Renkli ve Sevimli Bahçe Tabelaları Nasıl Yapılır

Yeni dikilen fidelerin bahçe işaretleriyle belirlenememesi son derece rahatsız edici olabilir. Diğer bahçıvanlar, bitkiler büyümeye başladığında hissettiğiniz hüsranı anlar ve ne oldukları hakkında hiçbir fikriniz yoktur. Tek yapmanız gereken bitkinin büyümesini ve tanımlanabilmesi için çiçek açmasını beklemektir.

Deneyimli bahçıvanlar bitkilerini iyi tanır. Yine de etiketlenmemiş fideler bazen kafa karıştırıcı olabilir. Bu yüzden tecrübeli bahçıvanlar ve fidanlık bakıcıları tohumlarını, fidelerini ve genç bitkilerini renkli, sevimli bahçe tabelalarıyla titizlikle işaretler.

Acemi bahçıvanların özellikle bitkilerini etiketlemeleri gerekir. Mağazadan satın alınan bahçe etiketleri ve tabelaları yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak kendi bahçe etiketlerinizi de yapmayı deneyebilirsiniz. Para biriktirmenin yanı sıra farklı renklerle oynama imkanınız da olacaktır.

Bu kurnaz, renkli ve sevimli bahçe tabelaları bahçenizin çekiciliğine katkıda bulunacak. Bununla birlikte, en iyi yanı, bitkilerinizi bir daha asla karıştırmayacağınızdır.

İşte havalı ve benzersiz bahçe tabelaları yapmak için iki şık yöntem:

  • Yöntem 1: ahşap tahta bahçe işaretleri
  • Yöntem 2: Taş Bahçe Tabelaları

Yöntem 1: ahşap tahta bahçe işaretleri

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Ahşap plakalar, çeşitli boyutlar (tahtalar ve destekler için)
  • Seçtiğiniz her renkte akrilik boyalar
  • Cam kase, küçük
  • Bir bardakta su
  • Çeşitli fırçalar
  • Kağıt havlu
  • Kalem
  • Tırnak
  • Çekiç

Adım 1. Ahşap plakaların önünü boyayın.

Ahşap kalasların ön yüzünü seçtiğiniz renge boyamak için düz bir fırça kullanın. Tahtanın arkasını boyamanıza gerek yoktur, böylece bazı boyama malzemelerini kolayca saklayabilirsiniz.

Sabit bir eliniz yoksa endişelenmeyin. Düz bir fırça, boyayı tahtaların üzerine kolayca yaymanıza yardımcı olur. Düzgün bir görünüm elde etmek için eşit vuruşlar kullandığınızdan emin olun, aksi takdirde bitkileriniz düzensiz görünecektir.

İşin bittiğinde boyanın kurumasına izin ver. Islak boya ile tahtaların kullanılması lekelenmeye neden olur.

Adım 2. Ara fırçaları temizleyin

Her rengini değiştirdiğinizde fırçalarınızı su dolu bir bardakta temizleyin. Bu, bir rengin izlerinin başka bir gölgeye karışmamasını sağlayacaktır. Bulanık suyu düzenli olarak tatlı suyla değiştirin.

Bir temizlik fanatiğiyseniz, suyu iki bardakta da saklayabilirsiniz; biri fırçaların rengini temizlemek için, diğeri son durulama için temiz su ile doldurulur. Bu şekilde, yalnızca ilk bardaktaki bulanık suyu, ancak nispeten daha az kez değiştirmeniz gerekir.

Adım 3. Farklı tonlar elde etmek için renkleri karıştırın.

Elinizde yalnızca temel renkler varsa, sahip olduklarınızı karıştırarak bazı yeni renkleri birleştirebilirsiniz. Bu kesinlikle posterlerinize çeşitli renkler katacaktır. Dökülenleri ve sıçramaları kağıt havlularla tutun.

Burada, koyu gri oluşturmak için siyah ve beyaz karıştırılmıştır. Temel kombinasyonları (kırmızı ve beyazı karıştırarak pembeye dönüştürmek gibi) gidebilir veya seçtiğiniz kombinasyonları deneyebilir, iç sanatçınızı dışarı çıkarabilirsin!

Herhangi bir renkle, daha koyu bir gölge için biraz siyah veya daha açık bir gölge oluşturmak için beyaz ekleyebilirsiniz.

Adım 4. Ahşap plakaların kenarlarını boyayın.

Ön taraftaki boya dokunulamayacak kadar kuruduğunda, ahşap plakaların kenarlarını boyamaya başlama zamanı. Her masada öncekiyle aynı rengi kullanın. Kenarları boyamak için kalın, yuvarlak bir fırça kullanabilirsiniz.

Tabelalarının süper renkli olmasını tercih edenler de arkasını boyayabilirler. Yanlardan veya arkadan başlamadan önce boyanın kurumasını sağladığınızdan emin olun. Tahtalarınızı lekelerden korumanın yanı sıra, ellerinizin boyanın kirlenmesini önlemeye yardımcı olur.

Adım 5. Ahşap desteklerin önünü boyayın.

Ahşap levhalarla işiniz bittiğinde, tahtalarınız için destekleri boyamaya başlayın. Standların ön tarafını kalın, yuvarlak bir fırça ile eşit vuruşlarla boyayın. Biraz kurumalarına izin verin.

Adım 6. Braketlerin kenarlarını boyayın

Ön taraftaki boya kuruduğunda, her brakette aynı renkleri kullanarak braketlerin kenarlarını boyamaya başlayabilirsiniz.

Adım 7. Boyanın tamamen kurumasını bekleyin

Boya işini bitirdiğinizde tahtaları 30 dakika daha kurumaya bırakın. Kuruma süresi, kullandığınız boyaların türü ve markasının yanı sıra ortamınızın sıcaklığı ve nemine bağlı olarak değişebilir.

