Sivilce nasıl kaldırılır

Göze çarpmayan, sinir bozucu ve çıkarılması acı veren siyah noktalar, birçokları için varoluşun kabusu haline gelir. Cilt tipine bakılmaksızın, herkes siyah noktalardan muzdarip olabilir. Siyah noktalara bilgisiz bir şekilde davranmak genellikle sorunu daha da kötüleştirir.

Siyah noktalar temelde ölü deri ve gözeneklerde sıkışmış yağdır. Bu toplu kir kütlesi esasen gözeneklerinizi “tıkar”.

Bu malzeme ortama maruz kaldığında, hava onu oksitleyerek kararmasına veya kararmasına neden olur. Bu, cildi noktalayan küçük siyah noktaların görünümünü verir.

Sivilcelerin aksine, sağlığınız için hiçbir tehdit oluşturmadıkları için vücudunuz siyah noktalarla baş etmek için hiçbir çaba sarf etmez.

Bakteri üremesi olmadığı için vücuda zarar vermesi olası değildir. Bunun yerine, sadece görünüşünüzü azaltırlar ve size hiçbir sosyal avantaj sağlamazlar. Yani, onlarla sürekli kavga ediyor ya da makyaj altında saklamanız gerekiyor.

Piyasada bu sorunu çözmek için çok sayıda ticari ürün bulunmaktadır. Çok pahalı olmalarının yanı sıra, bu ürünler cildi kuru bırakır ve çoğu zaman işe yaramaz.

Daha da kötüsü, çoğu zaman bu ürünlerdeki içerikleri bile tanımlayamazsınız ve aslında zararlı olabilirler. Bunun yerine, evde siyah noktaları gidermek için bazı DIY püf noktalarını deneyebilirsiniz.

Evde sivilceleri gidermek için çözümler

Muhtemelen zaten aşina olduğunuz doğal ve kolayca bulunabilen malzemeleri ve yöntemleri kullanan bu basit ev ilaçlarına biraz zaman ve enerji harcayın.

İşte bu sinir bozucu siyah noktalardan kurtulmanın dört yöntemi:

  • Yöntem 1: Yumurta akı maskesi
  • Yöntem 2: süt ve jelatin maskesi
  • Yöntem 3: Yüzünüz için buhar banyosu
  • Yöntem 4: Kabartma Tozu ve Limon Suyu Ovması

Yöntem 1: Yumurta akı maskesi

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Yumurta – 1
  • Kağıt havlu

Adım 1. Beyazları bir yumurtadan çıkarın.

Bir yumurtayı bir kaseye kırın. Sarısı kabukta tutarak beyazları bir kasede ayırın. Sarısı kaseye düşürmemeye dikkat edin.

Beyazları bu şekilde çıkarmakta zorlanıyorsanız , beyazları ve sarısını ayırmak için diğer teknikleri kullanabilirsiniz   .

Adım 2. Beyazları yenin

Elektrikli el mikseri ile beyazları yenin. El mikseri de kullanabilirsiniz. Beyazlar köpürene kadar dövülmelidir.

Adım 3. Yüzünüze bir katman uygulayın.

Yumurta akını yüzünüze uygulayın. Kolay ve verimli uygulama için eski bir makyaj fırçası kullanabilirsiniz. Göz çevrenizdeki yumuşak bölgelerden kaçının.

Adım 4. Yüzünüzü bir kat kağıt havluyla örtün.

Kağıt havluları şeritler halinde yırtın. Hafif bir kuvvet uygulayarak yüzünüzü şeritlerle kapatın. Yumurta beyazlarından yüzünüze yapışacaklar.

Adım 5. Başka bir yumurta akı katmanı uygulayın ve kurumaya bırakın

Şimdi, kağıt havlu katmanının üzerine bir kat yumurta akı uygulayın. Maskenin kendi kendine kurumasına izin verirken rahatlayın.

Adım 6. Kuru maskeyi çıkarın.

Maske kuruduğunda çıkarın. Maskeyi çıkarırken, siyah noktalar da onunla birlikte çıkarılır.

Kalıntıları temizlemek için bitirdikten sonra yüzünüzü yıkayın. Yumurta beyazları gözeneklerinizi kapatma eğiliminde olduğundan, bu siyah noktalar yakın zamanda geri gelmeyecek.

Bu maskeyi haftada iki kez rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Yöntem 2: süt ve jelatin maskesi

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Jelatin – 4 yemek kaşığı
  • Süt – 1 yemek kaşığı

Adım 1. Jelatini ve sütü karıştırın.

Mikrodalgada güvenli bir kapta 4 yemek kaşığı jelatini ölçün ve 1 yemek kaşığı süt ekleyin. Malzemeleri karıştırın.

Adım 2. Karışımı ısıtın

Karışımı mikrodalgada 10 ila 15 saniye, maksimum 20 saniye ısıtın.

Mikrodalgada ısıtıldıktan sonra karışım bir macun haline gelecektir, mikrodalgada bir dakika bekletin ve biraz soğumasını bekleyin.

Adım 3. Yüzünüze uygulayın ve kurumasını bekleyin

Mikrodalgadan çıktığında makarna muhtemelen sıcak olacaktır. Bununla birlikte, macun çabuk priz alacağından hemen uygulamalısın.

