Köpeklerde mesane enfeksiyonunu tedavi etmek için 5 etkili ev ilacı

Zavallı köpeğiniz rahatsızlığını bile ifade edemezken, idrarınız ateş gibi yandığında yatağınızda ağlayabilir, bağırabilir ve yuvarlanabilirsiniz, bu hiçbir şekilde ağrısını azaltmaz.

İnsanlar gibi köpekler de mesane enfeksiyonlarından muzdariptir, bu da idrarlarının yanmasına ve karın ağrısına neden olur.

Bakteriler köpeğin mesanesine girip hızla çoğaldığında mesane iltihabına neden olduğunda mesane enfeksiyonu oluşur. Doğal savunmanız enfeksiyonla savaşmaya çalışırken, tüm süreç dört ayaklı arkadaşınız için son derece üzücü hale gelir.

 

Köpeklerde mesane enfeksiyonlarının nedenleri ve semptomları

Köpeklerde mesane enfeksiyonlarına E. coli veya staph bakterisi neden olur. Bakteriler dışkıda bulunur ve zaman zaman idrar yolu yoluyla mesaneye gitme fırsatı bulurlar. Mesane enfeksiyonları, bakterilerin mesaneye daha kolay ulaşmasını sağlayan daha kısa bir üretra içerdiğinden dişi köpeklerde daha yaygındır.

İshal (ve ishal sırasında aşırı yalama), diyabet, mesanedeki taşlar veya kristaller, tümörler, hormonal dengesizlik veya yapısal kusurlar gibi durumlar köpeğinizi mesane enfeksiyonlarına daha yatkın hale getirebilir.

Evcil hayvanlarda bir mesane enfeksiyonunu hızlı bir şekilde tespit etmek zor olsa da, aşağıdaki belirtilere dikkat edin.

  • Sık idrara çıkma ve / veya az miktarda idrar.
  • Kanlı veya bulanık idrar.
  • İnkontinans
  • İdrar yapmaya çalışırken ıkınma.
  • Evin içinde birçok uygunsuz yere işemek.
  • İdrar deliğini sürekli yalıyor.
  • Kötü veya güçlü kokulu idrar.
  • Uyuşukluk ve iştahsızlık.
  • Su alımında ani artış.

Köpeklerde mesane enfeksiyonlarının tedavisi

Köpeğiniz yukarıdaki semptomları gösteriyorsa, veterineriniz mesanedeki bakterileri tanımlamak için bir idrar kültürü isteyebilir. Tanımlandıktan sonra, köpeklerde mesane enfeksiyonunu tedavi etmek için antibiyotikler kullanılabilir.

Bununla birlikte, evcil hayvanınıza güçlü antibiyotik vermek her zaman en iyi yol değildir. İstilacı bakterileri herhangi bir yan etki olmaksızın kolayca kovmanın birkaç doğal yolu vardır.

Evcil hayvanınızın yeterli su içmesini sağlamak, genel mesane sağlığını iyileştirecektir. Onları yalnızca temiz, filtrelenmiş su ile beslediğinizden emin olun.

Mesane enfeksiyonundan muzdarip köpeğinizi rahatlatacak en iyi ev ilaçları için okumaya devam edin.

Not  : Köpeğiniz aşırı derecede sıkıntılıysa, idrar yaparken ağlarsa veya kanlı idrara çıkarsa, onu hemen veterinere götürün.

Yöntem 1: elma sirkesi ve yoğurt

Elma sirkesi, insanlarda  ve köpek arkadaşlarında mesane enfeksiyonlarını tedavi etmek için açık ara en iyi ev   ilaçlarıdır . Bu konuda bilimsel araştırmalara ihtiyaç duyulmasına rağmen, elma sirkesinin birçok durumda bir miktar rahatlama sağlamada etkili olduğu gösterilmiştir. “Anne” de bulunan çiğ elma sirkesi, E. coli veya staph bakterilerini başarıyla öldürebilen ve köpeğinizin vücudundaki florayı yeniden dengeleyen sağlıklı bakterilere sahiptir. Seyreltilmiş elma sirkesi, uyuz enfeksiyonunu tedavi etmek için köpeğinizin vücuduna da püskürtülebilir   .

Köpeğinizin içme suyuna ekleyebilir veya biraz sade yoğurtla karıştırıp köpeğinize verebilirsiniz. Yoğurt ayrıca kötü bakterileri hızla öldürmeye yardımcı olacak bir probiyotiktir.

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Doğal yoğurt
  • Ham elma sirkesi

Tek Adımlı Tedavi: Elma Sirkesini Yoğurtla Karıştırın ve Köpeğinizi Besleyin

Köpeğinizin boyuna göre elma sirkesi ve sade yoğurdu eşit miktarda karıştırın. İyice karıştırın ve köpeğinizi besleyin. Alternatif olarak, köpeğinizin içme suyuna uygun miktarda elma sirkesi ekleyebilirsiniz.

  • Büyük köpekler: her biri 2 yemek kaşığı
  • Orta boy köpekler: her biri 1 yemek kaşığı
  • Küçük köpekler: her biri 1 çay kaşığı

Köpeklerde mesane enfeksiyonunu tedavi etmek için 2-3 gün boyunca günde iki kez tekrarlayın.

Yöntem 2: yaban mersini

Kızılcık, mesane enfeksiyonundan muzdarip köpekler için bir miktar rahatlama sağladığı bulunmuştur. (  1  ) Yavruya kızılcık suyu vermek, birkaç saat içinde ağrıyı ve yanmayı hafifletmeye de yardımcı olabilir. Köpeklerde mesane enfeksiyonunun tedavisine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda tekrarını da önler. Kızılcık, bakterilerin mesane duvarlarına yapışmasını ve çoğalmasını önleyen bir anti-yapışkan görevi görür.