8. Adım bir etiket taslağı oluşturun

Tahta tahtaların üzerine kurşun kalemle yazıların bir taslağını çıkarın. Doğru olana kadar harflerin stilini ve boyutunu deneyebilirsiniz. Kurşun kalemle yazmak, yapmak istediğiniz herhangi bir değişiklik için yer sağlayacaktır.

Şansınızı hat sanatı ile de deneyebilirsiniz. Bununla birlikte, yeni başlayanlar basit bir yazı stiline bağlı kalmalıdır.

Adım 9. Etiketlerin üzerini kurşun kalemle boyayın

İstediğiniz görünümü ana hatlarıyla belirledikten sonra, karakalem çizimi kılavuz olarak kullanarak kelimeleri boyayarak onu geliştirebilirsiniz. Arka planla kontrast oluşturan renkler kullanın, böylece etiketleriniz açıkça görülebilir. Yine boyanın kurumasını bekleyin.

Adım 10. Tahtalara ahşap destekleri yerleştirin.

Her panele 2 çivi ile bir dirsek takın. Desteği ön panelin altına yerleştirin. Bir taraftan bir çivi tutun ve vurun. İkinci çiviyi birinciden yaklaşık bir parmak uzağa çekiçle vurun.

İşlemi diğer tüm bahçe işaretleri ile tekrarlayın. Zevkinize bağlı olarak desteklerin rengini panolarla eşleştirebilir veya renklerle kontrast yapabilirsiniz.

Adım 11. Yeni posterleri bahçenize asın.

Renkli ve sevimli bahçe tabelalarınızı hazırladığınıza göre artık kullanma zamanı. Destekleri kazıklar gibi yere sürün, böylece bahçe tabelalarınız saksılarda veya bitkilerin yakınında dik dursun.

Onları yere çakmakta zorlanıyorsanız, ellerinizi veya bir alet kullanarak yerde küçük bir delik açın. İşareti deliğe koyun ve ardından kir ile doldurun.

Geri dönün ve işinizin tadını çıkarın!

Yöntem 2: Taş Bahçe Tabelaları

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Çeşitli boyutlarda küçük taşlar
  • Seçtiğiniz her renkte akrilik boyalar
  • Su dolu cam kap
  • Çeşitli fırçalar
  • Kağıt havlu
  • Kalem

1. Adım Taşları boyayın

Taşları düz bir fırçayla uzun, eşit vuruşlarla boyayın. Pürüzlü bir görünümden kaçınmak için vuruşlarınızı birbirine paralel hizalayın.

Farklı pigmentleri birleştirerek yaratıcı olmaktan ve yeni renkler oluşturmaktan çekinmeyin.

Taşın bir tarafı boya ile kaplandığında ve dokunulduğunda kuruduğunda, diğer tarafını boyamak için ters çevirin. Amaç, yüzeyin her santimini boya ile kaplamaktır.

Adım 2. Fırçaları düzenli olarak temizleyin

Fırçaları düzenli olarak temizlediğinizden emin olun. Taşların üzerindeki önceki renkli ayak izleri dağınık bir görünüm verecektir. Yıkanmış fırçaları tamamen temizlemek için kağıt havluyla silin.

Adım 3. Taşların kurumasını bekleyin

Tüm taşları boyadıktan sonra tamamen kurumaları için bir kenara koyun. Boya işinizi yanlışlıkla boyayarak bozmak istemezsiniz.

Adım 4. Etiketleri silgiye kalemle kalemle kalemle silin

Yine bitki veya otların isimlerini taşların üzerine kurşun kalemle yazın. Kelimelerin boyutunu ve stilini beğeninize göre ayarlayın.

Adım 5. Kalem eskizlerinin üzerini boyayın

Kalem silgisini kılavuz olarak kullanarak etiketleri boyayın. Taşların arka plan rengine karşı etiketlerin açıkça görülebilmesi için kontrast renkler kullanın.

Adım 6. Boyalı etiketlerin kurumasını bekleyin

Yeni boyanmış etiketlerin bir süre kurumasını bekleyin.

Taş tabelalarınız artık bahçenize biraz renk katmaya hazır.

Ek ipuçları:

  • Boyanın her yere ulaşmasını önlemek için iş istasyonunuzu gazetelerle örtün.
  • Hassas bir cildiniz varsa veya ellerinize boya bulaşmasını istemiyorsanız eldiven giyin.
  • İşaretlerinizin boyutu, saksının, ekicinin veya bahçenizin alanıyla orantılı olmalıdır.
  • Avlu işaretinizi tutan tahta kazık aşağıyı gösteriyorsa, tabelanızı zemine daha kolay sürebilirsiniz.
  • Daima taşlardan daha koyu olan renkler kullanın. Açık renkli taşlar kolaylıkla boyanabilir.
  • İşleme devam etmeden önce daima boyanızın kuru olup olmadığını test edin. Boyanın kurumuş olup olmadığını kontrol etmek için göze çarpmayan bir alan seçin.
  • Unutmayın ki boyanız bir veya iki saat sonra “dokunulduğunda kuruyacak”. Boya işinin tamamen “sertleşmesi” birkaç günden bir haftaya kadar sürebilir. Yeni yapılmış bahçe tabelalarınız, herhangi bir sert kullanımdan kaçınırsanız, yine de kullanılabilir.
  • Fırçaları bol su ile durulayın ve saklamadan önce kağıt havlu ile hafifçe kurulayın. Fırçalarınızın doğru bakımı, kullanım ömürlerini uzatır.
  • Kurumasını önlemek için akrilik boyalarınızın şişelerinin veya tüplerinin kapaklarını tamamen vidaladığınızdan emin olun.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*