İnternet hızınızı nasıl en üst düzeye çıkarabilirsiniz

İnternet hızı söz konusu olduğunda, her ülkenin farklı bir ortalaması vardır. Hız ne kadar iyi olursa beklenti o kadar yüksek olur. Ne yazık ki, tarayıcının yükleme hızının çoğu kullanıcının ayakkabısındaki bir taş gibi olabiliyor. Internet Explorer’daki tüm genel saldırıları hatırlıyor musunuz?

Ana sebep bant genişliği olduğundan, internet hızını etkileyen bazı yardımcı faktörler de vardır. Planınızı veya ISS’nizi değiştirmek istemiyorsanız, ilkiyle hiçbir şey yapamazsınız, ancak ikincisinde kesinlikle ince ayar yapabilirsiniz.

İnternet hızınızı en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken ilk şey internet trolleri. Çoğunlukla YouTube’da bulunan ve internet bağlantı hızınızı nasıl artıracağınızı anlatan zararsız DIY rehberlerinin videolarını yayınlıyorlar. Bu videolar için gelirseniz, lütfen yorumları dikkatlice okuyun. Kişinin ciddi mi yoksa sadece bir trol mü olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır.

Hızınızı etkileyen faktörleri ele almadan önce, kendinizi sisteminizin hızı ve veri planı bilgisiyle donatmalısınız. Daha sonra birçok sorunun çözülmesine yardımcı olacaktır.

Hız Testi

Bir çare uygulamadan önce sorunu tahmin etmelisiniz. Www.speedtest.net gibi araçlarla   , servis sağlayıcınızdan aldığınız gerçek hızı kontrol edebilirsiniz. Hatırlamak,

  • Farklı testler farklı sonuçlar verecektir. Ortalamaya güvenin.
  • Konum ve sunucu tıkanıklığı hızı her an belirleyecektir.

Reklamı yapılan hız

Hızınızı test edip bir ortalama belirledikten sonra, bunu servis sağlayıcınız tarafından ilan edilen hız ile karşılaştırın. Unutmayın, planınızda listelenen hız, bağlantınızda alacağınız mümkün olan en iyi hızdır. İşin püf noktası, planlarda belirtilen hız ölçümünü anlamaktır.

İnternet planlarında tanıtılan bağlantı hızları megabit / saniye (Mbps) olarak tanımlanır ve birçok kişi yanlışlıkla bunların saniyede megabayt (MBps) olduğunu düşünür.

  • 8 megabit = 1 megabayt
  • 8 Mbps hız, indirme hızınızın saniyede 1 megabayt olacağı anlamına gelir.

İnternet Hızınızı Etkileyen Faktörler

Bazı dış ve iç faktörler internet hızını etkiler.

Doğrudan kontrol etmediğiniz dış faktörler internet hızınızı etkileyebilir. Bu sorunlar herkes için ortak olduğundan, acı çeken tek kişinin siz olmadığınız gerçeğiyle rahatlayabilirsiniz.

İç faktörler, kontrolünüzün kapsamındadır ve bu faktörler üzerinde hatırı sayılır bir güç uygulayabilirsiniz.

1. Paylaşılan bağlantı

İnternet bağlantınızı farklı cihazlarda kullanmak her zaman toplam bant genişliğini azaltır. Bunun dışında, yoğun kullanım saatlerinde daha yüksek internet trafiği ağrınızı artırır. Trafik sıkışıklığıyla ilgili bir model belirlemek için düzenli hız testleri yapın ve buna göre hareket edin.

2. Hızlı ve yavaş şeritler

Hızlı ve yavaş şerit kavramı, ağ tarafsızlığı konusundaki tartışmalar nedeniyle ivme kazandı. Fazladan para harcamak istiyorsanız veri aktarımınızın çok daha hızlı olabileceği anlamına gelir. Temelde otoyolda trafik sıkışıklığı olmayan bir ekspres şerit izni satın alıyorsunuz. Comcast’in daha hızlı bir şerit için ödeme yapmayı reddettiği için Netflix’teki akış hızını düşürdüğünü hatırlıyor musunuz?

