Kedi ve köpeklerde kabızlık için 10 ev ilacı

Eve döndüğünüzde, tüm gün sabırla sizi bekleyen saç yumağı, sizi histerik bir sevinçle karşılamak için üzerinize ve evin etrafına atlar. Huzurlu göbek ovmaları, sessiz kucaklamaları ve tabii ki oyun oynamak için yaşarlar. Onları eşit derecede seviyorsunuz ve onlara dünyadaki her şeyden daha iyi bakıyorsunuz.

Ama onlara tapmadığınızda, bulabildikleri her şeyi ve her şeyi çiğneyecekler. Ve hatta bazen yutun. Kabul edelim! Her zaman pratik olarak onların yanında olamazsın. Bu bilinçsiz boşlukta, evcil hayvanınızın yememesi gereken bir şeyi yediğini bilemezsiniz.

Bir sonraki keşfedeceğiniz şey, evcil hayvanınızın iştahını kaybettiği, zayıfladığı ve düzgün dışkılamamasıdır. Keşke sana sorunun ne olduğunu söyleseler! Sindirim özellikleri evcil hayvanınızın büyüklüğüne bağlıdır, ancak evcil hayvanınızın düzenli olarak sindirim problemlerinden muzdarip olup olmadığını yakından gözlemlemek gerekir. (  1  ) Tıpkı insanların hastalanması gibi, evcil hayvanınızın da veterinere gitmeyi gerektirmeyen küçük rahatsızlıkları olabilir. Bu durumda muhtemelen kabızlıktır. Köpeğinizdeki veya kedinizdeki kabızlığı tedavi etmek için 10 süper kolay ev ilacı öğrenmek için okumaya devam edin.

Evcil hayvanlarda kabızlık nedenleri

  • Yeterince su içmemek, kabızlığın çok yaygın bir nedenidir.
  • Yiyecekler yeterince lif içermiyor.
  • Keçeleşmiş saçlar rektal bölgeyi tıkıyor olabilir.
  • Genetik, bazı evcil hayvanları kabızlığa daha yatkın hale getirir.
  • Bazı ilaçların yan etkisi.
  • Dışkı geçişini engelleyebilecek bir şey yutun.
  • Nörolojik veya nöromüsküler bir hastalık.
  • Yaşlı evcil hayvanlarda prostat büyümesi.
  • Tımar ederken, evcil hayvanınız bağırsaklarına sıkışmış saçları yutmuş olabilir.

Evcil hayvanlarda kabızlık belirtileri

  • Evcil hayvanınızın kaka yapmak için harcadığı zaman ve çaba.
  • O kadar kolay, düzensiz veya hiç bağırsak hareketleri yok.
  • Kaka çok kuru ve sert.
  • Evcil hayvanınız dışkılama sırasında çok çalışıyor.
  • Kaka yapmaya çalışırken titriyorlar ya da inliyorlar.
  • Dışkılamak için süzüldükten sonra dışkı hacmi çok az veya hiç yok.
  • Evcil hayvanınız kusuyorsa veya kabızlık semptomları ile bir günden fazla yemek yemiyorsa. Derhal veterinerinize danışın.

Evcil hayvanlarda kabızlığı önleyin

  • Evcil hayvanınızın diyetine lif bakımından zengin yiyecekler ekleyin.
  • Doğal bir oyuncak yerine naylon çiğneme oyuncağına geçin.
  • Düzenli egzersiz ayrıca bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olur.

Anüste büyüyen bir tümör kadar ciddi veya yememeniz gereken bir şeyi yutmak kadar basit olabilir. Evcil hayvanınız kusuyorsa, depresif görünüyorsa, kilo veriyorsa veya şiddetli dehidrasyon belirtileri gösteriyorsa, hemen veterinerinize görünün.

Özellikle tıkanma durumunda kabızlığı gidermeye yönelik girişimlerin evcil hayvanınızın durumunu önemli ölçüde kötüleştirebileceği unutulmamalıdır. Kabızlık için herhangi bir ev ilacını aşırı dikkatli kullanın.

