Sivilce için uçucu yağlar: tarif dahil

Akne, gözenekler ölü deri hücreleri, kirlilikler, yağ vb. İle tıkandığında ortaya çıkan son derece yaygın (ve son derece can sıkıcı!) Bir cilt problemidir. Bakteriler de bu gözeneklere girebilir ve kırılmalara neden olabilir. Aknenin ana nedenlerinden bazıları stres, ilaçlar, uykusuzluk, kirleticiler, sağlıksız yaşam tarzı ve hormonal faktörlerdir.

Akne tedavisi için reçetesiz satılan birkaç losyon vardır   , ancak bu cilt durumunu tedavi etmenin daha güvenli ve daha doğal yolları varken neden pahalı, kimyasal yüklü ürünler için para harcayasınız?
Son zamanlarda, sivilce gibi cilt problemlerini tedavi etmek için kozmetikte kullanılan sentetik kimyasallara daha güvenli alternatifler isteyen kişilerden doğal bitkisel ilaçlara artan bir ilgi var   .

Natüralist şifaya yönelik bu yeni itme, uçucu yağları şöhrete ulaştırdı. Bu harika iksirler, mükemmel bir cilt balsamının tüm bileşenlerine sahiptir ve çeşitli yaygın dermatolojik sorunlara karşı oldukça etkili olduğu kanıtlanmıştır. (bir)

Sivilce için uçucu yağlar nasıl kullanılır

Uçucu yağlar bitkilerden elde edilir ve cilt bakımı, güzellik ve ev ilaçları için kozmetik ürünlerde yaygın olarak kullanılır. Bu doğal iksirler genellikle kendi başlarına kullanılamayacak kadar güçlüdür.

Yoğunluğunu biraz azaltmak için uçucu yağlar genellikle  kendi cilt geliştirici faydalarına sahip olan zeytin, badem ve hindistancevizi yağları gibi “taşıyıcı yağlar” ile seyreltilir  .

Örneğin, hem hindistancevizi yağı hem de zeytinyağı güçlü nemlendirme özelliklerine sahiptir ve cildi beslemek için mükemmeldir. Seçtiğiniz taşıyıcı yağ ile cildinize uyan herhangi bir uçucu yağı kullanabilirsiniz.

Not:  Uçucu yağlar çok güçlü olduğu için cildinizde kullanmadan önce bir yama testi yapın.

Uçucu yağ içeren anti-akne tarifi

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Uçucu yağ (aşağıda belirtilmiştir) – 5 ila 6 damla
  • Taşıyıcı yağ (hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, badem yağı) – 1 yemek kaşığı

Tek adımlı yöntem: Taşıyıcı yağa birkaç damla uçucu yağ ekleyin ve uygulayın

  • Bir çorba kaşığı taşıyıcı yağa 5-6 damla uçucu yağ ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Bir pamuk veya çubuk kullanarak solüsyonu akneye uygulayın.

En iyi sonuçlar için bu ilacı yatmadan önce günlük olarak kullanın.

Akne için bazı uçucu yağlar

Sivilceyi önlemek ve tedavi etmek için kullanabileceğiniz on esansiyel yağ.

1. Çay ağacı yağı

Botanik ismi olarak bilinen çay ağacının uçucu yağ  yağ  içinde  Melaleuca  , çoklu yararları antibakteriyel, antifungal ajanlar, antimikrobik, antiseptik ve antiviral ve anti sunmaktadır – inflamatuar ve yatıştırıcı özellikleri.

Faydaları:  Klinik kanıtlar, çay ağacı yağını  , diğerleri arasında akne, cilt lezyonları, apseler, siğiller ve çıbanlar gibi çok çeşitli iltihaplı cilt rahatsızlıkları için doğal bir kozmetik ve kendi kendine tedavi  maddesi  olarak kullanmanın terapötik etkinliğini desteklemektedir  . . (2)  (3)

Aynı zamanda akne ile ilgili iltihaplanmayı ve kızarıklığı azaltmak için temel yağ olarak lanse edilmektedir. Ayrıca, ilk etapta bu tür kırılmalara yol açan bakteri birikimi ile savaşarak ve sınırlandırarak sorunu tomurcukta çözmeye yardımcı olur.