Avrupa’da ikamet ediyorsanız, geçen yıl 27 Ekim’de Avrupa Birliği parlamentosunun İnternette hızlı ve yavaş şeritlere izin veren kararından haberdar olmalısınız. Ne tür bir hıza ihtiyacınız olduğunu öğrenmek için İnternet Servis Sağlayıcınıza danışın veya kurala daha güçlü bir şekilde karşı çıkın.

3. Hızlanma

İnternet Servis Sağlayıcınız tıkanıklığı azaltmak için bağlantınızdaki paket akışını azalttığında, bu kısma olarak bilinir. İnternet planınızın, belirli miktarda veriyi indirdikten sonra hızınızı artıran bir veri limiti olabilir.

Bir sanal özel ağ (VPN) kullanmak yardımcı olabilir, ancak mutlak yol değildir. Yukarıdaki sorun aynı zamanda servis sağlayıcınıza da bağlıdır.

4. Sunucu konumu ve hızı

Bulunduğunuz yerden çok uzaktaki sunucusu olan bir web sitesini ziyaret ediyorsanız, hızınızı biraz etkileyebilir. Ancak, sunucu tıkanıklığı varsa, hızın daha da yavaş olduğunu göreceksiniz ve bunu düzeltemeyeceksiniz.

5. Hava koşulları

Uydu İnternet kullanıcıları, şiddetli yağmur veya kar, fırtına vb. Gibi aşırı hava koşullarında sorunlarla karşılaşır.

6. İşletim sistemi (OS)

Daha yeni bir işletim sistemi, günümüzün İnternet ve ağ hizmeti protokollerini destekleyebilir ve hizmetlerin sorunsuz bir şekilde yorumlanmasını ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlar.

7. Virüs ve kötü amaçlı yazılım

Virüsler, yalnızca işletim sisteminizin sağlığı için değil, aynı zamanda gizliliğinizin korunması için de bir tehdittir. Virüsler özel bilgilerinizi savunmasız hale getirir ve sisteminiz acı verici bir şekilde yavaşlar.

Kötü amaçlı yazılım, tıpkı bir virüs gibi bant genişliğinizi tüketen ve gizliliğinizi engelleyen reklam yazılımı veya casus yazılımdır.

8. Web tarayıcısı

Microsoft, Internet Explorer’ı terk etti ve Google Chrome ve Mozilla Firefox tarafından sunulan rekabete ayak uydurmak için en önemli web tarayıcısı olarak Edge’i piyasaya sürdü.

Çoğu web sitesinde JavaScript vardır. Web tarayıcılarında yerleşik JavaScript motorları bulunur ve İnternet’teki deneyiminiz oynatma hızlarınıza bağlıdır.

9. Ağ adaptörü

Bir ağ kartı da bağlantı hızına katkıda bulunur. Şüphesiz bir Ethernet bağlantısı kablosuz bağlantıdan daha hızlı olacaktır.

Kablosuz bağlantınız varsa, kablosuz bir AC adaptörü daha yüksek hızlar sağlayacaktır. Daha iyi bir ağ kartı, sinyal gönderme ve alma görevinin büyük bir hız ve verimlilikle gerçekleştirilmesini sağlar.

10. Yönlendirici ve modem

Bu cihazlar ne kadar eski olursa, internet hızı o kadar yavaşlar. Kablosuz telefon, mikrodalga veya diğer elektronik cihazlardan yönlendirici paraziti oldukça yaygındır. Bu cihazlar, benzer frekanslarda çalıştıkları için kablosuz sinyale müdahale eder.

İnternet hızını artırmak için ipuçları

Sorunları anlamak, çözmek için çok önemlidir. İnternetinizi hızlandırmak, kendi başınıza kolayca yönetebileceğiniz birçok küçük şeyi değiştirmeyi içerir.

