Başkalarını rahatsız etmekten nasıl vazgeçilir: 30’dan fazla faydalı ipucu

Bir an mutlu ve heyecanlı, diğerinde sinirli ve üzgün olmak insan doğasıdır. Herkes bir noktada birinin sinirini bozmaktan suçludur. Çoğu insan sinir bozucu olmak istemese de, her zaman olur. Çoğu zaman, birini rahatsız ettiğinin farkında bile değilsin.

Zaman zaman sorun değil ama düzenli olarak olmamalı.

Rahatsız edilmeyi iyileştirmenin veya durdurmanın ilk adımı, kusurlarınızın farkına varmaktır. Çevrenizin ve takıldığınız insanların farkında olmak, olumsuz özelliklerinizi belirlemenize ve üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır. Başkalarını rahatsız etmeyi bırakmak için yapabileceğiniz bazı şeyler.

  1. Beden dilini okumayı öğrenin. İnsanların onlarla konuştuğunuzda nasıl tepki verdiğini izleyin. Yanınızdayken tepkilerini izleyin. Şirketinizden kaçmaya çalışırlarsa veya sizi rahatsız ettiğini söylerlerse, ciddiye alın ve üzerinde çalışın. Burada bir uzman gibi beden dilini okumayı öğrenebilirsiniz   .
    Bir öz değerlendirme yapın. Öz değerlendirme yapın ve insanları neyin rahatsız ettiğini öğrenin. Kişiliğinizde insanların içerlediği belirli bir özellik, alışkanlık veya bir şey olabilir.
  2. Yardım isteyin. Herhangi bir kusur veya kusur fark etmezseniz, güvendiğiniz bir arkadaşınıza sorun. O kişinin seni analiz etmesine izin ver. Kusurlarınızı ve zayıflıklarınızı göstermelerine izin verin. Başkalarını rahatsız etmeyi bırakmak için eleştiriyi olumlu bir şekilde kabul edin.
    Kendinizi başkalarıyla karşılaştırın. Başkalarında rahatsız edici bulduğunuz olumsuz özelliklerin bir listesini yapın. Kendinizi onlarla karşılaştırın ve bu özelliklere sahip olup olmadığınızı görün. Değiştirmeniz gereken olumsuz özelliklerin bir listesini yapın. Kolayca değiştirilebilenleri en üste taşıyın ve bununla başlayın ve sonra aşağı inin.
  3. Dikkatli dinle. Çoğu zaman, yanlış anlaşılmalardan dolayı çatışmalar meydana gelir çünkü tartışmaya katılan kişilerden en az biri diğerini dikkatle dinlememektedir. Sürekli konuştuğunuzda, başkalarını dinlemek için yer bırakmazsınız. Bunu yaparak, konuştuğunuz kişinin sizin için önemli olmadığını belirtmiş oluyorsunuz. Bu, başkalarını rahatsız eder ve kimse bencil biriyle konuşmaktan hoşlanmaz. Sürekli konuşmayı bırakın ve dikkatlice dinleyin, başkalarının söylediklerini anlayın ve sorular sorun. Konuşmanın tek taraflı olmasına izin vermeyin.
  4. Bölmeyi bırak. Kişinin konuşmayı bitirmesine izin verin. Konuşma ihtiyacı duyduğunuzda veya kendi bakış açınızı ifade ettiğinizde bile, diğer kişinin konuşmasını bitirmesini bekleyin. Ayrıca, başkalarını rahatsız etmeyi bırakmak için kendinizden aşırı derecede bahsetme dürtüsünü durdurun.
  5. Sohbet etmek. Katıldığınız etkinlikte kimseyi tanımıyor olsanız bile, insanlarla ilginç ve zekice konuşmalar yapın. Yabancılarla sohbet etmeye çalışın   . İnsanlarla konuşmak için çaba gösterin. Bir grup insanla ilk kez tanışıyorsanız, onlarla konuşmak için çaba gösterin, onları tanımaya çalışın ve grubun bir parçası olmaya çalışın. İnsanlar, en azından onları tanımak ve onlarla arkadaş olmak için çaba sarf ettiğiniz gerçeğini takdir edeceklerdir.
  6. Telefonunuzla oyun oynamayı bırakın. Biriyle veya bir grup insanla dışarı çıktığınızda, telefonunuzla oyun oynamayı bırakın. Arkadaşlarınızla birlikte mobil oyun oynama ve sosyal medya güncellemelerini kontrol etme isteğinizi kontrol edin. Bunu yaparak başkalarına saygısızlık ediyorsunuz. Onlara dikkat etmeniz için yeterince önemli olmadıklarını belirtiyorsunuz. Katılmanız veya önemli bir telefon görüşmesi yapmanız gerekirse, lütfen özür dileyin ve bunu yapın. Ancak, onlarla takılırken sürekli telefonda kalarak insanları rahatsız etmeyin.