Nasıl çalışır:  Çay ağacı yağı, cildin dış katmanlarına nüfuz ederek ve yağ salgıları ile hızla karışarak, gözenekler üzerinde antiseptik ve antienflamatuar etkiler üreterek, siyah noktaları yok etmek için iyileşme sürecini harekete geçirir.

Not:  Çay ağacı esansiyel yağının sınırlı miktarlarda kullanılması halinde ters cilt reaksiyonlarına neden olma olasılığı düşüktür, ancak yine de bir yama testi önerilir. Cildinize uygun olduğundan emin olmak için kullanmadan önce ön kolunuzun alt kısmına biraz yağ sürün.

2. Lavanta esansiyel yağı

Lavandula  angustifolia  ‘Vera’,  Lavandula officinalis  ve  hafif, taze, çiçeksi ve otsu bir kokuya sahip daha yaygın olarak bulunan Lavandula angustifolia türleri  dahil olmak üzere lavantaya atfedilen birkaç botanik isim  vardır.

Bu çok yıllık çiçekli bitkiden elde edilen uçucu yağ, zengin antioksidan, antibakteriyel, antiseptik, antienflamatuar ve antidepresan potansiyeli nedeniyle tıbbi değeri nedeniyle yaygın olarak kabul görmüştür.

Faydaları:  Lavanta esansiyel yağı fizyolojik ve psikolojik faydalar sağlar ve geleneksel olarak küçük yaraları, yanıkları, sokmaları, ısırıkları ve akneleri tedavi etmek için kullanılır. (4)

Nasıl etki eder:  Ek olarak, büzücü özellikleri onu özellikle akne tedavisinde etkili kılar. İçeride biriken kirleri temizleyerek gözeneklerin tıkanmasına yardımcı olur ve dolayısıyla sivilce oluşumunu engeller.

Bununla birlikte, genellikle cilt için çok sert olan ticari büzücülerin aksine, lavanta esansiyel yağı kaşıntı, kuruluk veya tahrişe neden olmaz.

Bu nedenle, lavanta esansiyel yağı karakteristik olarak hafif ve yatıştırıcıdır, bu da onu özellikle hassas cilt tipleri için akne oluşumlarına ve cilt iltihabına karşı etkili bir iyileştirici ajan yapar.

3. Limon esansiyel yağı

Cilt  için iyileştirici faydaları nedeniyle üst  sıralarda yer alan bir diğer uçucu yağ,   bilimsel çevrelerde Citrus limon  olarak da bilinen  limondan elde edilir . Limon esansiyel yağı harika bir narenciye kokusu verir ve bu da onu çeşitli kozmetikler, parfümler, kokulu mumlar ve sabunlarda düzenli bir bileşen haline getirir.

Faydaları:  Pek çok cilt rahatsızlığı için doğal bir terapötik yardımcı olarak limon esansiyel yağının popülaritesinin, cildin bütünlüğünü korumaya yardımcı olan güçlü antibakteriyel, antiseptik, büzücü, antiviral ve detoksifikasyon özellikleriyle çok ilgisi vardır.

Limon esansiyel yağı, yağlı cildi dengelemek, sivilceyi kontrol ederek sivilceyle savaşmak ve donuk cildi canlandırmak gibi çeşitli cildi teşvik edici etkilere sahiptir. (5)

Limon esansiyel yağı ayrıca kimyasal kabuklardaki aktif bileşenler olan alfa hidroksi asitlerin varlığından dolayı ölü cilt hücrelerinin doğal pul pul dökülmesini destekler. Buna ek olarak, kollajen sentezini uyaran ve cildin yenilenme sürecini daha da hızlandıran C vitamini içeriğidir.

Sonuç olarak, limon esansiyel yağı cilt hücresi yenilenmesini destekler, yara izlerini hafifletmeye  , cilt tonunu iyileştirmeye ve cildin doğal dengesini geri kazanmaya yardımcı olarak  size ışıltılı, sivilcesiz bir cilt sağlar.

Nasıl çalışır:  Sitrik asit, cildi temizlemek, bakterileri yok etmek için bakterileri yok etmek ve cildi beslemek için bir bakım maddesi olarak işlev görmesine izin veren kozmetik biyosidal özelliğini açıklayan temel bir limon esansiyel yağ bileşenidir. (6)

Turunçgil yağları, fototoksisiteyi hızlandıran, ciltte tahriş, kızarıklık, iltihaplanma ve şişlik gibi akut ışığın neden olduğu yanıtlar ya da abartılı bir güneş yanığı üreten, fotoreaktiftir. (7)

Bu nedenle cilde limon esansiyel yağı sürdükten sonra güneşe maruz kalmamaya dikkat etmeniz önerilir.

