Uçup giden bir kağıt uçak nasıl yapılır

Atalarımız gökyüzüne ilk baktığından beri uçmak insanlığın gözlerini kamaştırdı. Yunan mitolojisindeki Icarus’un uçuşundan günümüzün kurgusal Süpermen’ine kadar, uçmak her zaman bir insan rüyası olmuştur.

Wright kardeşler sayesinde insanlar hava yolculuğu yöntemlerini keşfettiler ama kime teşekkür etmeleri gerektiğini biliyor musunuz? Onlar kağıt uçaklar.

Boeing var olmadan önce kağıt ve insan beyni vardı. Birçok sanatçı ve mühendis, kâğıt uçakları fantezilerini gerçekleştirmenin bir yolu olarak gördü. Aynı zamanda başarılı olurlarsa gerçek uçaklar yapmak için bir rehber görevi görür.

Kağıttan aerodinamik uçak tasarımları yapmayı içeren bir hobiden hoşlanıyorsanız, işte yapabileceğiniz ve uçabileceğiniz bazı popüler ve benzersiz kağıt uçaklar.

Bir çeşit kağıt

Uzun süre havada kalabilen bir kağıt uçak yapmak için güçlü bir kağıda ihtiyacınız var. 20-23 lb (ABD standardı) veya 75-85 GSM (uluslararası metrik standart) kağıt kullanın. İşte uzun bir süre boyunca uçup giden dört harika kağıt uçak türü.

Yöntem 1: Temel kağıt uçak

Bu basit kağıt uçak, kağıttan yapılacak ilk uçaklardır. Çocukların daha zor şirketlere geçmeden önce yaptıkları temel modeldir. Birçoğunun umutlarını ve özlemlerini üzerine inşa ettiği için kesinlikle denemelisiniz.

Adım 1. Kağıdı ikiye katlayın

Dikey biçimde yönlendirilmiş düz bir yüzeye bir kağıt yerleştirin, yani en uzun kenarı dikey, en kısa kenarı yatay olacaktır.

En uzun kenar boyunca kağıdı ikiye katlayın ve sıkıca bastırın. Katın kenarını düz olacak şekilde düzleştirin.

Şimdi kağıdı açın ve ortada kırışıklığın oluşturduğu bir bölme çizgisi göreceksiniz.

Adım 2. Bölme çizgisinin üst iki köşesini katlayın

Sağ üst köşeyi, kenar orta çizgi ile aynı hizaya gelene kadar bölme çizgisine doğru katlayın. Pürüzsüz ve pürüzsüz pürüzlü kenarlar. Sol üst köşede de aynısını yapın.

Adım 3. Kağıdı ikiye katlayın

Kağıdı düz çevirin ve ikiye katlayın, ancak içe doğru. Kenarları düzleştirin ve düzeltin; her iki tarafın da birbirine uyduğunu göreceksiniz.

Adım 4. Kenarları tabana doğru katlayın

Kağıdın uzun katlanmış kısmı uçağın tabanıdır. Kağıdın kenarlarını, aynı hizaya gelene kadar tabana doğru katlayın. Katlamayı bastırın ve düzeltin.

Temel uçağınız uçmaya hazır.

 

Yöntem 2: Kırlangıç ​​kağıt düzlemi

Bu düzlem biraz origami ve çok sayıda kıvrım içeriyor. Eşsiz uçuş rotasının yanı sıra, bu uçak aynı zamanda estetik bir şaheserdir. Ortalama bir origami kağıdınız değil, güçlü ama esnek kağıt kullanılmasını gerektiren, üst üste birçok kıvrım olabileceğini unutmayın.

Adım 1. Kağıdı ikiye katlayın

Kağıdı dikey yönde düz bir yüzeye yerleştirin, yani en uzun kenarı dikey ve kısa kenarı yatay olacaktır.

En uzun kenar boyunca kağıdı ikiye katlayın ve sıkıca bastırın. Pürüzsüz hale getirmek için kenarı düzleştirin.

Şimdi kağıdı açın ve ortada kırışıklığın oluşturduğu bir bölme çizgisi göreceksiniz.

Adım 2. Üst köşeleri yan kenarlara doğru katlayın

Kağıdın sağ üst köşesini alın ve kağıdın sol kenarına uyacak şekilde katlayın. Pürüzsüz, düz bir kat yapın. Buna Valley Fold denir.

Şimdi kağıdı açın ve sol üst köşe için aynı prosedürü izleyin.