Köpeğiniz tadı seviyorsa, köpeğinize şekersiz kızılcık suyu verebilirsiniz! Aksi takdirde, yaban mersini takviyeleri kullanabilirsiniz.

Tek Adımlı Tedavi: Köpeğinize Kızılcık Takviyesi Verin

Köpeğinizin büyüklüğüne bağlı olarak, köpeğinizin mamasına uygun miktarda takviye ekleyin. Ayrıca biraz fıstık ezmesi veya krem ​​peynirle karıştırarak köpeğinizin tüketmesini daha kolay ve heyecan verici hale getirebilirsiniz.

  • Büyük köpekler: 2 veya 3 tablet
  • Orta boy köpekler: 1 veya 2 tablet
  • Küçük köpekler: ½ tabletler

Köpeğinizin mesane enfeksiyonu geçirmesine yardımcı olmak için 1 hafta içinde günde iki kez uygun miktarda yaban mersini takviyesi verin.

Yöntem 3: D-mannoz

D-Mannose, evcil hayvanlarda mesane enfeksiyonları için harikalar yaratabilecek basit bir çare. Köpeğinizin vücudu tarafından sindirilmeyen bir şeker çeşididir. Böylece mesaneye ulaşır ve kendini bakterilere bağlayarak mesane duvarlarına yapışmasını engeller. Sonuç olarak, bakteriler idrar yoluyla sisteminizden atılır.

Tek Adımlı Tedavi: Köpeğinize Her Gün D-Mannose Verin

  • Köpeğinize 3 gün boyunca günde 3 defa 500 mg D-mannoz verin.
  • Önümüzdeki 4 gün içinde sıklığı 2 kata düşürün.

Evcil hayvanınıza D-mannoz vermek, 1 hafta içinde mesane enfeksiyonunu tamamen ortadan kaldıracaktır.

Yöntem 4: Mısır ipeği

Mısır ipeği, bir kulakta mısırın çekirdeklerini örten iplik benzeri lifleri ifade eder. Köpeklerde mesane enfeksiyonunu hafifletmeye yardımcı olduğu söyleniyor. Nutrition Research and Practice’de yayınlanan 2017 tarihli bir araştırmaya göre   , mısır ipeği, sıçanlarda idrar kaçırmaya neden olan iyi huylu prostat hiperplazisinin (prostat büyümesi) semptomlarını hafifletti. (  2  )

İdrar söktürücü görevi görür, idrar akışını iyileştirir ve bakterilerin atılmasına yardımcı olur. Mısır ipeği aynı zamanda iltihaplanmayı önleyerek, hasta köpeğinize rahatlık sağlamak için mesanenin astarını sakinleştirmeye yardımcı olur.

Tek Adımlı Tedavi: Köpeğinize 1 Hafta boyunca Mısır İpek Takviyesi Verin

  • Bir tentür kullanıyorsanız, günde iki kez uygun miktarları verin:
    • Büyük köpekler: 1 veya 2 tam damlalık
    • Orta boy köpekler: ½ ila 1 tam damlalık
    • Küçük köpekler: ¼ tam damlalık
  • Tablet tercih ederseniz sabahları 1 400 mg tablet, akşam 2 tablet veriniz. Köpeğinizin mamasıyla karıştırabilirsiniz.
  • Alternatif olarak günde iki kez ona mısır ipek çayı verebilirsiniz. Bunun için 1 çorba kaşığı mısır ipeği tozunu 2 bardak kaynar suya karıştırın. 5 ila 10 dakika bekletin, sonra süzün. Köpeğinizin ağırlığının her 20 pound’u için 1 çay kaşığı verin.

Yöntem 5: Onları sulu tutun

Daha fazla su, daha fazla idrar ve dolayısıyla daha hızlı iyileşme anlamına gelir. Evcil hayvanınızın bakterileri öldürmesi için su alımını artırmak son derece önemlidir. Yani anlaşma köpeğinizi sulu tutmaktır. Çare basit olsa da, tüylü arkadaşınızı su biriktirmeye zorlayamayacağınız için uygulamak zor olabilir. Ancak, onu daha fazla su içmeye teşvik etmek için şu ipuçlarını uygulayabilirsiniz:

  • Köpeğinizin temiz içme suyuna erişimi olduğundan emin olun.
  • Suyu sık sık değiştirin ve tekrar doldurmadan önce tepsiyi temizleyin.
  • Sıcaksa biraz buz ekleyin. Bazı köpekler buzu emmeyi sever.
  • Suyu daha çekici yapmak için biraz mama veya çilek ekleyin.
  • Hiçbir şey işe yaramadıysa, su kabını değiştirerek yavru köpeğinizi içme suyuna kandırın. Yeni bir şekil veya renk, onu görmek için sizi heyecanlandıracaktır.

Evde Köpeklerde Mesane Enfeksiyonunu Tedavi Etmek İçin İpuçları

  • İdrar yapmasına izin vermek için evcil hayvanınızı sık sık dışarı çıkarın. İdrarınızı çok uzun süre tutmak sadece enfeksiyonu daha da kötüleştirir.
  • Yapmaması gereken yerlere idrara çıkmışsa köpeğinizi azarlamayın. Rahatsızlık ve yanma, köpeğinizin bu süre zarfında daha sık ve acilen idrara çıkmasına neden olacaktır.
  • İdrar lekelerini önlemek için halıları veya kanepeleri eğitim pedleriyle kaplayabilirsiniz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*