4. Portakal esansiyel yağı

Portakal esansiyel yağı,  Citrus sinensis  , etkili akne tedavisi için ihtiyacınız olan tüm özelliklere sahiptir.

Yüksek stres seviyeleri, hormon üretimini doğrudan etkiler. Vücuttaki kortikotropin salınımını tetikleyerek ciltte iltihaplanmaya neden olabilir ve önceden var olan herhangi bir enflamatuar durumu kötüleştirebilir. (9)

Faydaları:  Bu uçucu yağ aynı zamanda kaygı, öfke, depresyon ve stresi hafifleten antidepresan özelliklere sahiptir ve yağ bezinde kortikotropin salgılayan hormonu (CRH) azaltmaya yardımcı olur.

Bu nedenle portakal esansiyel yağı, stres seviyelerini düşürmek, enflamatuar süreçleri yavaşlatmak ve stresin neden olduğu akneyi önlemek için güvenli ve etkili bir bahistir. (10)

Nasıl Çalışır:  Bu yağ, tıkalı gözenekleri açma, tıkalı ve yağlı koşulları giderme ve zahmetli kırılmaları ortadan kaldırma özelliğine sahiptir. (8)  Portakal esansiyel yağı sivilceye neden olan bakterilerin temizleyici, antiseptik ve antimikrobiyal özellikleri.

Portakal esansiyel yağı, akne ile ilişkili kızarıklık ve şişlik dahil olmak üzere bu tür enflamatuar tepkilere karşı koyan bir anti-enflamatuar ajan görevi görür. Portakal esansiyel yağının yağ bezlerindeki yağ üretimini dengelediği bilinmektedir ve özellikle yağlı akneye yatkın ciltler için uygundur.

5. Greyfurt esansiyel yağı

 

Greyfurtun uçucu yağı  Citrus paradisi  cilt üzerinde canlandırıcı bir etkiye sahiptir. Bu bitki bazlı sıvı, diğer kimyasal yüklü cilt ürünlerine güvenli ve doğal bir alternatiftir; Akne veya yara izi olmadan ışıltılı ve hatta ten rengini korumanıza yardımcı olur. (on bir)

Faydaları:  Kozmetikte yaygın olarak kullanılan bu antibakteriyel, antiseptik, dezenfekte edici, tonlandırıcı ve yağ giderici ajan, karma, problemli, tıkalı ve yağlı cilt koşulları için mükemmel doğal seçimdir.

Greyfurt yağının miras kalan özellikleri cildi istenmeyen sertlikten arındırır, bakterileri caydırır ve gözeneklerdeki sebum tıkanıklığını azaltarak sivilceyi önler.

Greyfurt esansiyel yağı, akne ve diğer iltihaplı cilt rahatsızlıklarına karşı anti-inflamatuar aktivite sağlayan, post-inflamatuar hiperpigmentasyonu düzeltmeye yardımcı olan ve yara iyileşmesini destekleyen bir C vitamini veya askorbik asit deposudur. (12)

Greyfurt esansiyel yağındaki C vitamini ayrıca ciltten transepidermal su kaybını (TEWL) önler. Bu hayati besin, dış epidermal katmanları korumak için kritik olan temel bariyer lipidlerin sentezini teşvik ederek cildinizin daha iyi iyileşmesine yardımcı olur.

Nasıl çalışır:  Bu nedenle, sürekli bir cilt dostu C vitamini kaynağı, doğal lipit içeriğini geri kazanarak cildi sağlıklı, nemli ve nemli tutabilir. (13)

Diğer narenciye içeriklerinde olduğu gibi, greyfurt esansiyel yağı fototoksiktir ve cildinizi güneş ışığına aşırı duyarlı hale getirir. Bu nedenle, aşırı cilt hasarını önlemek için greyfurt esansiyel yağı uyguladıktan sonra kendinizi güneşe maruz bırakmamanız şiddetle tavsiye edilir.

