Zehirsiz farelerden hızla nasıl kurtulur

Sevimli ve sevimli fareler, evinizi sizinle paylaşmaya bayılır. Eğer yaratıkları seviyorsanız, onları rahat bırakmakta sorun yaşamazsınız. Bu, onları banyonuzda koşuşturup görene kadar. Mutfağınıza girmeden önce kendilerini temizleme olasılıklarının düşük olduğunu bilerek, bu kemirgenlere veda etme zamanı.

Fareler, sıçanlar ve diğer birçok kemirgen zararlıları doğal olarak gecedir. Sürekli büyüyen dişleri nedeniyle çoğu, doymak bilmez kemerler olarak adapte olmuşlardır. Kemirgenlerin neden olduğu hasar amansızdır.

Yabani bir farenin ömrü sadece bir yıl olmasına rağmen, altı haftalık ihale çağında çiftleşmeye başlayan hızlı yetiştiricilerdir. Yaşamları boyunca bir düzine kadar yavruları olabilir ve sırayla her yavru bir düzine kadar yavru doğurabilir.

Fareleri ve fareleri zehirle yok etmek son derece acımasızdır. Zehirli kemirgenler sadece yavaş ve acı verici bir şekilde ölmekle kalmaz, aynı zamanda zehirli leşleri tüketebilen avcılar için de bir tehdit oluşturur.

Zehir kullanmadan ve onları öldürmeden farelerden ve sıçanlardan kurtulmanın daha insani yolları var. Bu canlıları neyin kene yaptığını bilmek işinizi çok daha kolaylaştırabilir.

Fareler ve sıçanlar alışkanlık yaratan canlılardır, bu da onları oldukça tahmin edilebilir kılar. Fare nereye giderse gitsin, diğer farelerin izleyeceği bir feromon izi bırakacaktır. Bu yollar ve patikalar değişmeden kalır ve dışkı ve idrarla işaretlenir, sonuncusu feromon kokusu bırakır.

Doğal kovucu kullanmak yeterli olmayabilir. Fareleri evin dışında tutmak söz konusu olduğunda en önemli şey stratejiyi takip etmektir. Eve girişinizin engellenmesi çok önemlidir. Tuzaklar ve kovucular, doğru yerlerde kullanıldığında en etkilidir: duvarlar ve kenarlar boyunca ve nadiren hareket eden buzdolapları ve fırınlar gibi ağır mobilya ve aletlerin arkasında.

Patikalar ve yollar, kemirgen aktivitesinin en yüksek olduğu ve başarılı olma olasılığınızın en yüksek olduğu alanlardır. Nerede olduklarından emin değilseniz, parmak izlerini bulmak için bir alanı talk ile kaplayabilirsiniz. Ayak izleri sizi giriş noktalarına ve iç saklanma yerlerine götürebilir.

İşte fareleri evinizden çıkarmak için kullanılabilecek beş güvenli ve zehirsiz yöntem.

Yöntem 1: Nane Esansiyel Yağı Kullanma

Size kokusu hoş gelse de fareler ve diğer kemirgenler nane kokusuyla olumlu bir şekilde itilir. Bunun nedeni, nanede bulunan yağların kokusunun aşırı derecede rahatsız edici, rahatsız edici ve farelerin artan koku alma duyularına karşı baskın olmasıdır.

Farelerin evinize yaklaşmasını engellemek ve onları evinize girmekten vazgeçirmek için kolayca sprey yapabilirsiniz. Spreyin temelini bulaşık sabunu çözeltisi oluşturur. Sabun molekülleri, uçucu yağ moleküllerine yapışarak yağı çözelti boyunca dağıtır.

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Nane uçucu yağı – 5 veya 6 damla
  • Bulaşık sabunu – 1 yemek kaşığı
  • Su – 1 su bardağı

Malzemeleri bir sprey şişesinde karıştırın ve kullanın

  • Dökülmeyi önlemek için bir huniden bir sprey şişesine 1 bardak su dökün.
  • Huniden sprey şişesine 1 çorba kaşığı bulaşık sabunu ekleyin.
  • Sprey şişesine yaklaşık 5-6 damla nane uçucu yağı ekleyin.
  • Sprey şişesini kapatın ve malzemeleri iyice karıştırmak için birkaç kez sallayın.