1. Yönlendiricinizi veya modeminizi yeniden başlatın

Ağ sıfırlaması ana adımdır. İnternet hızınız düşüyorsa modeminizi veya yönlendiricinizi fişten çekin veya kapatın. 20 saniye bekleyin, ardından yönlendiriciyi veya modemi yeniden bağlayın veya açın.

2. Bir Ethernet bağlantısı kullanın

Daha hızlı bir hız istiyorsanız bir Ethernet bağlantısı kullanın. Telefonlar ve tabletler gibi kablosuz cihazlarınız için ayrılan bant genişliğini azaltacaktır.

3. İşletim sisteminizi güncelleyin

Windows kullanıcıları en az Windows 7’ye ve Mac kullanıcıları OS X 10.6’ya yükseltmelidir. Güncellemeden sonra, göz atma deneyiminizde bir değişiklik görmelisiniz.

4. Düzenli virüs ve kötü amaçlı yazılım taramaları

Düzenli antivirüs taramaları yapmak, sisteminizin sorunsuz ve sorunsuz çalışmasını sağlar. Kimlik avı ve reklam yazılımı saldırılarını önlemek için ayrı kötü amaçlı yazılım önleme programları yükleyin.

5. Hızınızın servis sağlayıcı tarafından sınırlandırılıp sınırlandırılmadığını kontrol edin

İnternet planınızın veri limitine (varsa) ulaşıp ulaşmadığınızı kontrol edin. Çünkü bundan sonra İnternet Servis Sağlayıcınız bant genişliğinizi azaltacaktır.

Veri limitinize ulaşmadıysanız, İnternet Servis Sağlayıcınıza başvurun ve yardım isteyin.

6. Yönlendiricinizin veya modemin web arayüzünü kontrol edin

Yönlendiricinizin veya modemin web arayüzünü açabilir ve ağınızdaki tüm bağlantıları kontrol edebilirsiniz. Herhangi bir HD akışını veya aşırı indirmeyi durdurmalarını isteyebilirsiniz. Bilinmeyen bir bağlantı bulursanız, geçici olarak engelleyin.

Cihazlarının MAC adresini biliyorsanız, modeminizden İnternet’e kimin erişebileceğine pratik olarak karar verebilirsiniz   . Bu nedenle, bilinmeyen bir MAC adresi bulursanız, geçici olarak engelleyin.

7. Web tarayıcınızın dağınıklığını azaltın

Web tarayıcınızdaki gereksiz uzantıları ve aşırı araç çubuklarını ortadan kaldırın.

 Web tarayıcınızdaki yükü artırdıkça geçmişinizi ve önbelleğinizi temiz tutun .

Sisteminizden geçici dosyaları silin. “Windows logo tuşu + R” ye basın ve “% temp%” yazın. Bir pencere açılacaktır. O pencereden yapabildiğiniz her şeyi kaldırın.

Sabit sürücünüzü temiz ve düzenli tutun. Temiz bir sabit sürücü sorunsuz çalışır ve diğer uygulamaların da aynısını yapmasına izin verir.

8. Ağır programları kapatın

Bant genişliğinizi tüketen programları bulmak ve kapatmak için şu adımları izleyin:

Menüden yönetici modunda komut istemini açın.

Siyah ekrana “netstat -b 5> activity.txt” yazın ve klavyenizdeki Enter düğmesine basın.

İnternet’i kullanan tüm programların bir listesi taranacaktır. Ekrana bakarsanız, hiçbir şey olmuyor gibi görünüyor.

Taramayı bitirmek ve bu listeden bir dosya oluşturmak için bir süre sonra “Ctrl + C” ye basın. Ardından “activity.txt” yazın ve Enter’a basın.

Bu listeyi içeren dosyayı açacaktır. Görev Yöneticisi’ndeki istenmeyen işlemleri öldürün.

9. Yönlendiricinizin ürün yazılımını güncelleyin

Üreticinin web sitesini ziyaret ederek yönlendiricinizin ürün yazılımını güncelleyin.

10. Sistem donanımınızı güncelleyin

RAM veya yönlendirici gibi sistem donanımınızı yükseltmek, İnternet bağlantınızın hızının artmasına yardımcı olur.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*