    Geveze olma  . Halka açık yerlerde ses seviyenizi kontrol edin. Çevrenizin farkında olun ve konuşmalarınızı kendinize saklayın. Yüksek ses seviyenizle çevrenizdeki insanları utandırmayın. Biraz zarif olmaya çalışın ve sözlerinizin ve üslubunuzun farkında olun.
    Görgü gösterin. Gerektiğinde “Teşekkür ederim”, “Lütfen”, “Özür dilerim”, “Affedersiniz” deyin. Bu küçük nezaketler, insanlarla yakınlık kurmada uzun bir yol kat ediyor. Hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu kapatın. Özel yerleri kaşımak, burnunu karıştırmak, ağzını dolu çiğnemek veya toplum içinde kaba konuşmak gibi iğrenç şeyler yapmaktan kaçının.
    Kibar ol. Onlarla tanıştığınızda insanlara karşı nazik olun. Çevrenizdeki insanlara karşı nazik ve düşünceli olduğunuzda, sinir bozucu olma şansınız büyük ölçüde azalır.
    Mütevazı olmak. Herkesten daha iyiymişsin gibi davranma. Varlıklarınız veya başarılarınız hakkında övünmeyin. Kimse kibirli insanları sevmez.
  7. Her şeyi bilen olmayın. Her şeyi bilen olmaya çalışmayın. Hepsini görmüş ve hepsini yapmış olabilirsiniz, ancak bu ille de neyin en iyi olduğunu bildiğiniz anlamına gelmez. Çevrenizdeki herkes hakkında her şeyi bilen siz olmayın. İnsanlara işleri nasıl daha iyi yapabileceklerini veya işleri nasıl daha iyi yapabileceğinizi anlatmaya çalışmayın.
  8. Doğru hareket etme. Gerçekte olduklarından daha akıllı olduklarını düşünen insanların aslında hiçbir fikri yok. Doğru davranırsanız, insanları sizden uzaklaştırır ve size kızdırırsınız. Kim olursan ol veya ne yaparsan yap, kimseyi küçümsememeli veya kimseye kötü davranmamalısın. Onlara iyi davran. İyi davranmakta zorlanıyorsanız, en azından insanlara kaba davranmayın.
  9. Başkalarının mahremiyetine saygı gösterin. Her bireyin sınırları vardır. Asla onları geçmeye çalışmamalısın. Asla saldırgan olmaya veya davetsiz bir yere gitmeye çalışmayın. İnsanlara ihtiyaç duydukları alanı verin. İnsanları her gün aramayın veya onlarla tanışmayın. Bir sohbete girmek veya insanlara “Neden bahsediyorsun?” Diye sormaktan kaçının. İki kişinin konuştuğunu duyarsanız ve birkaç cümle veya sadece son cümleyi alırsanız, müdahale etme dürtüsünü azaltın, bırakın ve bıraksınlar.
  10. İnsanların eşyalarına izinleri olmadan dokunmayın veya eşyalarını kontrol etmeyin. Sürekli insanları dürterek dolaşmayın. Beğenmezlerse, onlara dokunmayın. İzniniz olmadan eşyalarınıza asla dokunmayın. Kişisel şeyler olmasalar bile, kişisel alanınızda bulunan bir şeyse, izniniz olmadan onlara dokunmaktan kaçının. İhlal edilmiş hissedebilirler. Bir şeyi ödünç almadan önce onlardan izin isteyin.
  11. İnsanlarla takılmayın. Birisi kötü bir gün geçiriyorsa, onu daha iyi hissettirmeye çalışın. Onlarla her zaman alay etmeyi veya takılmayı bırakın. Onlara yardımlarına ihtiyaçları olup olmadığını sorun veya onları neyin rahatsız ettiği hakkında sadece istedikleri zaman konuşun. Onları rahatsız eden şey dışında herhangi bir şey hakkında konuşmaktan kaçının. Değilse, onları yalnız bıraktığınızdan emin olun.
  12. İnsanları sürekli aramaktan kaçının. Muhtaç davranmayı bırak. Birini arıyorsan, her 10 dakikada bir veya onlar aramayı cevaplayana kadar aramaya devam etmeyin. Sadece bir kez arayın ve bir mesaj bırakın veya sizi geri arayana kadar bekleyin.
  13. Tekrarlayan olmayın. İnsanlardan tekrar tekrar iyilik istemeye devam etmeyin. Birini sabrının ötesine itmeye devam ettiğinizde, sizi biraz sinir bozucu olarak görürler. Sadece bir kez sorun ve birkaç gün sonra onlara kibar bir hatırlatma yapın. O zaman bile, kişi cevap vermezse, üçüncü kez sormayın.
  14. İnsanları eleştirmeyin. İnsanları eleştirmekten veya küçük düşürmekten kaçının. Birinin dikkat veya onay için kötü görünmesini sağlamaya çalıştığınızda, kendiniz hakkında ne kadar kötü hissettiğinizi gösterir. Başkalarına nasıl davrandığınız, kendiniz hakkında ne hissettiğinizi gösterir.
