Bavulunuzu nasıl kolayca temizlersiniz

Sık sık seyahat edenlerin karşılaştığı çok sayıda sorun arasında, valizinizin temizlenmesi ve bakımı oldukça yaygındır. Hayal gücünüzü serbest bırakmak, bu unutulmaz geziler sırasında bavulunuzun neler yaşadığını anlamanıza yardımcı olacaktır. Kötü bir deneyim hatırlarsanız, bagajınızın muhtemelen daha da kötüye gittiğini bilin.

Havaalanı personelinden otel personeline ve taksi şoförünüze kadar herkes bagajınızı kötü kullanmakla suçlanabilir. Havaalanında bazen bagaj taşıma bandında gerçekleşen keyifli yolculuktan bahsetmiyorum bile. Ayrıca valizinizin bakımı ve taşınması konusunda da ihmalkârsanız, durumu daha da kötüleşecektir.

Valiziniz, bu kadar çok yolculukta arkadaşınız olduğu için bakımı ve şımartmayı hak ediyor. Sık seyahat edenler genellikle bagajlarına bir bağlanma geliştirir. Bavulunuzun ömrünü uzatmanın anahtarı düzenli bakımdır.

Düzenli temizlik ve havalandırma, valizinizi en iyi durumda ve yabancı kokulardan uzak tutmalıdır. Ayrıca bagajınızı nereye koyduğunuza dikkat etmek küfün yapışmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

İşte valizinizi kolayca temizlemenin adımları ve kokuyu giderme yöntemleri.

  • Sert bir valizin temizlenmesi
  • Yumuşak kenarlı bir valizin temizlenmesi
  • Bavuldaki kokuları gidermenin yolları

Sert bir valizin temizlenmesi

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • sert yüzgeç
  • Su
  • Bulaşık deterjanı
  • Sünger ped
  • Diş macunu
  • Silgi
  • Tüy bırakmayan bez
  • Havlu

Adım 1. Bulaşık deterjanı suyla karıştırın.

Bir kase suya yarım çay kaşığı bulaşık deterjanı koyun. Bulaşık deterjanını suda tamamen çözmek için iyice karıştırın.

Temizleme solüsyonunuz hazır.

Adım 2. Temizleme solüsyonuna tüy bırakmayan bir bez batırın

Tüy bırakmayan bezi temizleme solüsyonuna batırın. Fazla sıvıyı sıkın.

Adım 3. Çantayı nemli bezle temizleyin

Çantanın yüzeyini nemli bezle temizleyin. Yüzeyin çoğu bu şekilde temizlenecek olsa da en sert kir lekeleri biraz çaba gerektirecektir. Bezi nemlendirin ve inatçı lekeleri çıkana kadar birkaç kez silin.

Bezi, kirlendiğinde temizleme solüsyonuyla silin. Kirli bir bez, yüzeyde temizlemek yerine kirin yayılmasına neden olur.

Adım 4. Yapışkan işaretleri bir silgiyle kaldırın.

Çoğu kir lekesi sabunlu bezle çıkarılır, ancak hareket etmeyi reddeden çok sayıda yapışkan nokta olabilir. Bu lekeler kir toplar. Bu lekelerden kurtulmak için bir silgi için kırtasiye malzemelerinizi alın.

Silgiyi yapışkan noktaların üzerine sürün. Silgi tozu ile birlikte lekelerin de çıktığını fark edeceksiniz.

Adım 5. Çizik izlerini diş macunu ile tedavi edin

Şimdi tüm bu sıyrık izleriyle başa çıkmak için, bavulunuzun sundurma merdivenlerinden aşağı kaydığını hatırlıyor musunuz? Evet, bazı çizikler bıraktı. Onları ortadan kaldıramazsınız, ancak diş macunu ile cilalayarak görünümlerini azaltabilirsiniz.

Bunun için sade beyaz diş macunu kullanın. Yüzeye biraz macun sürün ve tiftiksiz bezin temiz bir ucu ve bir süngerle parlatın.