Adım 3. Üst kenarı alt kenara katlayın

Valley Fold ile yapılan iki kıvrımın kesiştiği noktada, Mountain Fold yapın. Kağıdın üst kenarını alın ve vadi katının kesişme noktasından, kağıdın üst kenarı alt kenara paralel olacak şekilde katlayın.

Katlamayı düzleştirin ve kağıdı açın.

Adım 4. Kağıdı içe doğru katlayın

Kesişme noktasını dağın ucu olarak kullanın ve kağıdı her taraftan içe doğru katlayın. Altta bir miktar kağıt olacağı için bir su balonu tabanı veya benzeri bir şey oluşturacaktır.

Bir su balonu tabanı bir origami tabanıdır.

Adım 5. Tabandaki fazla parçayı katlayın ve yırtın

Kare olmayan dikdörtgen bir kağıt kullandığımız için geriye kağıt kaldı. Dağ Katlama tabanının kenarına uyacak şekilde hurda parçanın kenarını katlayın. Kırışıklığı düzeltin.

Şimdi, fazla şeridi dikkatlice kesin. Uçağın kuyruğu olmasına katkı sağlayacaktır.

Adım 6. Şeridin yarısını katlayın

Yutma düzleminin gövdesini ve kuyruğunu yapmanın ilk adımı, ana gövdeden kopardığınız kağıt şeridi üzerinde çalışmaktır.

Şeridin bir kenarını orta kıvrıma doğru katlayın.

Şimdi şeridi açın ve ikinci katın şeridi uzunluğunun 1/4 ve 3 / 4’ünü böldüğünü göreceksiniz.

Adım 7. Uzunlamasına bir kat oluşturun.

Uzunlamasına kat, şeridin tamamını ikiye katlayarak en uzun kenarlarını her iki tarafta bir araya getirdiğiniz katlamadır.

Şimdi, bu adımdan önce bir kat oluşturduğunuzda yarattığınız katlama boyunca katlayın ve açın. Kırışıklığı daha belirgin hale getirecek.

Adım 8. Uçağın gövdesini başlatın.

Düzleminizin gövdesini yapmak için şeridin kenarını bir yer tutucu olarak katlayarak ve açarak yaptığınız kırışıklığı kullanın.

Kağıdı kat yeri boyunca yırtıp, ancak yarısı kadar. Kırışık yerine her iki kenarın birleştiği taraftan yırtmaya başlayın.

Kağıdın 3/4 uzunluğunu, kağıdın yarı yırtıldığı noktaya kadar uzunlamasına katlayın, böylece dış kenar bu noktaya paralel olur. Diğer taraf için de aynısını yapın.

En son oluşturduğunuz kırışıklığı açın. Şimdi tekrar katlayın, ancak bu sefer uzunlamasına kenarı önceki kat yeri tarafından oluşturulan kıvrıma ulaşana kadar katlayın.

Basit bir çift katlamadır. Şimdi diğer taraf için de prosedürü tamamlayın.

Adım 9. Kuyruk kanatları yapın

Kağıdın kalan çeyreğini dışarı katlayın. Katlamayı, kağıdın kırıldığı noktaya kadar yapın. Kuyruk kanadının görünümünü vermek için kağıdı açın.

Adım 10. A ve B köşelerini katlayın

Şimdi daha büyük kağıda geri dönün. A ve B etiketli köşeleri üstte buluşacak şekilde katlayın.

Üstte olduklarında, bunları kat yeri boyunca katlayın, böylece köşe noktaları A ve B altta birlikte kalır. Bu, merkez boyunca bir kıvrım oluşturacaktır.

Şimdi, A ve B köşelerini birlikte yukarı doğru açın, böylece ortadaki kat yeri bir kat yeri olarak görünür.

Adım 11. C ve D noktalarını katlayın ve açın

Şimdi, bu örnekte, katlamanın her iki tarafındaki uç noktalar C ve D olarak etiketlenmiştir.

En üst noktayı bir pivot olarak alın ve orta kıvrıma dokunmak için C noktasını katlayın. D noktası için de aynısını yapın, böylece hem C hem de D orta kırışıkta buluşur.

Şimdi her iki kıvrımı da açın.

Alt noktayı pivot olarak alarak, orta kırışıklığa dokunmak için C noktasını katlayın. D noktası için de aynısını yapın, böylece hem C hem de D orta kırışıkta buluşur.

Şimdi her iki kıvrımı da açın.

Adım 12. C ve D köşelerini ezin

Üst ve alt pivotlardan C ve D köşelerine doğru çıkan çizgileri göreceksiniz, ancak tam olarak bunlarda değil.