  15. Yargılama. Birisinin neden gerçek nedeni bulma zahmetine girmeden bir şey yaptığını varsaydığınızda, eleştiriyorsunuz.
  16. Çok fazla soru sorma. Çok fazla soru sormak seni sorgulayıcı gibi gösterir. Tüm bu soruları cevaplamak can sıkıcı olabilir.
  17. Mantıksız tartışmaktan kaçının. Olgunlaşmamış gibi davranmayın ve emin olmadığınız bir şey hakkında tartışmayın. Konu hakkında hiçbir şey bilmiyorsanız sessiz olun. Küçük tartışmalara katılmayın. Birisiyle aynı fikirde değilseniz, bunu söyleyin ve konuyla ilgili bir uzman gibi davranmaktan kaçının. Asla kimseyi bir tartışmaya katılmaya zorlamayın. Birisi size bir şeyi tartışmak istemediğini söylerse, bırakın.
  18. Negatif olmayın. Negatif bir tavrınız olduğunda, çevrenizdeki insanların olması yorucudur.
  19. Her zaman sızlanma ve şikayet etme. Kendine acıma içinde yuvarlanan sefil insanların etrafında olmayı kimse sevmez, özellikle de her zaman şikayet eden ve şikayet edenlerin. Ayrıca, sürekli kendinize hakaret etmeyin veya eleştirmeyin. Zaman zaman hoşnutsuzluğunuzu ifade etmeniz normaldir, ancak bunu bir alışkanlık haline getirmeyin, yoksa insanlar bundan kaçınmaya başlayacaktır.
  20. Uygunsuz zamanlarda gülmekten kaçının. Hiç komik olmasa bile herkesin şakalarına gülen siz misiniz? Uygunsuz zamanlarda gülmeyi bırakın. Özgün olun ve kendiniz olun.
  21. Vücut hareketlerinizin farkında olun. Vücudunuzun farkında olun. Hareket etmekten, kıvranmaktan, emmekten, çiğnemekten, parmak eklemlerinizi çatlatmaktan vb. Uzak durun. Bu, gergin ve sıkıldığınızı gösterir. Ayrıca bu alışkanlıklar başkaları için can sıkıcıdır. Çoğu zaman bu vücut hareketlerinin farkında değilsiniz. Bu nedenle beden dilinizi geliştirmek için bilinçli bir çaba  gösterin  .
  22. Sözünü tut. Biriyle randevu, gezi veya bir fincan kahve içerken buluşma planları yaparken, sözünü tutmaya çalış. Bir sözü bozduğunuzda, o kişinin buna değmediğini belirtmiş olursunuz.
  23. Zamanında varmak. Biriyle tanışmanız gerekiyorsa ve geç kalırsanız, lütfen o kişiye mümkün olan en kısa sürede haber verin.
  24. Zorba olmayı bırak. Bilginizi başkalarını utandırmak veya küçük düşürmek için kullanmayın. İnsanların dilindeki, dilbilgisindeki veya yazımındaki yanlışlıkları düzeltmeyin. Onlara neyin yanlış olduğunu düşündüklerini söylemeye çalışma.
  25. Hijyenik olun. Her gün duş alın ve ağız hijyeninizi koruyun. İnsanları kötü nefesin veya vücut kokunla rahatsız etmek istemezsin.
  26. Yapan biri olmaktan kaçının. Hayır demeyi öğrenin. Sırf hayır demekten nefret ediyorsun ya da insanları kışkırtmak istemiyorsan üstesinden gelebileceğinden fazlasını kabul etme. İnsanları memnun etmeyin veya herkesi mutlu etmeye çalışmayın. Birini geçici olarak mutlu etmekte başarılı olsa da, uzun vadede işe yaramaz. Ve sonunda, incinebilirsin.
  27. Arkalarındaki insanlar hakkında konuşmaktan kaçının. İnsanların arkasından çöp konuşmaktan kaçının. Bu, başkalarının güvenini kaybetmenize neden olur. Dedikodu, karakter eksikliğini gösterir.
  28. Asla bir şeyleri varsaymayın. Hepimiz her gün varsayımlar yapıyoruz. Varsayımlarla ilgili sorun, gerçeklerden çok kendi deneyimlerimize ve olayların yorumlarına dayanma eğiliminde olmalarıdır. Gerçekleri kontrol etmeden her zaman kendi duygularımız ve deneyimlerimizle görürüz. Başkasının ne yaptığını veya neden yaptığını bildiğimizi varsaydığımız için bunu yapmak can sıkıcı olabilir. Eski bir deyişin dediği gibi, “seni ve beni aptal yerine koyduğumuzu varsayalım”. Sonuçlara varmadan önce diğer kişiyle varsayımlarınızı kontrol edin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*