6. Kekik yağı

Kekik yağı, bilimsel olarak Origanum vulgare olarak bilinen çok popüler ve kolayca bulunabilen bir bitkiden elde edilir   . Bu uçucu yağ aynı zamanda birçok sağlık yararını açıklayan antioksidan, antifungal, antibakteriyel ve antiinflamatuar özellikleri nedeniyle farmakolojik bir yardım olarak üst sıralarda yer almaktadır.

Faydaları:  Kekik yağının ana bileşenlerinden biri olan carvacrol, bağışıklık sistemini güçlendirir ve sivilceye neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olan antimikrobiyal özelliklere sahiptir.

Kekik yağına bağlı etkileyici cilt dostu özellikler yelpazesi, onu, kopmaları ve bununla ilişkili rahatsız edici semptomları tedavi etmek için oldukça aranan bir doğal çare haline getirir.

Sadece mevcut kızarıklık, şişlik ve iltihaplanmada semptomatik rahatlama sağlamakla kalmaz, aynı zamanda cildinizi en üst düzeyde sağlıklı tutarak sürdürülebilir güzellik ile ödüllendirir.

Nasıl o çalışır: O  olduğu  söylenebilir  geleneksel antibiyotiklerle ile eşit sivilce bu hayati iksir etkinliği enfeksiyonların yayılmasını durdurmak için. (14)

Kekik yağının gözenekleri ve yüzeyleri temiz ve ciltteki antiseptik tutmaya yönelik üstün antiseptik yeteneği, bakteri oluşumunu önleyerek ve ortadan kaldırarak gelecekteki çatlakları önlemeye yardımcı olur.

7. Zerdeçal esansiyel yağı

 

Zerdeçal bitkisinin köklerinden elde edilen bu uçucu yağ, antibakteriyel, antifungal, antialerjik, antiviral, antiseptik ve analjezik özelliklere sahiptir.

Faydaları:  Zerdeçal esansiyel yağı, tüm güzellik çevrelerinde iyileştirici ve kozmetik faydaları nedeniyle takdir edilmektedir, öyle ki sağlıklı bir cilt bakımı rutini geliştirmeniz için genellikle doğal bir temel olarak önerilmektedir.

Nasıl çalışır:  Zerdeçalda önemli bir aktif bileşik olan curcumin, cilt hücrelerinin sağlığını koruyan etkili bir anti-enflamatuar ve antioksidandır.

Stres hormonlarının salınımını ve ardından ortaya çıkan iltihaplanma tepkisini bastırır, bu genellikle akne çatlaklarının ve buna bağlı ağrı, lekeler, kızarıklık ve şişliklerin temelinde yer alır. (on beş)

Sivilceyi kontrol etmenin yanı sıra, zerdeçal esansiyel yağı, cildinize daha eşit bir cilt tonu vermek için hiperpigmente koyu lekelerin görünümünü azaltmak da dahil olmak üzere cilt için diğer genel faydalar sağlar. (on altı)

Zerdeçal esansiyel yağı içeren bir cilt bakım rejimi, cildinizin parlak ve ışıltılı kalmasını sağlayacaktır.

8. Neem uçucu yağ

 

Azadirachta indica’dan Neem yağı,   zengin antioksidan özelliklerine atfedilen birçok yararlı sağlık etkisine sahip eski bir doğal ilaçtır. (17)

Faydaları:  Neem yağı, iltihaplı tepkileri (kızarıklık, ağrı, kaşıntı ve şişme) tedavi etmek için doğal bir çare olarak kabul edilir ve bu, sivilceye bağlı rahatsızlığı hafifletmedeki etkinliğini açıklar.

Neem esansiyel yağı, egzama, sedef hastalığı ve akne gibi kronik cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek için alternatif ve kozmetik tıpta kullanılır.

Nasıl çalışır:  Antiseptik özelliği cildi temizler ve arındırır, çatlakların görünümünü azaltır ve iyileştirici etkisi, iltihap sonrası pigmentasyonu ve yara izlerini hafifletmeye ve daha net bir cilt ortaya çıkarmaya çalışır.

Neem yağı ayrıca, kronik aknenin tedavisi için terapötik bir yardımcı olarak nitelendirilen antibakteriyel, antifungal, antimikrobiyal ve anti-enflamatuar etkiler dahil olmak üzere iyileştirici özelliklerin bir kombinasyonu ile karakterize edilir. (18)

9. Buhur esansiyel yağı

 

Boswellia serrata’dan tütsü yağı,   eski çağlardan beri geleneksel bitkisel, tamamlayıcı ve alternatif tıpta kullanılan bir sakız reçinesi özütüdür.