Şimdi, her iki tarafta da balkabağı kıvrımı yapmak için her iki köşeyi sıkıştırın. C ve D köşelerini, o köşeyi içeren kenarlar orta kıvrım boyunca hizalanacak şekilde ezin.

C ve D’yi ezerek oluşan yüzgeci bastırın.

Adım 13. Üst kısmı kanatçığın üzerinden katlayın.

Yüzgecin tabanından uçağın tepesine giden kısmı yüzgecin arkasına doğru katlayın.

Adım 14. Uçağı ve kanatları katlayın.

Merkez kat çizgisi boyunca, uçağı kanattan geriye doğru katlayın.

Şimdi, uçağın kanatlarını her iki taraftan katlayın. Kanatta kanat köşesinden kıvrımı yapın.

Kanat kıvrımının orta kıvrıma paralel olmasına gerek yoktur. Rolünüze uygun mükemmel açıyı bulana kadar farklı açıları denemelisiniz.

Adım 15. Kanatların uçlarını katlayın

Şimdi kanatların yan kenarını yukarı katlayın. Uçların kıvrımı, kanatların aşağı kıvrımının kıvrımına paralel olmalıdır.

Uçak monte edilmeye hazır.

Adım 16. Uçak düzeneği

Ters bir V-oluk yapmak için uçağın gövdesini hafifçe açın. Şimdi, uçağın ön tarafını da ters V-oluk oluşturacak şekilde tutun.

Kuyruğun ters V-olukunu kanatların üzerine yerleştirip içeri doğru kaydırarak kuyruğu kanatlara yerleştirin.

Kırlangıç ​​kağıt uçağınız hazır.

 

 

Yöntem 3: Limbus kağıt uçağı

Bu uçak uzun mesafelere oldukça hızlı uçabilir. Hızlı ve akıcı bir kağıt uçak yapma yeteneğinizle insanları etkilemek için en iyi seçenektir.

Adım 1. Kağıdı ikiye katlayın

Kağıdı dikey yönde düz bir yüzeye yerleştirin, yani kısa tarafı yatay, en uzun tarafı dikey olacaktır.

Sağ kenarı sol kenara hizalayarak kağıdı ikiye katlayın, ardından kağıdı açın. Kağıdın ortasından yukarıdan aşağıya doğru uzanan bir merkez çizgisi veya kıvrım göreceksiniz.

Kağıdı ters çevirin ve katlama ve açma prosedürünü tekrar izleyin.

Adım 2. Köşeleri katlayın

Sağ üst köşeyi, kenarını orta çizgiyle hizalayacak şekilde katlayın. Sol üst köşeyi benzer şekilde katlayın ve kazma elde edin.

Adım 3. Eğimli kenarları katlayın

Gaganın sağ eğimli kenarını alın, kendinize doğru katlayın ve orta çizgi veya kıvrımla hizalayın. Sol eğimli kenarı da aynı şekilde katlayın.

Adım 4. Musluğu bükün

Kağıdın alt kenarına dokunmak için yeni ağzı kendinize doğru bükün.

Adım 5. Kağıdı ikiye katlayın

Kağıdı ortadaki kıvrım boyunca ikiye katlayın ama sizden uzağa.

Adım 6. Serbest üst köşeleri katlayın

Katlanmış uçağın iki üst köşesi olacaktır. Biri katlamayı içerirken diğeri serbest kalacak. Serbest köşeyi kendinize doğru katlayın.

Buruşma noktası köşeden bir inç uzakta olmalı ve kırışıktan sonraki kenar orta kıvrıma paralel olmalıdır.

Diğer tarafta da aynısını yapın ve kağıdı açın.

Bu iki kıvrımın gaganın tabanıyla örtüştüğünü göreceksiniz.

Adım 7. Musluğu kendinizden uzağa doğru bükün

Alt kenara hizalanmış olan musluğu sizden uzağa, yukarıya doğru bükecektir. Ancak, bir önceki adımdaki kıvrımlar gaga ile örtüştüğü için gagaya en son dokundukları noktalarda kıvrım yapın.

Adım 8. Uçağı ikiye katlayın

Yine, düzlemi orta kat yeri boyunca ikiye katlayın.

Adım 9. Kanatları ve kanatların uçlarını katlayın.