Evcil hayvanlarda kabızlığı gidermek için doğal tedaviler

İşte köpeklerde ve kedilerde kabızlığa karşı, tüylü küçük dostunuzu rahatlatmanıza yardımcı olabilecek 10 ev ilacı.

Yöntem 1: kabak çekirdeği

Kabak su içeriği yüksektir ve tohumları lif bakımından zengindir. Kabak, uygun bağırsak hareketlerini kolaylaştırmak için müshil görevi görür. (  2  )  Lif bakımından zengin kabak çekirdeği ise kolay sindirime yardımcı olur. Tohumlar ayrıca evcil hayvanlardaki solucanları kovacak kadar güçlüdür   .

Tek adımlı tedavi: evcil hayvanınızın diyetine kabak püresi veya tohumları ekleyin

Kabızlık çeken evcil hayvanınızı rahatlatmak için hem balkabağını hem de tohumlarını kullanabilirsiniz:

  • Tohumları bir kahve değirmeni içinde öğütebilir ve köpeğinizin mamasına karıştırabilir veya köpeğiniz hoşuna gidiyorsa ikram olarak bütün olarak besleyebilirsiniz.
  • Ayrıca taze bir balkabağı da alabilirsiniz. Dış cildi soyun ve posayı ezin. Evcil kabak püresi verin. Bazı insanlar önce kabağı pişirir veya haşlar.
  • Hatta sade konserve balkabağı (turta dolgusu değil) satın alabilir ve evcil hayvanınıza verebilirsiniz. Etiketteki malzemeleri kontrol edin. Konserve balkabağı, doğada sentetik olan ve evcil hayvanınız için taze balkabağı kadar iyi olmayan maddeler içerebilir.

Evcil hayvanınızı besleyeceğiniz miktar büyüklüğüne bağlıdır.

  • Tohumlar için, köpeğinizin ağırlığının her 10 pound’u için ½ çay kaşığı verin.
  • Balkabağı ile direk yemleme durumunda 15 kilonun altındaki evcil hayvanlar için 1 çorba kaşığı.
  • 15 ila 35 pound ağırlığındaki evcil hayvanlar için 1 ila 2 yemek kaşığı besleyin.
  • 35 pound üzerindeki evcil hayvanlara 2 ila 5 yemek kaşığı verin.

Sonuçları 24 saat içinde görmelisiniz. Değilse, evcil hayvanınızı veterinerinize götürün.

Not:  Kabakta aşırı doz alıp almadığınızı öğrenmek için evcil hayvanınızın dışkısını kontrol edin. Muhallebi kıvamına sahipse, verdiğiniz balkabağı miktarını azaltın.

Yöntem 2: Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağının insan vücudu için sağladığı harika sağlık yararlarını zaten biliyor olabilirsiniz. Kabızlık ağrılarını hafifletmek de dahil olmak üzere hayvanlara da yardımcı olabilir.

Ayrıca, kedilerin tüy yumağı olması tipiktir, ancak yüksek sıklık iç problemlerin bir işareti olabilir. Kedinizi hindistancevizi yağı ile beslemek bu sıklığı azaltabilir.

Tek adımlı tedavi:  Hindistan cevizi yağını köpek veya kedi mamasıyla karıştırın

Hindistan cevizi yağını köpeğinize veya kedinize aşağıdaki şekillerde besleyebilirsiniz:

  • Evcil hayvanınızın ıslak mamasına ½ ila 1 çay kaşığı ekleyin.
  • Evcil hayvanınızı ölçülen miktarda hindistancevizi yağı ile doğrudan besleyin.

İlk kez hindistan cevizi yağı besliyorsanız, küçük yavru köpekler için pup çay kaşığı, daha büyük ırklar için her 10 pound vücut ağırlığı için ½ çay kaşığı ve her 30 pound için 1 çorba kaşığı ile başlayın. Unutmayın, aşırı yemek ishale neden olabilir.

