Bir avokadonun olgun olup olmadığı nasıl kontrol edilir

Avokado, ince ve şaşırtıcı özelliklere sahip bir meyvedir. Superfood, besleyici gıdalar için sıklıkla kullanılan bir terimdir, ancak avokado mükemmel bir uyum sağlar.

Vücudumuz için ne kadar sağlıklı olsalar da, olgun hallerinde damak tadımız için de aynı derecede çekicidirler. Ancak, bir püf noktası var. Biraz olgunlaşmış bir avokado bile solucan yiyeceği gibi görünebilir.

Avokadolar olgunlaştıklarında özen gerektirir ve olgunluklarını yargılamak için tecrübe gerektirir, aksi takdirde tatminsiz bir mide ve hoş olmayan bir görme ile sonuçlanırsınız.

Bir avokadonun satın alırken olgunlaşıp olgunlaşmadığını doğru bir şekilde kontrol etmenin üç yolu vardır, böylece hemen çekici lezzetinin tadını çıkarabilirsiniz.

  • Yöntem 1: meyve rengi
  • Yöntem 2: Basınç uygulayın
  • Yöntem 3: Gövde tabanını kontrol edin

Yöntem 1: meyve rengi

Renk, avokadonun olgunluğunu doğru bir şekilde belirlemenin ana yöntemidir. Bu yöntem tamamen kusursuz olmasa da, ilk yaklaşımınız olmalıdır.

Pek çok meyvede olduğu gibi, bir avokadonun rengi olgun olup olmadığını belirlemek için kolay bir görsel yöntemdir. Meyvenin çeşitli aşamalardaki rengi şu şekildedir:

  • Soluktan koyu yeşile: olgunlaşmamış
  • Koyu yeşilden yeşilimsi kahverengiye: olgunlaşmak üzere
  • Yeşilimsi kahverengiden koyu kahverengiye: Olgun
  • Koyu kahverengiden siyaha: olgunlaşmamış

Avokado kahverengiye dönüştüğünde ve tam yemek için uygun olduğunda yeşilimsi kahverengi ve koyu kahverengi arasında bir geçiş aşaması vardır.

Şimdi avokadoları yukarıdaki göstergelerden karşılık gelen renkle kontrol edin. Resimlerde görüldüğü gibi renginden meyvenin olgunluğu hakkında oldukça iyi bir fikir edinebilirsiniz.

Yöntem 2: Basınç uygulayın

Meyveye baskı uygulayarak olgunluk renk göstergelerinin doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

Adım 1. Tutun ve yeşil bir avokadoyu bastırın

Yeşil bir avokado alın ve avucunuzun içinde tutun. Avokadoya hafifçe bastırmak için parmaklarınızı kullanın.

Meyve olgunlaşmamışsa, baskının üzerinde hiçbir etkisi olmayacaktır. Olgunlaşmamış meyve çok sert ve sert hissedecektir.

Adım 2. Tutun ve kahverengi bir avokadoyu bastırın

Kahverengi bir avokadoyu hafifçe bastırmak için parmaklarınızı kullanın. Meyveyi zedeleyebileceğinden bunu yaparken sert bir yüzeye koymayın. Meyveyi avucunuzun içinde tutup parmaklarınızla bastırmak, baskıyı parmak bölgesine dağıtacak ve morarmayı önleyecektir.

Parmakların uyguladığı basınç yüzeyde hafif bir çöküntü oluşturuyorsa, basınç kalktığında kaybolursa avokado olgunlaşmış ve yemeye hazırdır.

Bununla birlikte, parmaklarınız posayı kolayca içe doğru itebilir ve önemli ve uzun süreli bir depresyon yaratabilirse, o zaman avokado olgunlaşmıştır.

Yöntem 3: Gövde tabanını kontrol edin

Her zaman önce renk ve basınç yöntemlerini kullanın. Bir avokadonun olgun olup olmadığını anlayamadığınızda, yalnızca altındaki rengi kontrol etmek için düğmeyi gövdeden çıkarın. Sap çıkarıldıktan sonra avokado düzensiz bir şekilde olgunlaşır ve kolayca çürür.

Adım 1. Meyvenin üst kısmındaki gövdeden düğmeyi çıkarın.

Düğmeyi meyvenin üst kısmındaki gövdeden çıkarın.

Adım 2. Gövde düğmesinin altındaki rengi kontrol edin

Şimdi gövde düğmesinin altındaki rengi kontrol edin.

Yeşil ise meyve olgunlaşmamış demektir.

  • Yeşilimsi sarı renkte ise meyve olgun ve yemeye hazırdır.
  • Sarımsı kahverengi veya kahverengiyse, meyve olgunlaşmıştır.
  • Neredeyse siyah ise meyve çürümüştür.

Ek ipuçları

  • Sert yeşil bir avokado alıp mutfağınızda olgunlaştırmak en iyisidir. Gövde veya gövde düğmesi zaten çıkarılmışsa bir avokado almayın.
  • Bir avokadoyu olgunlaştırmak için 3 ila 7 gün boyunca tezgaha koyun. Süreci hızlandırmak için meyveyi olgun bir elma ve bir muzla birlikte kahverengi bir kağıt torba içinde saklayabilirsiniz. Elmanın salgıladığı etilen gazı bitkiler için bir büyüme hormonudur ve onları olgunlaştırır.
  • Bir avokadonun olgunlaşıp olgunlaşmadığını kontrol etmek için kulağınıza yakın tutabilir ve meyveyi kuvvetlice sallayabilirsiniz. Tohumların çıngırdadığını duyuyorsanız, meyve olgunlaşmıştır. Kağıt hamuru çok olgunlaştığında tohumu sıkıca tutamaz, dolayısıyla ses çıkar.
  • Mağazadaki avokadonun olgunluğunu kontrol etmek için gövde çıkarma yöntemini kullanmaktan kaçının. Gövde çıkarıldıktan sonra düzensiz bir şekilde olgunlaşacak ve kolayca çürümeye başlayacaktır. Sizden sonra satın alanlar için meyveyi bozmak istemezsiniz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*