Adım 6. Tekerlekleri temizleyin

Tekerlekleri unutma. En çok herhangi bir bagaj parçasının tekerlekleri zarar görür. Suya batırılmış bir süngerle görünen tüm kumu ve kiri silin.

Bakımı düzgün yapılmadığında, çantanız iyi durumda olsa bile tekerlekler zarar görebilir. Bir yolculuğun ortasında çantanızın pes etmesini istemezsiniz, değil mi?

Adım 7. Çantayı bir havluyla temizleyin.

Bavulunuzu temizlemeyi, lekelemeyi, cilalamayı ve cilalamayı bitirdiğinizde, temiz ve kuru bir havluyla dairesel hareketlerle silin.

Adım 8. Çantanın içini temizleyin

Artık çantanızın dışını temizlediğinize göre, içini temizleme zamanı. İç kısmı temizleme solüsyonuna batırılmış tüy bırakmayan bir bezle temizleyin. Çantanın iç kumaşı nemi emebileceğinden, bezdeki fazla suyu sıktığınızdan emin olun.

Adım 9. Kuru bir havluyla silerek temizleyin ve kurumaya bırakın.

Kumaşı temiz bir havluyla kurutarak temizliği bitirin. Çantanın kuruması için açık kalmasına izin verin.

Yumuşak kenarlı bir valizin temizlenmesi

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Yumuşak kenarlı bavul
  • Elektrikli süpürge
  • Su
  • Bulaşık deterjanı
  • Fırça
  • Tüy bırakmayan bez
  • Havlu

A. Düzenli temizlik

Bavulunuzu en iyi durumda tutmak için düzenli bir temizlik rutini sürdürülmelidir. Çantanızı her kullanımdan önce ve sonra süpürmek ve fırçalamak da toplu temizlikten kaçınmanıza yardımcı olur.

Adım 1. Çantayı içi ve dışı vakumlayın

Sert kasaların aksine, yumuşak kenarlı kasalar çok fazla gevşek tozu emer. Bu nedenle, tüm gevşek tozları gidermek için dış kısmı vakumlayarak temizlemeye başlayın. Yakında farkı fark edeceksiniz. Ayrıca çantanın iç kumaşını da vakumlayın.

Adım 2. Tekerlekleri fırçalayın

Tekerlekleri temizlemek için ince kıllı bir fırça kullanın. Tekerleklerdeki gevşek kalıntıları fırçalayın.

Bavulunuz yeterince temizse durabilirsiniz. Ancak daha kapsamlı bir işe ihtiyacınız varsa, bir sonraki adıma geçin.

B. Kapsamlı temizlik

Adım 1. Temizleme solüsyonunu hazırlayın

Temizleme solüsyonunu hazırlayarak başlayın. Suyla dolu bir kaba yarım çay kaşığı (yaklaşık 2 ila 3 damla) bulaşık deterjanı ekleyin. Bulaşık deterjanını suya eşit şekilde karıştırmak için karıştırın.

Adım 2. Temizleme solüsyonuna tüy bırakmayan bir bez batırın

Tüy bırakmayan bir bezin bir ucunu temizleme solüsyonuna batırın. Fazla suyu sıkın. Temizleme ucunu sadece hafif nemli tutun. Yüzeyi ıslatmak yerine temizleyeceğimizi unutmayın.

Adım 3. Çantayı temizleyin ve aynı anda kurulayın

Dış yüzeyi nemli, tüy bırakmayan bir bezle temizleyin. Alanı aynı anda kuru bir havluyla kurutmaya devam edin. Bu, sıvının kumaşa nüfuz etmesini önleyecektir. Tüm yüzeyleri temizleyin: ön, arka ve yanların yanı sıra üst ve alt.

Adım 4. Kolları, ayakları ve tekerlekleri temizleyin

Yüzeyleri temizlemeyi bitirdiğinizde, genellikle mikrop göbeği haline gelen parçalara gidin. Çantanın kollarını ve tekerleklerini temizleyin. Ayrıca çantanızın ayaklarını da temizleyin. Ayaklar yerine, çantanızda bu örnekteki gibi temel saplamalar olabilir.