Bu nedenle, sıcaklığı biraz dikkate alarak maskeyi eski bir makyaj fırçasıyla yüzünüze uygulayın. Kaşlara uygulamamaya dikkat edin, saçları kolayca çekebilir.

Not:  Maskeyi uygulamak için buzlu şeker çubuğu, dil bastırıcı veya kozmetik bir spatula da kullanabilirsiniz.

Maskenin kurumasını bekleyin.

Adım 4. Maskeyi soyun

Maskeyi çıkar. Bu adım biraz sancılı olabilir ama işe yarıyor. Siyah noktalar, maske ile birlikte cildinizden çıkarılır.

Bu maske gözenekleri temizleyip sıkılaştırdığından, cildiniz bebeği yumuşak hissetmelidir. Ancak pul pul dökülme nedeniyle cildiniz biraz hassas olacaktır. Gün boyunca nemlendirilmiş, nemlendirilmiş ve makyajsız tutun.

Cildinizi siyah noktalardan korumak için jelatin maskeyi haftada bir uygulayın. Sadece alın veya yüzünüzün T bölgesi gibi sorunlu bölgelere uygulayabilirsiniz.

Yöntem 3: Yüzünüz için buhar banyosu

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Elektrikli buharlaştırıcı
  • Su
  • Havlu

Adım 1. Yüzünüzü 10 dakika buharlayın

Yüzeydeki kiri ve kiri temizlemek için önce yüzünüzü akan su altında yıkayın. Başınızı bir havluyla örtün ve başınızın üzerinde bir buhar çadırı oluşturun. Suyun yüzünüzü yaklaşık 10 dakika nemlendirmesine izin verin.

Yanıkları önlemek için yüzünüzü buhardan rahat bir mesafede tutun. Buhar, yüzünüzdeki gözenekleri açarak siyah nokta yapan hapsolmuş malzemeleri serbest bırakacaktır.

2. Adım Sivilceleri giderin

Artık gözenekleriniz açık olduğuna göre siyah noktalarınızı daha kolay çıkarabilirsiniz. Siyah noktaların etrafındaki bölgeye parmağınızla masaj yapın ve siyah noktaları dışarı itin. Çoğu sivilce kolayca çıkar.

Ardından gözenekleri kapatmak için yüzünüzü soğuk suyla yıkayın. Bunu haftada iki kez kolayca yapabilirsiniz.

Bu belki de siyah noktaları çıkarmanın en güvenli yoludur.

Yöntem 4: Kabartma Tozu ve Limon Suyu Ovması

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Sodyum bikarbonat
  • Taze sıkılmış limon suyu

Adım 1. Kabartma tozu bir karıştırma kabına koyun.

Küçük bir kaseye biraz karbonat koyun. Kabartma tozu, eksfoliye edici görevi gören doğal bir bileşendir. Cildi ölü deriden ve siyah noktalardan arındırarak pul pul dökün ve yüzünüzü ışıltılı bırakın.

Adım 2. Limon suyunu sıkın.

Kaseye birkaç damla limon suyu sıkın. Limon suyu olağanüstü bir temizleyicidir ve aşırı yağlı ciltler için mükemmeldir   .

3. Adım Sürülebilir bir macun yapın

Bir yapıştırın. Kolayca uygulayabilmeniz için macun yayılabilir bir kıvamda olmalıdır. Makarna miktarı ihtiyacınıza göre ayarlanmalıdır.

Adım 4. Sorunlu bölgelere uygulayın.

Bu fırçalamayı yüzünüzün tamamında veya sadece sorunlu bölgelerde kullanabilirsiniz. Ovuyu etkilenen bölgeye 2 ila 3 dakika hafifçe masaj yapın.

Sorunlu alanlar her kişi için farklılık gösterir ancak en yaygın olanı burun çevresindeki alandır.

Ovuyu yıkayın. Cildinizi şımartın ve bir veya iki gün nemli tutun. Bu fırçalamayı haftada iki kez kullanabilirsiniz.

Ek ipuçları

  • Maskeleri daima test edin ve yüzünüzde denemeden önce küçük bir deri parçasına sürün. Cildiniz tahriş veya kızarıklık hissediyorsa, yöntem mevcut cilt tipinize, bölgenize veya durumunuza uygun olmayabilir. Böyle bir durumda yönteme devam etmeyin.
  • Yüz maskelerini uygulamadan önce yüzünüzü yıkayın ve kurulayın. Soymadan önce maskelerin tamamen kurumasını bekleyin.
  • Jöle maskesini kazara kaşlarınıza sürseniz bile paniğe kapılmamalısınız. Yamayı ılık suyla nemlendirin. Bu, daha sonra kaşlarınıza zarar vermeden tırnaklarınızla çıkarabileceğiniz jelatini yumuşatacaktır.
  • Yastıkların üzerinde yağ ve ölü deri biriktiği için yastık kılıflarınızı en az haftada bir yıkayın. Bu birikim, sırayla, saatlerce yüzünüzle her gün temas ederek siyah noktaların ortaya çıkma şansını artırır.
  • Cildiniz limona duyarlıysa, biraz suyla seyreltin.
  • Sivilcelere dokunmaktan kaçının. Sıkma ve iğneleme cildi tahriş eder ve sıklıkla sorunu daha da kötüleştirebilecek veya yeni sorunlara neden olabilecek cilt lezyonlarına yol açar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*