Fareleri uzaklaştırmak için bu nane yağı solüsyonunu evinizin içine ve çevresine püskürtün. Fare delikleri, giriş noktaları ve tavana, tavan aralarına ve bodrumlara yakın kirişler gibi sık sık sevdikleri yerleri kapsar.

Yöntem 2: Naftalin kullanın

Naftalin, etkili bir kemirgen kovucu görevi görür. Sebeplerden biri nane yağı ile aynıdır. Kokudan hiç hoşlanmıyorlar! Diğer bir neden de naftalin içindeki naftalin varlığıdır.

Yutulduğunda veya solunduğunda, naftalin kanı oksijen taşıma kabiliyetinden yoksun bırakır, bu nedenle kemirgenler için her ne pahasına olursa olsun kaçınacakları noktaya kadar toksik olabilir. Kendinize olası zararlardan kaçınmak için naftalin üzerinde çalışırken dikkatli olunmalıdır.

Güve topları zehirlidir, bu nedenle hayati tehlike oluşturabilecekleri için onları evcil hayvanlardan ve çocuklardan uzak tutun. Fareleri caydırmak için naftalin kullanırken, onları küçük çocuklar ve evcil hayvanlar için erişilemez kalacak şekilde evin etrafına yerleştirmelisiniz, çünkü ikisi de doymak bilmez kaşifler olabilir.

Kediler evinizin çoğu yerine gidebildiğinden, kediniz varsa naftalin kullanmaktan kaçınmalısınız. Bununla birlikte, bir kediniz varsa, muhtemelen fareler için endişelenmenize gerek kalmayacaktır.

Fareleri uzak tutmak için evin etrafına naftalin koyun

Naftalinleri evin etrafına, en çok kemirgen faaliyetinin görüldüğü alanlara stratejik olarak yerleştirin. Farelerin uğrak yerlerine odaklanın. Farelerin ve sıçanların uğrak yeri olan izleri dışkı ve idrarlarının varlığından tespit edebilirsiniz.

Yöntem 3: Cayenne Biber Gazı Kullanın

İnsanlar kendilerini saldırganlara karşı savunmak için biber gazı kullanırlar. Benzer şekilde, fareler evinize saldırdığında, bu ev yapımı biber gazı ile onları uzak tutabilirsiniz.

Çoğu acı biberde bulunan kapsaisin, biberin temas ettiği dokuda yanma hissine neden olan şeydir. Fare gibi küçük canlılar acı biberlerin neden olduğu yanıklara tahammül edemezler.

Bu ev yapımı biber spreyi, yoğun ısısıyla bilinen kırmızı biber ve pul biber içerir. Spreyi daha da iyi hale getirmek için bazı yerel acı biber çeşitleri de ekleyebilirsiniz. Yemeğinizi baharatlı yapmak için kullandığınız şeyi artık evinizdeki farelerden kurtulmak için kullanabilirsiniz.

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Arnavut biberi tozu – 1 yemek kaşığı
  • Pul biber – 1 yemek kaşığı
  • Sıcak su – 1 su bardağı

Adım 1. Acı biber ve pul biberleri sıcak suya ekleyin.

  • Bir kaseye 1 bardak sıcak su dökün.
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber tozu ekleyin.
  • Ayrıca 1 yemek kaşığı pul biber ekleyin.

Adım 2. Karışımı süzün

Acı biber ve pul biberlerin suya tamamen girmesi için karışımı 24 saat dokunmadan bırakın.

Sonra bir sprey şişesinin ağzına bir huni yerleştirin ve huniyi gazlı bezle kapatın.

Biber suyunu tülbentten geçirerek sprey şişesine süzün.

Ev yapımı biber spreyiniz hazır.

Adım 3. Fareleri uzaklaştırmak için ev yapımı biber gazı kullanın.

Acı biber spreyini giriş noktalarına ve ayrıca fare ve sıçan izlerine uygulayın. Bu ateşli sprey, düzenli olarak kullanıldığında fareleri ve diğer kemirgenleri evinizden etkili bir şekilde uzak tutacaktır.