Uçağın kanatlarını kendinize doğru katlayın. Uçağın ucunda, ½ inç boşluk bırakın ve ardından kanadı bükmeye başlayın. Ortadaki kıvrımla karşılaştırıldığında, kanatların kıvrımından gelen çizgi, uca yakın ve sonunda dışa doğru hafifçe eğimli olmalıdır. Her iki taraftaki siperliği simetrik olarak katlayın.

Ortadaki kıvrımla karşılaştırıldığında, kanatların kıvrımından gelen çizgi, ucun yakınında ve sonunda dışa doğru hafifçe eğimli olmalıdır. Her iki taraftaki siperliği simetrik olarak katlayın.

Kanat kıvrımının kenarından 1/2 inç ayırın ve kanat ucunu kanat kıvrımının tersi yönünde bükün. Ucun katlama çizgisi, ağzın katlama çizgisine paralel olmalıdır.

Diğer ucu da katlayın.

Adım 10. Kuyruk yüzgecini katlayın

Kanatları açın (sizin için kolaysa) ve altlarına bakın. Orta kat yeri boyunca uçtan 2½ inç başlayarak, köşeyi yalnızca ½ ila 1 inç yüksekliğinde katlayın. Düzgün bir V şeklinde katlama yapmak için her iki taraftan doğru şekilde katlayın.

Şimdi kağıdı açın ve kanatların tepesine bakmak için çevirin. Ortada V şeklindeki kıvrımı görebilirsiniz. Kanatların altından, bir yüzgeç veya kuyruk oluşturmak için o katlamayı kaldırın.

Limbus uçağınız kalkışa hazır.

 

 

Yöntem 4: Buzz Paper Plane

Bu uçak, uçuş mesafesi kategorisindeki rekor sahipleri arasında yer alıyor.

Adım 1. Kağıdı ikiye katlayın

Kağıdı yatay yönde düz bir yüzeye yerleştirin, yani uzun taraf yatay ve kısa taraf dikey olacaktır.

Kağıdı, sağ ve sol kenar üst üste gelecek şekilde ikiye katlayın. Kırışıklığı düzleştirin ve düzeltin.

Kağıdı açın ve ortada bir kıvrım göreceksiniz.

Adım 2. Köşeleri katlayın

Sağ üst köşeyi katlayın ve kenarını orta kat yeri ile hizalayın. Şimdi, sol üst köşeyle aynı şeyi yapın ve bir tepe yapın.

Adım 3. Üst musluğu aşağı katlayın

Üst gagayı, ucu bir önceki katın kenarına değecek şekilde kendinize doğru bükün. Uçağınız şimdi yamuk gibi görünecek.

Adım 4. Uçağın kenarlarını katlayın

Eğimli tarafı alın ve orta kıvrımla hizalamak için katlayın. Diğer eğimli kenar ile de yapın.

Adım 5. Üst kısmı dışarı doğru katlayın

Üstünü kendinizden uzağa doğru katlayın. Buruşuk çizgi üstten yaklaşık ½ inç olmalıdır.

Kullandığınız kağıt biraz kalınsa, hassas bir katlama yapmak için masanın kenarını kullanın.

Adım 6. Uçağı ikiye katlayın ve kanatları yapın

Uçağı orta çizgiden kendinize doğru ikiye katlayın.

Kanat yapmak için her iki kenarı alın ve orta kıvrımın kenarına hizalamak için katlayın. Aynısını diğer kanatla yapın ve kıvrımı düzleştirin.

Buzz Kağıt Uçağınız hazır.

Ek ipuçları

  • Amerikan kağıt standardını takip ederseniz, kağıdın kalınlığı pound cinsinden temel ağırlığa göre belirlenecektir. Diğer ülkelerin çoğu, kağıt kalınlığı için GSM (metrekare başına gram) ölçeğini kullanır.
  • Uçak yapmak için 20-23 lb (temel ağırlık) veya 70-85 GSM kağıdı kullanın. Daha ağır kağıt uçağa daha fazla denge sağlar. Ancak kıvrımların sertleşmesi için çok ağır olmamalıdır.
  • Kıvrımların simetrisi, mükemmel bir düzlem yapmak için en önemli kriterdir. Hassas simetrik kıvrımlar, uçağa havadayken daha iyi denge sağlar.
  • Kıvrımları yumuşatmak veya düzleştirmek her adımdan sonra önemlidir. Keskin ve hassas kıvrımlar sağlar.
  • Kırlangıç ​​uçağı yaparken, kağıdı yırtmak için ellerinizi kullanacağınızdan emin değilseniz, bunun yerine makas kullanın. Yanlış bir yırtılma, tasarımı bozabilir.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*