Ağız kokusundan (ağız kokusundan) anında nasıl kurtulurum

Geniş gülüşünüze serpilen yiyecek artıklarından daha aşağılayıcı ne olabilir? Peki bu kolay. Ağız kokusu!

Ağız kokusu, ağızda çoğalan bakterilerin bir sonucudur. Geceleri uyuduğunuzda, vücudunuz dinlenir ve bakterileri öldürmek için sürekli tükürük akışı yoktur. Bu nedenle, uyanma saatlerine kadar, dişlerde ve dilde yoğun bir bakteri birikimi olur ve ağız kokusuna neden olur.

Her birimiz taze olmayan bir nefesle uyanırken, sabahları diş fırçalamak ve diş ipi kullanmak bunu kolayca düzeltir. Bununla birlikte, birçok insan, ağız kokusu adı verilen devam eden ve üzücü bir sorun olarak ağız kokusuyla karşı karşıyadır.

Ağız kokusu, solunan nefesten hoş olmayan, kötü kokulu bir koku ile karakterizedir. Sorunun en yaygın kaynakları kötü ağız hijyeni, diş eti hastalığı, diş çürüğü veya kapalı bir dildir (iltihap nedeniyle beyaz veya sarı kaplama). İkincil nedenler ağız kuruluğu, yetersiz beslenme veya kontrolsüz diyabeti içerebilir.

Ağız kokusu da aralıklı olabilir. Kahve, soğan ve sarımsak gibi yiyecek ve içecekler de genellikle geçici olmasına rağmen ağız kokusuna neden olur.

Dünya nüfusunun yüzde 25 ila 30’u bu sorunla karşı karşıya olmasına rağmen, genellikle tıbbi yardım gerektirmez. Ancak ağız kokusu kalıcı bir sorun olarak geliştiğinde utanç verici hale gelir ve bu nedenle sorunu ortadan kaldırmak için fırçalama ve diş ipi kullanmanın ötesine geçmek gerekir.

Bu problemle karşı karşıya olanlardan biri olduğunuzu anladıktan sonra, anında ağız kokusundan kurtulmak için aşağıdakileri yapabilirsiniz:

Yöntem 1: Tarçınlı gargara kullanın

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Tarçın tozu – 1 çay kaşığı
  • Kabartma tozu – 1 çay kaşığı
  • Bal – 2 çay kaşığı
  • Limon – Yarım (1 yemek kaşığı meyve suyu)
  • Ilık su – 1 su bardağı

Adım 1. Tarçın tozu ve kabartma tozunu bir kavanoza koyun.

  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş tarçını bir kavanoz veya şişeye sıkıca kapatarak koyun.
  • 1 çay kaşığı karbonat ekleyin.

Tarçın, sadece ağız kokusunu maskelemekle kalmayan, aynı zamanda kokuya neden olan bakterileri de öldüren etkili bir maddedir. Tarçınlı sakız çiğnemenin oral bakterileri yüzde 50 azalttığına inanılıyor.

Kabartma tozu kötü bakterileri öldürür ve  dişlerin beyazlamasına yardımcı olur  .

Adım 2. Balla tatlandırın

  • Karışıma 2 çay kaşığı bal ekleyin.

Bal sadece bir tatlandırıcı işlevi görmez, aynı zamanda bakterileri öldürmeye yardımcı olan bir antimikrobiyal ve antibakteriyel olan metil glioksal içerir.

Adım 3. Limon suyunu sıkın.

  • Yeni bir limonun suyunu karışıma sıkın.

Limon, ağız kokusunun hoş olmayan kokusunu yatıştıran ferahlatıcı bir narenciye kokusuna sahiptir.

Adım 4. Ilık su dökün ve gargara yapın.

  • Kavanoza 1 bardak ılık su dökün ve iyice karıştırın. Ilık su, karışımı seyreltmek için balı kolayca eritir.
  • İnanılmaz tazelik için 1-2 yemek kaşığı ağzınızda 1 dakika gargara yapın ve durulayın.

Ev yapımı ağız temizleyicinizi sıkı kapaklı bir kavanozda saklayın.

Solunumunuzu tazelemeniz gerektiğinde solüsyonu sallayın ve kullanın.

Yöntem 2: su ve hidrojen peroksit kullanımı

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Hidrojen peroksit
  • Su

Hidrojen peroksiti seyreltin ve gargara yapın.

  • Eşit miktarda hidrojen peroksit ve suyu karıştırın.
  • Ağız kokusunu gidermek için bu ev yapımı gargara ile çalkalayın ve gargara yapın.

Hidrojen ve oksijenden oluşan hidrojen peroksit, kokuya neden olan bakterileri öldürmek için güçlü bir dezenfektan ve gargara görevi görür.

Hidrojen peroksidi aynı miktarda suyla seyrelttiğinizden emin olun, çünkü konsantre formu kıllı bir dile (dil bozukluğu) neden olabilir.

Yöntem 3: Aromatik baharatlar kullanın

Baharatları patlatın ve çiğneyin

Kakule, rezene tohumu ve karanfil gibi baharatları patlatmak ve çiğnemek, ağız kokusundan kurtulmanın en etkili yöntemlerinden biridir.