Faydaları:  Yağ, sivilceleri tedavi etmek ve sivilceleri azaltmak için mikropları öldüren etkili bir antiseptik, antibakteriyel ve dezenfektandır. Bu özellikler cildi temizlemek, yağ üretimini kontrol etmek ve sivilce çıkmasına neden olan durumları önlemek için birlikte çalışır.

Nasıl çalışır:  Buhur yağı ayrıca kızarıklığı, ağrıyı, tahrişi, iltihap sonrası yara izlerini ve iltihaplı cilt koşullarını engelleyen bir ağrı kesiciyle birlikte iltihaplı bir caydırıcıdır. (19)

Buhur esansiyel yağı kullanmanın bir başka nedeni de daha iyi ve daha hızlı yara iyileşmesini teşvik etmektir. Yaranın septik hale gelmesini önler ve olası cilt enfeksiyonlarına karşı korur, ayrıca çıban, sivilce ve çiçek hastalığından kaynaklanan iz ve izleri çok daha hızlı bir şekilde azaltır. (yirmi)

Bu nedenle, cilt bakımı önleme ve bakım rutinlerinde tütsü esansiyel yağının kullanılması başarılı bir sonucu garanti edebilir.

10. Sardunya uçucu yağı

 

Pelargonium odoratissimum’dan elde edilen sardunya esansiyel yağı,   kuru, yağlı ve akne eğilimli ciltler gibi nispeten sorunlu cilt tipleri ile uyumlu bir iyileştirici ajandır.

Faydaları:  Bu uçucu yağ, kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde bir bileşen olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. Sardunya yağı, güçlü büzücü, antibakteriyel, antienflamatuvar ve lipid dengeleyici özelliklere sahiptir ve etkili bir cilt yardımının tüm özelliklerine sahiptir.

Nasıl çalışır:  Sıkılaştırıcı özellikleri, cildin doğal pH’ını dengeleyerek ve tıkanmış ve yağlı cilde yol açan sebum üretimini kontrol ederek sivilcenin giderilmesine yardımcı olur ve antibakteriyel özellikleri altta yatan enfeksiyonla savaşır.

Ek olarak, anti-enflamatuar özellikleri, dermatit, sedef hastalığı ve diğer iltihaplı cilt rahatsızlıklarıyla savaşmanın yanı sıra yaralardan ve yaralardan kurtulmaya yardımcı olabilir. (yirmi bir)

Bu nedenle, akne lekelerinden arındırılmış, temiz ve ışıltılı bir cilt elde etmek için cildinizin sağlığını tedavi ederken güzelleştirici ve iyileştirici bir ajan olarak sardunya yağı ekleyin.

Kaynaklar:

