Bir tencerede hardal yeşili nasıl yetiştirilir

Hardal tohumları, yumuşak yiyecekleri tatlandırmak ve lezzetli salatalar oluşturmak için kullanılabilen baharatlı yenilebilir yapraklar üretir. Hardalların güçlü bir tadı vardır ve genellikle dokuları kalındır. Brokoli ve lahana da dahil olmak üzere Cruciferae sebze ailesine aittirler. Hardal yeşillikleri hızla büyür ve gelişmek için daha düşük sıcaklıkları tercih eder. Lahana gibi hafif bir don da lezzetini artırabilir. Hardal yetiştirmek kolaydır ve yeni başlayan bahçıvanlar için ideal bir soğuk hava mahsulüdür.

Yaprakların güçlü baharatlı bir tadı vardır ve kokuları salatalara iyi gelir veya kızartmak için eklenir. Hardal yeşillikleri, ailenizin diyetine sağlıklı bir katkı sağlar. Düşük kalorilidirler ve A, C vitaminleri ve beta-karoten bakımından zengindirler. Hardallar, antioksidanlar ve doğal detoksifikasyon özellikleri dahil olmak üzere kanseri önleme yararları olduğuna inanılan bileşikler içerir.

Hardal yeşili çeşitleri

Dev Kırmızı Hardal:  (45 gün)   Brassica juncea.  Açık tozlaşma. Büyük mor renkli savoy yaprakları 18 ”bitkileri çok dekoratif kılar. Daha düşük sıcaklıklarda, müstehcenlik azaldıkça renk yoğunlaşır. Red Giant, baharatlı veya yaban turpu ile tatlandırılmış olarak tanımlanmıştır. Bu Japon yadigarı hardalı, baharatlı mezclum’da standart bir bileşendir. Soğuğa çok dayanıklıdır.

Toraziroh hardalı:  (45 gün)   Brassica alboglabra.  Açık tozlaşma. Doğru türde hardal ısırığına sahip güçlü bir sanatçı. Çoğunlukla keskin olmayan büyük, çok koyu yeşil yaprakların üretken mahsullerini hızla geliştirir. Toraziroh, Brassica severlerin gözdesidir. Ayrıca yenilebilir olan saplar, pac choy’u anımsatan bir tada sahiptir. Vidalamak nispeten yavaştır.

Yeşil Dalgalı Hardal:  (45 gün)   Brassica juncea.  Açık tozlaşma. Bu  1957 AAS galibi  , onu baharatlı mezclum’da ana bileşen yapan geleneksel baharatlı hardal tadına sahiptir. Yemek pişirirken çok sıcak değil. Yeşil Dalga kesildiğinde geri döner ve soğuğa çok dayanıklıdır.

Bir tencerede hardal yeşili yetiştirme adımları

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Solucan gübresi veya başka herhangi bir organik gübre
  • Verimli arazi
  • Sağlam kap (saksı)
  • Kahve filtresi
  • Bahçe eldivenleri (isteğe bağlı)
  • Sprey pompası
  • El malası
  • Tohumlar
  • Bitkiyi etiketlemek için bahçe etiketi.

Adım 1. Uygun büyüklükte bir saksı seçin

Hardal yeşillikleri, doğrudan bir ekim yatağında, yükseltilmiş yatakta veya alanınıza bağlı olarak herhangi bir uygun boyutta kapta başarıyla yetiştirilebilir.

Drenaj delikleri olan sağlam, dikdörtgen bir pencere kutusu iyi bir seçenektir.

Adım 2. Drenajı sağlamak için tabanı kahve filtreleriyle kapatın.

Tencereye toprak eklemeden önce tencerenin dibine kahve filtreleri yerleştirerek bir drenaj tabakası oluşturun. Bu, drenajı iyileştirecek ve toprağın taşmasını önleyecektir. Ek olarak, bir drenaj tabakası, fazla su ile bitkiniz arasında bir bariyer görevi görür.

Adım 3. Toprağı hazırlayın

Bu bitkiler çoğu toprakta iyi büyür, ancak pH’ı 6.0’dan az olmayan zengin, iyi drene edilmiş toprak ideal kabul edilir.

Toprağın kalitesini ve besin bulunabilirliğini iyileştirmek için ekimden önce saksı toprağını solucan humusu veya diğer organik kompostlarla değiştirmek önemlidir. Genel olarak, kaliteli bir organik saksı toprağı, bitkilerinizin canlılığını sağlamak için kompost ve diğer bitki açısından sağlıklı bileşenler içerecektir.