Rezene tohumları ve karanfiller, bakterilerle savaşan antimikrobiyal özellikler içerir ve bu nedenle mükemmel bir ağız ferahlatıcı görevi görür.

Benzer şekilde kakule çiğnemek, ağzınızdaki kötü kokuları anında giderir.

Tükürük üretimini teşvik etmek ve nefesi tazelemek için tohumları yavaşça çiğneyin. Alternatif olarak, yukarıdaki baharatlardan herhangi biriyle çay yapabilir ve günde birkaç kez içebilirsiniz.

Yöntem 4: Narenciye Kullanımı

Bu, kullanılması en kolay çözümlerden biridir. Taze narenciye suyunu bir bardak suya sıkıp içebilirsiniz.

Alternatif olarak, dilediğiniz meyveyi dilimleyebilir, bir sürahiye koyabilir ve üzerine taze su dökebilirsiniz. Gece boyunca buzdolabına koyarak vitaminlerin iyiliğinin suda erimesine izin verin.

Limon, portakal, kivi ve çilek gibi meyveler, ağzınızda kokuya neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olan inanılmaz derecede yüksek oranda C vitamini içerir. C vitamini, ağızda bakterilerin büyümesini zorlaştıran asidik bir ortam oluşturur.

Bunu sabah veya gerektiğinde iç. Bu içeceği 1 haftaya kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.

Yöntem 5: Çemen otu çayı kullanın

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Çemen otu tohumu – 1 yemek kaşığı
  • Su – 1 ½ bardak

Adım 1. Suyu ve çemen otunu bir tavaya dökün.

  • 1½ bardak suyu bir tavaya dökün ve ocağın altını açın.
  • Suya 1 çorba kaşığı çemen otu tohumu ekleyin.

Çemen otu, ağız kokusunu tedavi etmek için güçlü bir bileşendir. Kötü kokuya neden olan solunum yolu koşullarının iyileşmesine yardımcı olur.

Adım 2. Kaynatın ve pişirin

  • Kaynatın, ardından 10 ila 15 dakika pişirin.

Bu, tohumların yumuşamasını sağlar ve böylece suyu çemen otu iyiliği ile doldurur.

Adım 4. Süzün ve servis yapın

  • Sıvıyı süzün ve çayı henüz sıcakken için.
  • Ağız kokusunu gidermek için bu çayı günde en az 3 kez iç.

Yöntem 6: Ağız hijyeni kullanımı

İyi ağız hijyeni, ağız kokusunu azaltmanın ve önlemenin ve sağlıklı bir ağız göstermenin en etkili yollarından biridir.

Güzel kokan sağlıklı bir ağız sağlamak için günlük ağız hijyeninin bir parçası olarak atmanız gereken basit adımlar vardır.

  • Fırçalama ve diş ipi  : Fırçalama ve diş ipi, iyi bir ağız hijyeninin korunmasında en önemli adımlardır. Diş etlerinizi taze ve sağlıklı bırakır ve ağızda kalan yiyecek parçacıkları kalıntılarını giderir.
  • Dilinizi fırçalamak için bir dil sıyırıcı kullanın  – sadece dişleri değil, tüm ağzın fırçalanması gerekir. Ağız kokunuz, yediğiniz yemeğin ve dilinize yerleşen küçük parçacıkların bir sonucu olabilir. Bu nedenle dilinizi fırçalamanız ve sıyırmanız önemlidir.
  • İçme  : Su eksikliği ağızdaki mukoza zarını kurutarak bakteriler için bir üreme alanı oluşturur ve ağız kokusuna neden olur. Bu nedenle her gün yeterince su içtiğinizden emin olun.
  • Diş hekiminizi ziyaret edin  – Düzenli diş hekimi ziyaretleri, iyi ağız hijyeninin önemli bir parçasıdır. Diş hekiminiz ayrıca kokunun nedenini, nereden geldiğini ve herhangi bir tıbbi durumdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemeye yardımcı olabilir. Bakteriler, diş hekiminizin tanımlayıp tedavi edebileceği diş eti çizgilerinin çok altında gelişebilir.
  • Ne yediğinize dikkat edin  : Diyetinizi incelemek, ağız kokusundan kurtulmada önemli bir faktördür. Farklı sindirim kapasitelerine sahip oldukları için karbonhidrat ve proteini aynı öğünde yemediğinizden emin olun. Soğan, sarımsak ve soda gibi ağız kokusuna neden olan yiyecekleri tek başına izleyin ve özellikle geceleri bu yiyeceklerden uzak durun.
  • Probiyotikler Alın  – Diyetinizi, dil yüzeyindeki maya ve bakterileri azaltmaya yardımcı olan probiyotiklerle tamamlayın. Bir takviye rejimine başlamadan önce doktorunuza danışın.

Ek ipuçları

  • Ağız temizleyici bulamadığınız acil durumlarda size yardımcı olması için daima bir miktar kakule veya rezene tohumu bulundurun.
  • Düzenli tütün kullanımı ağız kokusu oluşturur. Bu nedenle ağız kokusundan kurtulmak için tütün ürünlerini kullanmayı bırakın.
  • Diş fırçanızı 2-3 ayda bir değiştirin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*