Bazıları için benler güzellik izleri veya doğum lekeleri olarak kabul edilir. Ancak diğerleri için, benler daha belirgin ve çirkin olabilir, bu da onları onlardan kurtulmanın yollarını aramaya yönlendirir.
Benler olarak da bilinen benler ciltte düz, kahverengi lekeler olarak başlar ve yavaş yavaş büyür ve yüzeyin üzerinde ortaya çıkar. Koltuk altları, tırnakların altı ve ayak parmakları dahil vücudun herhangi bir yerinde gelişebilirler.
Kozmetik cerrahi bir servete mal olabilir, ancak ev ilaçları istenmeyen bir köstebek öyküsü yapmak için yardımınıza gelebilir. Cildinizdeki benlerden nasıl güvenli ve acısız bir şekilde kurtulacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.
Benler nasıl gelişir
- Çoğu mol, melanosit adı verilen pigment hücrelerinin iyi huylu bir aşırı büyümesidir. Melanositler genellikle ciltte eşit olarak dağılmıştır. Bu pigment hücreleri bir araya toplanmaya ve kümeler oluşturmaya başladığında, ben görünümüne bürünürler.
- Polka noktaları çeşitli renk, şekil ve boyutlarda gelir. Genellikle bir silgi boyutundadırlar ve oval veya yuvarlak olabilirler. Düz veya kabarık, pürüzsüz veya buruşuk olabilirler. Bir kişinin ten rengine bağlı olarak benler ten rengi, kahverengi, siyah, kırmızı, mavi veya pembe olabilir.
- Benlerin görünümü yaşam boyunca değişebilir, ancak bazı değişiklikler, yaşamı tehdit eden melanom formu da dahil olmak üzere cilt kanserine işaret edebilir.
Kanserli benlerin belirtileri
Asimetrik bir şekil, düzensiz renklenme veya bir köstebeğin rengindeki önemli bir değişiklik kanseri gösterebilir.
Şüpheli benler için ABCDE kuralını hatırlayın . Asimetri (köstebeğin yarısı diğer yarıya uymayacaktır ), Kenar Düzensizliği (köstebeğin kenarları düzensiz görünecektir), Tüm ben boyunca tekdüze olmayan renk , Çap (6 mm’den büyük) ve Evrim (bu, değişen boyut, şekil veya renge).
- Kanserli veya kanser öncesi benler ayrıca bir köstebek üzerinde muazzam bir büyüme ile gösterilir (6 mm’den daha büyük hale gelir). Büyük değişiklikler, köstebeğin kanserli bir büyümeye dönüştüğü anlamına gelebilir.
- Güneş ışığına aşırı maruz kalmak da bir köstebeği kanserli hale getirebilir.
- Bir köstebek ağrılı, kaşıntılı hale gelirse veya yanma hissi, sızma veya köstebek kanaması geliştirirse bir doktora görünün.
- 30 yaşından sonra yeni bir köstebek geliştirirseniz bir doktora görünmeyi düşünün.
İyi huylu bir köstebek nasıl kaldırılır
- Köstebek çıkarma genellikle kozmetik sorunlar nedeniyle yapılır.
- Profesyonel köstebek çıkarma, ben grubunu dondurmayı veya yakmayı veya cerrahi olarak çıkarmayı içerebilir.
- Evde çıkarmak güvenli kabul edilir, ancak önce, kendi kendinize çıkarmaya çalışmadan önce, köstebeğinizin kanserli veya kanser öncesi olmadığından emin olmak için bir dermatolog tarafından kontrol ettirmelisiniz.
Dermatoloğunuz aracılığıyla beninizin iyi huylu veya kanserli olmadığını belirledikten sonra, ondan tamamen kurtulmak için bazı basit ev ilaçları kullanabilirsiniz.
Bu ilaçlar hücre kümesini yok edip kurutarak köstebeğin oluşmasına neden olur. Kabuklu köstebek çıkacak ve yara kendi kendine iyileşecektir. Çoğu durumda sadece küçük bir yara izi olacaktır. Sen edebilirsiniz doğal ilaçlar bu izlerle kurtulmak .
Köstebek giderimi için doğal ilaçlar
İyi huylu ve çirkin benlerden kurtulmanın beş yöntemi.