Yöntem 3: Aloe Vera

Aloe vera bitkisinin suyunun büyük bir müshil olduğu bilinmektedir. (  3  ) Kabız olan evcil hayvanlarınıza ıslak yiyecekleri ile karıştırılarak verilebilir. Miktar, evcil hayvanınızın boyutuna ve ağırlığına bağlıdır.

Tek adımlı tedavi:  evcil hayvanınıza aloe vera verin

Günde 2 kez, evcil hayvanınızın vücut ağırlığının kilogramı başına 1 ila 3 damla aloe vera suyu vermeniz önerilir. Yani 10 kilo ağırlığında bir evcil hayvanınız varsa, ona günde iki kez 10 ila 30 damla aloe vera suyu vermelisiniz.

Not:

  • Aloe vera suyu, veteriner hekimler arasında tartışılan bir kavramdır. Bu nedenle, evcil hayvanınıza aloe vera suyu vermeden önce veterinerinize danışın.
  • Dozaj konusunda çok dikkatli olun ve aloe vera suyunu aşırı dozda almayın.

Yöntem 4: Süt

Düzenli olarak tükettiğimiz süt, köpekler için bir tür müshil görevi görür. Köpekler genellikle laktoza tahammülsüzdür ve inek sütünü çok iyi sindiremez ve bu da ishale neden olur. Bununla birlikte, evcil hayvanınız kabızlık çekiyorsa, köpeğinize veya kedinize, kabızlığa çare olarak, birkaç saat içinde acısını hafifletmek için ölçülen miktarda verebilirsiniz.

Tek adımlı tedavi:  evcil hayvanınızın diyetine ölçülü miktarda süt ekleyin

Köpeğinizin mamasına veya suyuna ila fincan süt ekleyin. Birkaç gün boyunca günde bir kez tekrarlayın ve işe yarayacaktır.

Not: Bunu diyetinizin düzenli bir parçası yapmayın.

Yöntem 5: elma sirkesi

Elma sirkesinin iltihaplanmayı azalttığı ve insanlarda detoksifikasyonu desteklediği bilinmektedir. Ancak, aynı zamanda durumunda köpek ve kedilere uygulanabilir   bir  kulak enfeksiyonu  , kabızlık, bağırsak gazı ve ishal atakları. Hazır oradayken, evcil hayvanlarınıza sadece organik elma sirkesi vermeyi unutmayın.

Tek Adımlı Tedavi:  Elma Sirkesini Evcil Hayvanınızın Yemeğiyle Karıştırın

Elma sirkesinin köpeklerde sindirimi iyileştirdiği ve vücutlarındaki pH seviyelerini dengelediği bilinmektedir. Evcil hayvanlarınıza kokusu ile seyreltilmeden beslemek zor bir iş olacaktır, ancak belirtilen oranlarda yiyecekleri veya suyla karıştırabilirsiniz.

Ölçümler aşağıdaki gibi olmalıdır:

  • 1 hafta boyunca her gün evcil hayvanınızın vücut ağırlığının her 10 pound’u için ¼ çay kaşığı.
  • 50 pound ve üzeri evcil hayvanlar için en az 1 hafta boyunca her gün 2 çay kaşığı verin.

Yöntem 6: Zeytinyağı

Yağ, evcil hayvanınızın bağırsak sistemi için doğal bir kayganlaştırıcı görevi görür. Yavru köpeğinizin mamasına biraz yağ eklemek, dışkıyı gevşetmeye ve geçmesini kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır. Bunun için zeytinyağı veya madeni yağ kullanabilirsiniz.

Tek adımlı tedavi:  Zeytinyağını evcil hayvanınızın yemeğiyle karıştır

  • Evcil hayvanınızın her gün vücut ağırlığının her 10 pound’u için yarım çay kaşığı kadar az zeytinyağı ekleyin. Kabızlık kalıcı ise 1-2 çay kaşığı tüketebilirsiniz. Evcil hayvanınızın vücudundaki A vitamini tüketebileceği için dozu 3-4 günden fazla aşmayın.
  • Zeytinyağı, evcil hayvanınızın genel sağlığı ve sindirim sistemi için faydalıdır. Köpeğinizin veya kedinizin kabızlığı için ev ilacı olarak evcil hayvanınızın ağırlığına bağlı olarak zeytinyağı ile aynı miktarda mineral yağı kullanın.
Not:  Yanlışlıkla akciğerlere solunabileceğinden ve ciddi sorunlara neden olabileceğinden, bu yağları doğrudan evcil hayvanınızın ağzına vermeye çalışmayın.