Tencereyi saksı toprağıyla doldurun, toprağın üstünden kabın kenarına yaklaşık 1 inç boşluk bırakın. Hardal yeşilliği yeterli nem gerektirir ve bu alanın sağlanması, toprak saksıdan veya kaptan sızmadan bol sulamaya izin verir.

Adım 4. Tohumları açın

Tohumları toprağa bolca ve eşit bir şekilde yayın ve yaklaşık 1/8 inçten fazla saksı toprağı ile hafifçe örtün. Tohumları çok derine gömmeyin yoksa filizlenmeyebilirler.

Toprağı nazikçe püskürtün ve tohumlar filizlenene kadar hafifçe nemli tutun. Toprağın kurumasına izin vermeyin. Hardal yeşillikleri büyüdükçe, haftada 2 inç’e kadar daha fazla suya ihtiyaç duyacaklar.

Adım 5. Çimlenmeyi bekleyin

Çimlenmenin oluşması 4 ila 5 gün sürebilir.

Toprağı nemli tutarak günde bir kez sulayın, ancak fazla sulamaktan veya yeni sürgünleri ıslatmaktan kaçının. Daha sık sulama, köklerin toprak yüzeyine yakın kalmasını sağlayarak bitkileri kuraklığa daha duyarlı hale getirir.

Hardal yeşillikleri en iyi güneşli bir yerde büyür, ancak öğleden sonra biraz gölgeye tahammül ederler.

Adım 6. Büyümeyi izlemeye devam edin

Fideler yaklaşık 1 inç boyunda olduğunda sulama çok önemlidir. Eşit derecede nemli bir toprak, hardal yeşillikleriniz için optimum büyüme ve canlılık sağlayacaktır.

Hardal yeşilliği serin havayı tercih eder. Bitkiler çok sıcak ve güneşli bir alana yerleştirilirse hızla dökülecek ve tohumlanacağından aşırı sıcaktan kaçının.

Hardal yeşillikleri genellikle organik bir saksı toprağı karışımında cömertçe ekildiğinde ve yetiştirildiğinde yabani otlara ihtiyaç duymaz. Ayrıca zararlılara ve hastalıklara karşı dirençlidirler, ancak lahana kurtları veya lahana kurtları tarafından saldırıya uğrayabilirler. Tırtılları çıkarın ve gerekirse daha fazla ısıran böcekleri uzaklaştırmak için organik haşere kontrolü kullanın.

Adım 7. Genç Yaprakları Hasat Et

Çoğu hardal yeşili 40 günde hasada hazırdır. İhale, ihale bitkilerinin tadı en iyisidir. Hasat etmek için bitkinin yapraklarını mutfak veya bahçe makasıyla kesin. Yaprakları ellerinizle kesmek bitkiye zarar verebilir.

Bitkinin 3-4 inçlik kalmasına izin verin, böylece yapraklar tekrar büyüyebilir ve başka bir ürün üretebilir. Birden fazla ürün üreten birçok yeşillik, “kesilmiş ve tekrar gelecek” mahsul olarak kabul edilir.

Tüm bitkiyi kesip tüm yaprakları tek seferde veya sadece günlük olarak ihtiyacınız olanı hasat edebilirsiniz.

Genç yapraklar salatalar için daha hafif bir tada sahiptir. Yaşlı yaprakların tadı acı olur. Bitki üzerinde görünebilecek sarı yaprakları atın.

Hardal yetiştirmek için ek ipuçları

  • Hardal bitkileri hafif dona tahammül edebilir; ancak şiddetli dona yenik düşeceklerdir. Bölgenizde don uyarısı olduğunda bitkileri örtün.
  • Yeniden büyümeyi desteklemek için bitkiler çiçek açmaya başlamadan önce hardal yeşillerini hasat edin.
  • Çiçekler, bakla açılıp tohumlarını dökene kadar bitki üzerinde bırakılabilir. Bu tohumlar, bitkiyi tekrar büyütmek veya hardal tozu ve baharat oluşturmak için kullanılabilir.
  • Kış aylarında birbirini izleyen bir hasat için yaklaşık 3 haftada bir yeni tohumlar ekin.
  • Yıkanmamış hardal yeşillerini açılıp kapanabilir bir poşet içinde buzdolabında hasattan sonra 3 güne kadar saklayabilirsiniz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*