Yöntem 1: Elma sirkesi kullanın
Elma sirkesi, içinde asetik asit bulunduğundan biraz asidiktir. Aynı zamanda akne ve benzeri durumlar için faydalı olan malik asit, tartarik asit ve alfa hidroksi asitler içerir .
Elma sirkesi aslında köstebeğin derisini yakarak onun oluşmasına ve düşmesine neden olur. Bu süreç göründüğü kadar korkutucu değil ve aslında çoğu için acısız. Bazıları batma hissi yaşayabilir.
Daima ham, filtre edilmemiş sirke kullanın. İşlenmiş ve rafine edilmiş sirke genellikle cilde zarar verebilecek kimyasallar içerir.
İhtiyacınız olacak şeyler:
- Ham, filtre edilmemiş elma sirkesi (köstebek kümesini yakar)
- Pamuk topu
- Bandaj
Tek adımlı tedavi: köstebeğin üzerine sirkeye batırılmış bir pamuk topu yerleştirin
- Sterilize edilmiş bir pamuğu çiğ, filtre edilmemiş elma sirkesine batırın.
- Islatılmış pamuğu köstebeğin üzerine yerleştirin ve bir bandajla yerine sabitleyin.
- Bir gecede hareket etmesine izin verin.
- Hijyeni sağlamak için cilt bölgesini sabah suyla yıkayın.
Köstebek tamamen kabuklanana ve düşmeye hazır görünene kadar bu ilacı tekrarlayın. Ardından tedaviyi durdurun ve kabuğun doğal olarak düşmesine izin verin. Bu 4 ila 5 gün sürebilir. Her seferinde yeni bir bandaj kullanın.
Yöntem 2: Sarımsak kullanın
Bu çare berbat, ancak yalnızca sarımsağın keskin kokusundan. Sarımsakta bulunan enzimler, hücre kümelerinin yanı sıra köstebek pigmentasyonunun parçalanmasına yardımcı olarak karanlık kütlenin hafiflemesine ve yayılmasına neden olabilir.
Bu ayrıca sarımsağı siğillerin giderilmesinde faydalı kılar . Sarımsak ayrıca fazla melanin üretimini yavaşlatır ve köstebek çıkarıldıktan sonra koyu izlerin oluşmasını engeller.
Sarımsağın antibiyotik özelliği olduğu için iyileşme sürecinde enfeksiyon riski de azalır. Ancak yanma hissine neden olabilir. Bu ilacı kullanırken ben etrafındaki deriyi vazelin ile korumanız önerilir.
İhtiyacınız olacak şeyler:
- Jenerik petrol jeli veya petrol jeli (çevredeki cildi korur)
- Çiğ sarımsak, kıyılmış (köstebek kümesini yakar)
- Bandaj
Adım 1. Köstebek etrafındaki deriyi vazelin ile kapatın.
- Tahrişten korumak için köstebeğin etrafındaki cilde vazelin sürün.
Adım 2. Köstebek üzerine kıyılmış sarımsak sürün ve bir bandajla sabitleyin.
- Köstebeği kıyılmış sarımsakla örtün ve yerinde tutmak için üzerine bir bandaj koyun.
- 4-5 saat etki etmesine izin verin. Cildiniz bununla başa çıkabiliyorsa, bu ilacı günde iki kez tekrarlayabilirsiniz.
Her seferinde yeni bir bandajla değiştirin ve ilacı bir hafta boyunca kullanmaya devam edin. Köstebeğiniz bundan önce tamamen kabuk bağlarsa, sarımsak uygulamasını bırakabilir ve kabukların kendi kendine düşmesine izin verebilirsiniz.
Yöntem 3: İyot Kullanın
İyot, elma sirkesi veya sarımsaktan çok daha hafif bir çare. Ayrıca çevredeki cildi tahriş etmez veya kurutmaz ve çok az yara izi bırakmaz.
Bununla birlikte, köstebeğinizin iyot ilacı ile kaplanması daha uzun sürebilir, bu yüzden bununla biraz sabırlı olmanız gerekecek.
İhtiyacınız olacak şeyler:
- İyot tentürü (köstebeği giderir)
- Cotonetes
- Bandaj
Tek adımlı tedavi: köstebeğe iyot tentürü uygulayın ve bir bandajla örtün
- Steril bir pamuklu çubuğun bir ucunu iyot tentürüne batırın.
- İyot tentürünü köstebeğe uygulamak için pamuklu çubuğu kullanın. Ben etrafındaki deriye iyot bulaşmasından kaçının.