  1. Winkelman WJ. Aknede aromaterapi, bitkiler ve uçucu yağlar. Dermatoloji klinikleri. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29908571. Mayıs 2018’de yayınlandı.
  2. Malhi HK, Tu J, Riley TV, Kumarasinghe SP, Hammer KA. Hafif ve orta dereceli akne için çay ağacı yağı jeli; 12 haftalık açık etiketli, kontrolsüz bir faz II pilot çalışma. Australasian Journal of Dermatology. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27000386. Ağustos 2017’de yayınlandı.
  3. Yang JH, Yoon JY, Kwon HH, Min S, Moon J, Suh DH. Doğal ürünlerden, cihazlardan ve sentetik ilaç keşiflerinden yeni bir akne tedavisi arıyorum. Dermatoendokrinoloji. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5821150/. 4 Ekim 2017’de yayınlandı.
  4. Silva GLda, Luft C, Lunardelli A, ve diğerleri. Lavanta esansiyel yağının antioksidan, analjezik ve antiinflamatuar etkileri. Brezilya Bilimler Akademisi Tutanakları. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26247152. Ağustos 2015’te yayınlandı.
  5. Ali B, Al-Wabel NA ve diğerleri. Aromaterapide kullanılan uçucu yağlar: sistemik bir inceleme. Asya Pasifik Tropikal Biyotıp Dergisi. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2221169115001033. Ağustos 2015’te yayınlandı.
  6. Kejlová K, Jírová D, Bendová H, Gajdoš P, Kolářová H. Kozmetik kullanım amaçlı uçucu yağların fototoksisitesi. In vitro toksikoloji: BIBRA ile birlikte yayınlanan uluslararası dergi. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20688147. Aralık 2010’da yayınlandı.
  7. Kejlová K, Jírová D, Bendová H, Gajdoš P, Kolářová H. Kozmetik kullanım amaçlı uçucu yağların fototoksisitesi. In vitro toksikoloji: BIBRA ile birlikte yayınlanan uluslararası dergi. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20688147. Aralık 2010’da yayınlandı.
  8. Orchard A, van Vuuren S. Cilt hastalıklarının tedavisi için potansiyel antimikrobiyal olarak ticari uçucu yağlar Kanıta dayalı tamamlayıcı ve alternatif tıp: eCAM. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5435909/. 2017’de yayınlandı.
  9. Stresi azaltmak, daha temiz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olabilir. Stresi Azaltmak Daha Net Bir Cilde Sahip Olmanıza Yardımcı Olabilir | Amerikan Dermatoloji Akademisi. https://www.aad.org/media/news-releases/reducing-stress-may-help-lead-to-clearer-skin.
  10. Kortikotropin salgılayan hormon CRH [Homo sapiens (insan)] – Gen – NCBI. Ulusal Biyoteknoloji Bilgi Merkezi. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/gene/1392.
  11. Tan AU, Schlosser BJ, Paller AS. Yetişkin hastalarda akne tanı ve tedavisinin gözden geçirilmesi. International Journal of Female Dermatology. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5986265/. 23 Aralık 2017 tarihinde yayınlandı.
  12. Telang PS. Dermatolojide C vitamini. Indian Dermatology çevrimiçi dergisi. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3673383/. 2013 yılında yayınlandı.
  13. Pullar JM, Carr AC, Vissers MCM. C vitamininin cilt sağlığındaki işlevleri. Besinler https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5579659/. 12 Ağustos 2017 tarihinde yayınlandı.
  14. Han X, Parker TL.  Bir insan cilt hastalığı modelinde kekik esansiyel yağının ( Origanum vulgare ) anti-enflamatuar, doku yeniden şekillenmesi, immünomodülatör ve antikanser aktiviteleri  . Biochimie açık. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29450144. 3 Mart 2017 tarihinde yayınlandı.
  15. Vaughn AR, Branum A, Sivamani RK. Zerdeçalın (Curcuma longa) cilt sağlığı üzerindeki etkileri: klinik kanıtların sistematik bir incelemesi. Fitoterapi araştırması: PTR. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27213821. Ağustos 2016’da yayınlandı.
  16. Ak T, Gülçin I. Kurkuminin antioksidan ve radikal süpürücü özellikleri. Kimyasal-biyolojik etkileşimler. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18547552. 10 Temmuz 2008’de yayınlandı.
  17. Alzohairy MA. Azadirachta indica (Neem) ve aktif bileşenlerinin hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde terapötik rolü. Kanıta dayalı tamamlayıcı ve alternatif tıp: eCAM. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4791507/. 2016’da yayınlandı.
  18. Mahmoud DA, Hassanein NM, Youssef KA, Abou Zeid MA. Bazı önemli insan patojenlerine karşı farklı neem yaprakları ve nimonol özlerinin antifungal aktivitesi. Brezilya mikrobiyoloji dergisi: [Brezilya Mikrobiyoloji Derneği’nin yayını]. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3768785/. 2011 yayınlandı.
  19. El-Harrasi A, Hüseyin H, Csuk R, Han HY. Boswellia özütünün biyolojik aktiviteleri. ScienceDirect. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780081024416000049. 21 Eylül 2018 tarihinde yayınlandı.
  20. Al-Harrasi A, Hussain H ve diğerleri. Modern tıpta buhur. ScienceDirect. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780081024416000050. 21 Eylül 2018 tarihinde yayınlandı.
  21. Orchard A, van Vuuren S. Cilt hastalıklarının tedavisi için potansiyel antimikrobiyal olarak ticari uçucu yağlar Kanıta dayalı tamamlayıcı ve alternatif tıp: eCAM. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5435909/. 2017’de yayınlandı.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*