Yöntem 4: Tutkal tuzakları ve hapishane tuzakları kullanma

Dikkat: Bu yöntem zayıf kalpliler için değildir. Bir kez tuzağa düşürüldüklerinde, kemirgenler kendilerini kurtarmak için şiddetle savaşırlar, bu da deri ve kürk yırtılmasına neden olabilir. Bazı fareler de kendilerini kurtarmak için uzuvlarını kemirmeye çalışırlar. Kemirgenin ölmesini önlemek için mümkün olan en kısa sürede bir tutkal tuzağından bir fare veya sıçan alın.

Her tür fare kapanıyla, kapana kısılmış fareleri atmaya hazırlıklı olmanız gerekir. Kafes tuzakları olarak da adlandırılan hapishane tuzakları ve tutkal tuzakları, canlı fareleri ve diğer kemirgenleri yakalamak için kullanabileceğiniz iki seçenektir.

Bu tuzakların bir kısmı mağazalarda mevcuttur ve bütçenize uyacak şekilde kolayca ayarlanabilir. Karşılaştığınız kemirgen türüne göre tuzakların boyutunu seçin. Şüpheniz varsa, fareleri, sincapları veya fareleri etkili bir şekilde hapsedeceklerinden daha büyük boyutlara gidin.

Hapishane tuzakları, fare çiğneme sırasında yemi çekip çektiğinde devreye giren ve kemirgeni kafeste yakalayan yaylı bir kapı mekanizmasına sahiptir. Tutkal kapanları, üzerinde yürüdüğünüzde fareyi yerinde tutan güçlü bir yapışkan katmana sahip temelde düz karton yüzeylerdir.

Çoğu tuzak türü gibi, bu tuzaklar da fare ve kemirgenleri çekmek için yem gerektirir. Peynir uzun zamandır farelerin ve sıçanların favorisi olarak lanse edilmekle birlikte, özellikle çizgi filmlerde, özellikle onlara hitap etmiyor. Kesinlikle yiyecekler, ama sadece peynire ulaşmak için yollarından çıkmayacaklar.

Fıstık ezmesi bir cazibe gibi çalışır ve fare ve sıçanları çekmek için tutkal tuzaklarına kolayca serpilebilir. Öte yandan hapishane tuzakları, yaylı kapı mekanizmasını etkinleştirmek için sert ve çiğneme gerektiren bir yem gerektirir. Burada fıstık ezmesi kullanamayacağınız için bunun yerine kızarmış domuz pastırması kullanın. Yapışkan tatlı yem, tuzağa düşene kadar fareyi meşgul edecek.

Tuzakları periyodik olarak kontrol edin, böylece kapana kısılmış fareleri doğal bir yaşam alanına, tercihen evinizden uzağa yerleştirebilirsiniz. Hapishane tuzaklarına saatlerce hapsolurlarsa stres ve bitkinlikten ölebilirler. Tutkal tuzaklarının daha yakından denetlenmesi gerekir. Kemirgenleri öldürmek sizin için sorun değilse, hızlı tuzaklar daha iyi bir seçenek olabilir.

Yöntem 5: Giriş noktalarını engelleme

Evinizin girişini kapatmazsanız, fareleri ve fareleri evinizden uzaklaştırmak için harcadığınız zahmetli çabalarınız işe yaramaz. Yiyecek ve kaynaklardaki geçici artış, yalnızca diğer kemirgenlerin önceki sahiplerinin odalarını işgal etmesine ve işgal etmesine neden olacaktır.

Binanızı veya barınma biriminizi dikkatlice inceleyin ve farelerin veya sıçanların eve girebileceği boşlukları ve delikleri belirleyin. Unutmayın ki, bir fare on sentlik bir delikten geçebilir. Baş delikten geçebilirse, vücudun geri kalanı da geçebilir.

Bu delikleri tıkamak ve kemirgenlerin evinize girmesini önlemek için kullanabileceğiniz birçok şey vardır   . Delikler doldurulamayacak kadar büyükse onarım yapmanız gerekebilir.