- Köstebek üzerindeki iyot tentürünü bir bandajla örtün.
- Bir gecede veya daha uzun süre bırakın.
1 ila 2 hafta boyunca günde bir kez yeni bir iyot sargısı ile değiştirin. Köstebek kabuk bağlandığında kullanmayı bırakın ve kendi kendine düşmesine izin verin.
Yöntem 4: Kabartma tozu ve hint yağı kullanın
Su veya başka bir çözelti ile yapılan bir kabartma tozu çözeltisi köstebeği kurutabilir ve zamanla parçalanmasına neden olabilir. Kabartma tozu da bölgedeki pigmentasyonu giderir.
Benleri çıkarmak için kabartma tozu kullanmanın en iyi ve en güvenli yolu, onu hint yağı ile karıştırmaktır . Hint yağının kendisi, köstebeği uzun bir süre boyunca düzenli uygulama ile kaldırabilir. Yağ, cildin derinliklerine nüfuz etme kabiliyeti ile bilinir ve bu da onu kabarık küflerin tedavisinde faydalı kılar.
İhtiyacınız olacak şeyler:
- Kabartma tozu – 1 yemek kaşığı (köstebeği temizler, cildi temizler)
- Hint yağı – 1 yemek kaşığı (köstebeği giderir)
- Bandaj
Adım 1. Kabartma tozu ve hint yağından bir hamur yapın.
- 1 yemek kaşığı karbonat içerisine 1 yemek kaşığı hint yağı ekleyin.
- Bir macun yapmak için malzemeleri iyice karıştırın.
Adım 2. Köstebeği macunla kaplayın ve bir bandajla sabitleyin.
- Kabartma tozu ve hint yağı macunu köstebeği tamamen kaplayacak şekilde uygulayın. Cildi tahriş edebileceğinden macunu köstebek üzerine sürmemeye dikkat et.
- Merhemi bir bandajla yerine sabitleyin.
- Bir gecede hareket etmesine izin verin.
- Sabah su ile durulayın.
Bu ilacı günlük olarak tekrarlayın. Köstebek zamanla kabuklanacak ve iyileşecektir. Beninizin boyutuna bağlı olarak iyileşme süreci 4 ila 6 hafta sürebilir.
Yöntem 5: Hidrojen peroksit kullanın
Kesikleri dezenfekte etmek için yaygın olarak kullanılan hidrojen peroksit, benleri çıkarmak için de kullanılabilir. Sürekli kullanımla köstebek içindeki hücre kümesini yakar.
Kendi başına tıbbi bir dezenfektan olduğu için yaradaki herhangi bir enfeksiyonu önler. Beyazlatıcı özelliği de mol grubundaki hiperpigmentasyonu ortadan kaldırır.
Adım 1. Hidrojen peroksiti seyreltin
- Küçük bir kaseye 1 çorba kaşığı% 3 hidrojen peroksit dökün.
- 1 yemek kaşığı su ekleyin.
- Hidrojen peroksiti seyreltmek için sıvıları karıştırın.
Adım 2. Köstebeği seyreltik hidrojen peroksit ile çıkarın.
- Seyreltilmiş hidrojen peroksiti, steril bir pamuklu çubukla köstebeğe uygulayın.
Benin kabuklarının birikmesi için uygulamayı en az 5 gün üst üste günde 3 veya 4 kez tekrarlayın. Ardından kabuklu köstebeğin kopmasına ve yaranın doğal olarak iyileşmesine izin verin.
Akılda tutulması gereken ipuçları
- Kullanmadan önce her zaman cildin herhangi bir çare için hassasiyetini kontrol edin. Çare cildinizi tahriş ediyorsa, köstebeği çıkarmak için ideal bir çözüm değildir.
- Köstebek sadece kısmen ayrılmışsa, herhangi bir çare kullanmadan önce cildin tamamen iyileşmesine izin verin.
- Köstebeğin düzgün ve sağlıklı bir şekilde çıkarılmasını sağlamak için her gün yeni bir bandaj uygulayın. Islanırsa bandajı değiştirin.
- Köstebeğin bir kabuk oluşturması bir haftadan fazla sürerse, tedaviye birkaç saat ara vererek veya gece boyunca cildin nefes almasına izin verin. Cildi tıbbi bant veya bandajla kapalı tutun.
Leave a Reply