Adım 5. Torbanın içini temizleyin

Ayrıca çantanın içini de temizleyin. Bezi çatlaklara sokmak için parmaklarınızı kullanın. Kuru bir havluyla ovalayarak her temizliği takip edin.

Adım 6. Kurumasını bekleyin.

Nemin buharlaşmasına izin vermek için çantayı iyi havalandırılan bir alanda açık tutun.

Bavuldaki kokuları gidermenin yolları

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Elektrikli süpürge
  • Sodyum bikarbonat
  • Beyaz sirke
  • Su
  • Küçük sprey şişesi

Yöntem 1: Kabartma tozu kullanın

Adım 1. Çantanın içine karbonat serpin.

Çantanın içine bolca karbonat serpin.

Adım 2. Çantayı kapatın ve 1 veya 2 gün bırakın.

Çantayı kapatın ve karbonatı 1 ila 2 gün içeride bırakın. Kokuların kaybolup kaybolmadığını belirlemek için her gün koklama testi yapın.

Adım 3. İç kısmı vakumlayın

Kokular dağıldıktan sonra, kabartma tozunu temizlemek için çantanın içini vakumla.

Yöntem 2: Beyaz sirke kullanın

Adım 1: Beyaz sirke solüsyonu hazırlayın

Bavulunuzdaki kokuyu gidermek için beyaz sirke solüsyonu yapın. Küçük bir sprey şişesine beyaz sirke ve suyu 1: 3 oranında koyun. Sirkeyi suyla karıştırmak için sallayın.

Alternatif olarak, limon suyu çözeltisi de işe yarar.

Adım 2. İç kısma solüsyon püskürtün.

Beyaz sirke solüsyonunu çantanın her yerine püskürtün.

Adım 3. Çantayı kurumaya bırakın

Çantayı güneş ışığından uzak, iyi havalandırılan bir yerde kurumaya bırakın.

Ek ipuçları

  • Sık seyahat ediyorsanız, hafif seyahat etme alışkanlığı geliştirin. Sadece bir valiz veya seyahat çantasıyla seyahat ediyorsanız bagajınızı kontrol etmekten kolayca kurtulabilirsiniz. Bu, havaalanı personelinin valizinizi yanlış kullanmasını önler.
  • Bavulunuzda o yeni görünümü korumak için; Alkolsüz bebek bezleriyle düzenli olarak temizleyin. Yumuşak, kuru bir havlu veya mikrofiber bezle devam edin.
  • Çantanızı doğrudan güneş ışığı altında kurutmaktan kaçının. Yüzeyin renginin solmasına, zayıflamasına veya hasar görmesine neden olabilir.
  • Bagajınız yurtdışı seyahatinizden tahtakuruları aldıysa, temas halinde öldürmek için çantanıza yüzde 91 izopropil alkol püskürtün. Ardından, çatlaklar dahil tüm torbayı vakumlayın.
  • Kullanılmadığında, küf ve küf oluşumunu önlemek için bagajınızı kuru bir yerde, nefes alabilen bir kumaşla gevşek bir şekilde örtün. Bagajın düzenli havalandırılması da küf ve küf oluşumunu önler.
  • Yüzde 100 pamuktan yapılmış, süslemesiz, sert tabanlı veya yastıklı çantalar (ve birçok kanvas çantalar) makinede yıkanabilir. Mümkün olup olmadığını görmek için çantanızdaki etiketi kontrol edin.
  • Makyajınızı ve tuvalet malzemelerinizi dökülenleri içerebilecek ayrı çantalarda tutun ve çantanızın içinde saklayın.
  • Çantada 1-2 gün biraz odun kömürü tutmak inatçı kokuları emer. Kullanmadığınız zamanlarda bir kurutucu tabakası veya kalıp sabun iliştirerek valizinizin taze kokmasını sağlayabilirsiniz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*