Yöntem 7: yoğurt

Yoğurt, evcil hayvanların sindirimine çok yardımcı olan probiyotikler içerir. Canlı kültürlere sahip bir çeşit seçin. Yoğurt ayrıca evcil hayvanlarda kandidiyazdan kurtulmanıza yardımcı olur   .

Tek Adımlı Tedavi:  Evcil Hayvanın Diyetine Yoğurt Ekleyin

Hoşgörüsüz değilse evcil hayvanınıza yoğurt vermeye devam edebilirsiniz. Ancak evcil hayvanınızın kakasını yapmaya çalıştığınız bir durumda 2 gün boyunca gözlemleyin. Hiçbir şey olmazsa, veterinerinize görünün. Evcil hayvanınıza günde 1 çorba kaşığı kadar doğrudan veya ıslak maması ile karıştırarak verebilirsiniz.

Not:  Evcil hayvan yoğurduna alerjisi varsa onu beslemeyin. Bu durumda başka yöntemler kullanmayı deneyin.

Yöntem 8: Tavuk suyuyla zencefil

Köpeklerde ve kedilerde kabızlığın ev ilaçlarından biri olan zencefil, uygun sindirime yardımcı olur ve kabızlık gibi durumlarda kas spazmlarını azaltır.

Tek Adımlı Tedavi: Zencefili, Evcil Hayvanınızın Tavuk Suyuyla Karıştırın

Yarım çay kaşığı öğütülmüş zencefili tavuk veya et suyuyla karıştırın ve evcil hayvanınıza yedirin. Et suyundaki tavuk veya sığır etinden elde edilen yağ, bağırsak yolunun iç yüzeyini yumuşatır.

Yöntem 9: buğday veya yulaf

Kepek gevreği, darı veya pişmiş yulaf ezmesi, evcil hayvanınızın beslenmesi için mükemmel lif takviyeleridir. Ucuzdurlar ve evcil hayvanınızın diyetindeki günlük lif gereksinimlerini karşılamaya yardımcı olabilirler.

Tek adımlı tedavi: evcil hayvanınızı yüksek lifli yiyeceklerle besleyin

Bunları evcil hayvanınızın mamasına küçük miktarlarda dahil etmek, dışkılamasını kolaylaştırabilir. Ancak, büyük miktarlarda kullanmayın veya sadece kepekle besleyin. Evcil hayvanınızın kusmasına veya kusmasına neden olabilir. Ayrıca gaza veya ishale neden olabilir.

Yöntem 10: Su

Evcil hayvanınızı kuru mama ile beslerseniz, mamayı suya koyduğunuzda suyu emerken şiştiğini göreceksiniz. Bu, evcil hayvanınızın kolonunda meydana gelen mekanizmanın aynısıdır. Yiyecek, köpek veya kedinin gastrointestinal yolunda genişleyerek tüm nemi emer ve kurumasını ve tahliyesini zorlaştırır.

Evcil hayvanınızı beslediğiniz gibi su demlemeye çalışın. Bu, evcil hayvanınızın yeterince su tüketmesini ve kabızlık ve sindirim problemlerinden uzak kalmasını sağlayacaktır.

Kabızlığı Gidermek İçin Doğal Çözümleri Kullanmanın İpuçları

  • Köpeğinizin anal bölgesini temiz tutmayı unutmayın.
  • Evcil hayvanınızın fiziksel aktivitesini artırın.
  • Prostat büyümesi durumunda evcil hayvanınızı kısırlaştırın.
  • İnsanların kullandığı müshilleri evcil hayvanlarınıza vermeyin. Hayvanlar için formüle edilmedikleri için çok tehlikeli olabilirler.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*