İPad ve iPhone ekranlarınızı nasıl temizlersiniz

Normal bir yaşam sürdüğünüzü varsayarsak, iPhone ekranınızın kirlenmesini önlemek neredeyse imkansızdır. Teknik ekipmanı temizlemeyi sevmiyorsanız, doğru bağlantıyı buldunuz. Bu makale, iPhone ve iPad’inizin hassas dokunmatik ekranını temizleme hakkında bilmeniz gereken her şeyi sade bir dille sunar.

İster iPhone’unuzla bir çikolata çeşmesinin yanında bir selfie çekiyor olun, ister iPad’inizde gerçek bir çeşmenin yanında çalışıyor olun, hayat size cihazlarınız için potansiyel olarak kötü olabilecek durumları sunar. Yardım edilemez. Özellikle küçük çocuklarınız veya evcil hayvanlarınız olduğunda, olasılıklar genellikle cihazlarınıza aykırıdır.

Hepsinden önemlisi, İnternet sayısız talimat, teknik jargon ve yapılması ve yapılmaması gerekenlerin uzun listesiyle dolu. Eski Pamuklu Gömlekler – iPad ekranınızı temizlemek için en iyisi değil. Pencere temizleyicileri ve diğer amonyak bazlı temizleyiciler dokunmatik ekranlarınızdaki kaplamalara zarar verebilir. Bazıları damıtılmış su reçete ederken, diğerleri ekranınızda herhangi bir sıvının kullanılmasını yasaklar. Çeşitli bakış açıları sıklıkla çakışır.

Zamanınız değerli olduğundan ve istemeden iPad veya iPhone’unuza zarar vermek istemediğiniz için, iPhone’unuzu temizlemek ve korumak için sizi doğru yöne yönlendirebilecek basit yöntemlere ihtiyacınız var   .

İşte iPhone ve iPad ekranınızı temizlemek için kullanabileceğiniz iki yöntem.

Yöntem 1: Mikrofiber bir bez kullanın

Neredeyse her zaman, bu yöntem iPhone ve iPad ekranlarınızı lekesiz bir duruma geri yüklemek için yeterli olmalıdır. Mikrofiber bez çok etkili bir şekilde temizler ve tüy bırakmadığı için ekranın çizilme riski yoktur.

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Mikrofiber giyim

1. Adım Cihazınızı kapatın

Cihazı kapatma işlemi iPhone ve iPad için aynıdır. Temizlemeden önce cihazı kapatmak önemlidir.

  • “Kapatmak için kaydırın” mesajıyla birlikte kırmızı bir sürgü görünene kadar Uyku / Uyanma düğmesini basılı tutun.
  • Cihazınızı tamamen kapatmak için kaydırıcıyı sürükleyin.
  • İPhone veya iPad’inizin bir kapağı varsa, temizlerken ekranın kenarlarına ulaşabilmek için kapağı da çıkarın.

Adım 2. Ekranı mikrofiber bir bezle yavaşça silin

  • Temiz, kuru bir mikrofiber bez kullanın. Bizim yaptığımız gibi bu amaçla gözlük temizleme bezini rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Ekranı nazik dairesel hareketlerle temizleyin. Bir uçtan başlayın ve tüm yüzeyi temizlemek için gidin.
  • Baskı uygulamaya veya ekranı fırçalamaya direnin. Koruyucu tabakayı ekrandan kaldırma riskini almak istemezsiniz.

Cihazınızın ekranı artık temiz ve çiziksiz olmalıdır.

Yöntem 2: İzopropil alkol kullanın

İzopropil alkol kullanımı kesinlikle iPad ve iPhone ekranlarınızın derinlemesine temizlenmesi içindir. Yıllardır ekran temizliğini erteliyorsanız veya basit bir temizlemeyle çıkmayacak çok inatçı bir şeyiniz varsa, kullanışlı olacaktır.

Sürtünme alkolü yağları keser ve ayrıca mikropları öldürür, bu nedenle iki görevi yerine getirir: temizleme ve dezenfekte etme. Ovma alkolünüz yoksa, iyi bir alternatif 50-50 oranında damıtılmış su ve aromasız votkadır.

İPad ekranınızdaki oleofobik kaplama genellikle yaklaşık bir yıl içinde kaybolur. Dolayısıyla, cihazınızı bir yıldan uzun süredir kullanıyorsanız, izopropil alkol, söz konusu kaplamayı azaltmadan ekranda güvenle kullanılabilir. Ayrıca, ekran koruyucunuz varsa endişelenmenize gerek yok.

İPhone veya iPad ekranınızı biraz sürtünme alkolüyle temizlemek, ekranın maruz kaldığı zulüm için nihai çözümdür: mürekkep, yağ veya gres lekeleri ve hatta çeşitli yapışkan maddeler.

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Mikrofiber giyim
  • Sürtünme alkolü (izopropil alkol)

Adım 1. Cihazı kapatın

 

Yine, iPad veya iPhone’unuzu kapatarak başlayın.

  • Uyku / Uyanma düğmesini basılı tutun.
  • Cihazı tamamen kapatmak için kaydırıcıyı “Kapatmak için kaydırın” mesajıyla birlikte sürükleyin.
  • Varsa, çantayı da çıkarın.

Adım 2. Mikrofiber bir beze biraz alkol püskürtün

Temiz, kuru bir mikrofiber beze yalnızca az miktarda tuvalet ispirtosu veya tuvalet ispirtosu püskürtün. Gözlük temizleme bezinizi de bizim yaptığımız gibi kullanabilirsiniz.

Adım 3. Ekranı nazikçe temizleyin

 

  • Mikrofiber bezle ekranı çok fazla baskı uygulamadan nazik daireler halinde silin. İzopropil alkol hızla buharlaşır ve sonuç olarak iz bırakmaz.
  • Bir uçtan başlayın ve ekranınız yeni gibi görünene kadar tüm yüzey boyunca çalışın.

İpuçları

  • İPhone veya iPad’inizde hasarlı veya çizik bir cilde sahip olmamak için görünür kalıntıları havaya uçurun veya sallayın  .
  • Apple tarafından yayınlanan bir uyarıda şirket, iPad ve iPhone ekranlarında cam temizleyiciler, ev temizleyicileri, basınçlı hava, aerosoller, çözücüler, amonyak, aşındırıcılar veya hidrojen peroksit içeren temizleyiciler kullanılmasını kesinlikle yasaklar.
  • Apple garantisi sıvı hasarını kapsamadığından çeşitli açıklıklara, çatlaklara ve yarıklara nem girmemeye çalışın.
  • Eski kağıt havlular, mendiller ve pamuklu bezler – yumuşak olduğunu düşündüğünüz hemen hemen her şey – muhtemelen iPhone veya iPad ekranınız için güvenli değildir. Paketlendikleri tiftik, hassas ekran için oldukça aşındırıcıdır.
  • Ekranlarınızı temizlerken daha az şey daha fazladır. Minimum güç ve mümkün olan en az miktarda izopropil alkol kullanın. Bu nedenle sprey şişesi kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
  • Asla doğrudan ekrana izopropil alkol uygulamayın. Sıvıyı tek bir noktada yoğunlaştırarak o bölgedeki ekran kaplamasına zarar vereceksiniz. Her zaman ekranı temizlemek için kullandığınız mikrofiber beze püskürtün.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*