ve bir başkasının haklı olduğunu anlayabilirsin.
10. Başkalarının görüşlerine saygı gösterin. Onlarla aynı fikirde olmasanız bile, diğer insanlara kendilerini ifade etme şansı verin. İki kişinin her konuda hemfikir olmadığını bilin.
11.  Kontrolü bırakın. Bırakın insanlar kendi işlerini kendi yöntemleriyle yapsınlar. Karar verme özgürlüğü her insanın temel hakkıdır. Çocuklarınız, eşiniz veya herhangi bir aile üyesi, kendi kararlarını vermelerine izin verin.
12. Gereksiz hataları aramaktan kaçının. Küçük şeyler veya insanların hataları ve eksiklikleri için eleştirmekten kaçının. Hepimiz hata yaparız ve hiçbir şey mükemmel değildir.
13. Alçakgönüllülük uygulayın  . Kendinizi çok fazla aşağılamadan veya gösteriş yapmadan mütevazı olun   .
14. Başkalarının gelenek ve inançlarına saygı gösterin. İnsanlara ırklarına, dinlerine veya kültürel geleneklerine bakılmaksızın aynı saygıyla davranın.
15. Diğer insanların farklılıklarının farkına varın. Başkalarını oldukları gibi kabul edin ve değer verin. Hepimiz eşit olsaydık, insan ırkı sonuçsuz kalırdı.
16. İstendiğinde dürüst geribildirim verin. Başkalarının olumlu yönlerini vurgulayın ve olumsuz yönlerini değiştirmek için cesaret verin.
17. Yargılamaktan kaçının. İnsanları yargılamak veya küçümsemek bir tür küstahlıktır. Birine bakmak ya da başkalarını küçümsemek sizi yukarı kaldırmaz.
18.  Kimseye kin beslemeyin. Kızgınlığa ne kadar uzun süre tutunursanız, kininizin nesnesi değil, sizi daha çok inciten bir toksin haline gelir.
19. Hayal kırıklığınızı başkalarından çıkarmayın. Hayal kırıklıklarımızın çoğu yalnızca bize aittir ve çoğu zaman kendi kendimize neden olur. Tutarlı havalandırma, sevdikleriniz size söylemese bile, normalde sağlıklı olan ilişkilere zarar verebilir.
20.  Küfürlü dilden kaçının. Başkalarına hakaret etmek veya küçük düşürmek, sindirme ve sözlü tacizin biçimleridir. Sert sözlere düşkün olmak, herkesi rahatsız edebilir veya ciddi bir çatlak yaratabilir.
21.  Dedikodudan kaçının. Bunu takip etmekte güçlük çekiyorsanız, dedikodu yapma ihtiyacı duyduğunuzda o kişinin yanınızda olduğunu hayal edin. Olumlu dedikodu bile başkalarının mahremiyetini ihlal ettiği için saygısızlıktır.
22. Sözünüzü tutun. Taahhütlere uyun. Sözünüzü tutarak karşınızdaki kişiye değer verdiğinizi ve ona saygı duyduğunuzu gösterirsiniz.
23. Zamana saygı gösterin. Daima zamanında olun. Başkalarının zamanını boşa harcamayın. Randevulara geç kalmamak, konuya çabuk gelmek, konuşmamak ve gereksiz konularda zaman kaybetmek – bunların hepsi insanlara zamanlarına saygı duyduğunuzu gösterir.

24. Mahremiyete ve sınırlara saygı gösterin. Meraklı olmak yerine başkalarına çok ihtiyaç duyulan alanı verin. İki kişi sohbet halindeyken araya girmekten kaçının; onlarla daha sonra konuşabilirsiniz.
25. Sohbet sırasında aktif olarak dinleyin. Müdahale etmeyin, sözünü kesmeyin veya başka bir kişi hakkında konuşmayın. Herkesin duyulduğunu hissetmesi gerekiyor. Biriyle sohbet ederken telefonunuzu kapatıp ona bakın. Onları dinleyerek onlara önemli olduklarını gösterin.
26. Başkalarını cesaretlendirin. Birisi kötü bir gün geçiriyorsa ,  bir gülümseme veya moral verici bir konuşma, günlerini geçirmek için çok yol kat edebilir  .
27. Biri iyi bir şey yaparsa, onu tebrik edin. Üstün bir konumdaysanız ve çalışanlarınızdan biri harika bir iş çıkardıysa, onları açıkça tebrik edin. Bu onların morallerini artıracak ve daha iyi sonuçlar için daha çok çalışmalarını sağlayacaktır.
28. Adil olun. Çoğu insan, uygulasalar da uygulamasalar da güçlü bir adalet tanımına sahiptir. Başkalarına hak ettiklerini verin, bu bir teşekkür veya takdir sözü olsa bile.
29. Dürüst olun. Başkalarına karşı dürüst olduğunuzda, ne kadar önemsediğinizi gösterir. Onlara sevginizi ve saygınızı gösterin.
30. Yardım isteyin. Yardım istemek, ne yaptığınızı bilmediğiniz anlamına gelmez. Bu, diğer kişinin fikrini önemli gördüğünüz anlamına gelir. İçerme sayesinde de ilişkiyi güçlendirebilirsiniz.
31. Hatalarınız için özür dileyin. Başkalarına sözleriniz ve davranışlarınızla iyi davranın ve eğer onları incitirseniz, kabul edin ve üzgün olduğunuzu söyleyin. Mazeret üretme.
32.  Sesinizin tonuna ve ifadesine dikkat edin. Alay veya sertlik genellikle aşağılama olarak yorumlanır. Başkalarıyla bir şeyler hakkında konuşurken daima saygılı olun.
33. Bir çatışmaya dahil olduğunuzda  , arabuluculuk yapmaya istekli olun. Çatışma ne kadar ciddi olursa olsun herkesin kendi pozisyonunu ifade etmesine izin verin. Bazen bu basit süreç, daha önce yokmuş gibi görünen yerlerde yeni çözümler yaratabilir.
34. Kendinize saygı duymak, başkalarının size daha fazla saygı duymasına yardımcı olur.Bu iki fikir, tıpkı bir sohbetin akışı gibi birlikte çalışır. Kendinize ve başkalarına dürüst davranarak, seçimlerinizde kendinizi güvende hissetmek daha kolaydır. İnsanlar kaçınılmaz olarak size daha fazla saygı duyacak ve ilişkide gerçek karşılıklı saygıya katkıda bulunacaktır. (  5  )

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*