  • Çelik yün, fare girişlerini kapatmak için mükemmel ve güvenilir bir seçenektir. Farelerin çiğneyemeyeceği birkaç şeyden biridir. Pas konusunda endişeleriniz varsa, bakır yünü de kullanabilirsiniz. Çelik yün bilyeleri tamamen kaplanana kadar deliklere sıkıca itin. Biraz yer kaldıysa, çiğneme konusunda çok ısrarcı oldukları için fareler sonunda onu çıkaracaklar.
  • Alüminyum folyo, boşlukları ve delikleri kapatmak için kullanabileceğiniz başka bir malzemedir. Kokusu ve gürültülü yüzeyi fareleri iter ve tıkalı deliği daha fazla keşfetmelerini engeller. Sadece biraz alüminyum folyoyu sıkın ve delikleri onunla sabitleyin.
  • Kurutma tabakaları, fare ve sıçanlar güçlü kokularıyla itildikleri için delikleri kapatmak için de kullanılabilir. Kokuları azaldığında ve fareler onları yuva yapmak için kullanabildiğinde, kurutucu çarşaflarını her 3-4 ayda bir değiştirmeniz gerekecektir.
  • Genişleyen köpük, evdeki küçük delikleri ve boşlukları kapatmak için de mükemmel bir fikirdir.

Ek ipuçları

  • Evde herhangi bir kemirgen belirtisi kalmayıncaya kadar kullandığınız çare ile devam edin, örneğin taze dışkılar veya duvarlarda tırmalama ve acele etme sesleri gibi.
  • Kalan pislik kokusu daha fazla fareyi evinize girmeye teşvik edeceğinden, farelerin atılması sırasında ve sonrasında düzenli olarak temizleyin.
  • Acı biber spreyi hazırlarken veya uygularken eldiven ve gözlük takmak isteyebilirsiniz. Solunumla ilgili sorunlarınız varsa cerrahi maske de takabilirsiniz.
  • Ev yapımı biber gazı, halı veya kilimlerde renk değişikliğine neden olabilir, bu nedenle bunları uygun şekilde kullanın. Halınızda kullanmanız gerekiyorsa, önce halının göze çarpmayan bir alanında test edin.
  • Tuzaklardaki ‘korkmuş fare’ kokusu onları etkisiz hale getireceği için tutkal tuzaklarını bir süre sonra değiştirmeniz gerekecek. Hapishane tuzaklarını düzenli olarak temizlemek, onları fareler için rahatsız edici olabilecek kokulardan kurtarmalıdır.
  • Fareleri caydırmak için dolaplara ve şifonyerlere birkaç kurutucu çarşaf koyun. Eski kurutucu tabakalarını her ay veya koku geçtiğinde yenileriyle değiştirin.
  • Bahçenize ve evinizin her yerine nane ve adaçayı ekin. Bu şifalı bitkiler,   evinizin yakınında haşere aktivitesini engelleyecek ve evinizin yakınında bir buket oda spreyine sahip olacaksınız.
  • Evin etrafına Coca-Cola veya Pepsi gibi birkaç yemek kaşığı gazlı içecek içeren küçük tabaklar yerleştirin. Fareler, vücutlarında hapsolmuş hava nedeniyle bu tür gazlı içecekleri tükettikten sonra ölür ve geğiremezler.
  • Bir komşudan aktif bir kedi ödünç alın veya kemirgenlerden doğal olarak kurtulmak için bir gelincik kiralayın. Jack Russell Terriers gibi bazı küçük köpek ırkları da küçük kemirgenleri avlamakta harikadır.
  • Kemirgenlerin yiyecek aramasını önlemek için evcil hayvan yiyeceklerini ve diğer yiyecekleri güvenli bir şekilde saklayın. Günün son öğünden sonra evcil hayvan maması kaselerini her gün temizleyin.
  • Gazeteleri, kartonları ve bezleri kemirgenlerin erişemeyeceği yerlerde saklayın. Ayrıca konuttaki odun, yabani ot ve diğer kalıntıları da temizleyin. Bu malzemeler, farelerin yuvalarını yapmak için kullanmaları için idealdir.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*