Köpeklerde pirelerden nasıl kurtulur: en iyi 5 ev ilacı

Bir pire istilası, her evcil hayvan sahibinin kabusu. Evcil köpeğinizin pirelerden muzdarip olduğunu görmek oldukça acı verici olabilir. Acımasız ve aralıksız pireler, özellikle sıcak havalarda yaygındır. Bu tür durumlarda etkili pire kovucu önlemler zorunlu hale gelir.

Pireler, köpeğinizin kanı ve ısısıyla beslenen küçük, koyu kahverengi böceklerdir. Köpeğiniz diğer hayvanlardan veya çevreden pire alabilir. Pireler uçamasalar da boylarının yaklaşık 100 katı zıplayabilirler. Bu, evcil hayvanınıza kolayca ulaşmalarını sağlar.

Yetişkin bir dişi 2-3 aylık ömrü boyunca günde 20 yumurta bırakabilir. Bu yumurtalar ev sahibinden (köpekten) düşer ve yumurtadan çıkana kadar kondukları yerde kalırlar, bu noktada kendilerine konukçu bulacaklardır. İşte, göz ardı edilirse pire istilasının nasıl hızla artabileceği. Köpeğinizin vücudunun belirli bir bölümünde aşırı kaşınma ve ısırma gibi pire istilası belirtileri arayın.

Pireler, sıcaklıklar 65 dereceyi aştığında gelişir. Kış, bazı köpekler için pirelerden bir mola sağlar. Ancak, yıl boyunca sıcaklıkların 65 derece civarında veya üzerinde kaldığı bölgelerdeki evcil hayvan sahipleri, yıl boyunca pire tehdidiyle karşı karşıyadır.

İlaçlı evcil hayvan şampuanlarının ve ticari pire zehirlerinin çoğunun kendi yan etkileri vardır. Evinizdeki bir pire istilasına doğal bir çözüm istiyorsanız, köpeklerdeki pirelerden hızla kurtulmada gerçekten etkili olabilecek bazı ev ilaçları. Bu çözümlerin çoğu uygun maliyetlidir ve kolay bulunabilirlik sağlar.

Pireler, yaşam döngülerinin yaklaşık% 90’ını evcil hayvanınızda yumurta, larva veya olgunlaşmamış veya yetişkin pireler olarak geçirir. Pirelerin çevreden çıkarılmasının zor olmasının nedenlerinden biri de budur. Evcil hayvanlarınızın yataklarını sık sık temizlemek ve evin etrafını süpürmek, istilaların kontrol altında tutulmasına yardımcı olabilir.

Köpeklerde pirelerden kurtulmak için doğal tedaviler

Pireleri çıkarmak için veterinerinizin yardımına ihtiyacınız olabilir, ancak bazı durumlarda pireler doğal ilaçlarla tedavi edilebilir.

Yöntem 1: Elma Sirkesi (ACV) kullanın

Elma sirkesinin (ACV) tadı ve kokusu oldukça kötü olabilir. Neyse ki, köpeğinizde pire söz konusu olduğunda bunu kendi yararınıza kullanabilirsiniz. Köpeklerdeki pireler, ACV’nin tadı ve kokusuyla itilir. ACV, pirelerin önleyeceği düşmanca bir ortam yaratır. Ancak, ACV asla kedilerinizde kullanılmamalıdır.

Bu, evcil hayvanınızın bir litre ACV gibi kokması gerektiği anlamına gelmez. ACV’yi seyreltmek ve sprey olarak kullanmak size istenen sonuçları verecektir.

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Elma sirkesi (ACV)
  • Su
  • Sprey şişesi

Su ve ACV’yi bir sprey şişesinde birleştirin

  • Küçük bir sprey şişesine biraz su ekleyin.
  • Eşit miktarda ACV dökün.
  • Şişeyi kapatın ve içindekileri karıştırmak için sallayın.

Seyreltilmiş ACV’yi köpeğinizin ceketinin her yerine püskürtün. Köpeğiniz tüysüz ise solüsyonla cildine masaj yapabilirsiniz. Uzun tüylü olanlar için, tam etki için ACV’nin cilde ulaştığından emin olun.

Pireleri etkili bir şekilde caydırmak için bu işlemi haftada iki kez tekrarlayın.

Yöntem 2: Sıvı bulaşık sabunu kullanın

Temel sıvı bulaşık sabunu, evcil hayvanınızın üzerindeki pire istilasıyla savaşmanıza yardımcı olabilir. Bu iş için herhangi bir yumuşak, kokusuz bulaşık sabunu kullanılabilir.

Bulaşık sabunu pireleri öldürmek için iki şekilde çalışır. Birincisi suyun yüzey gerilimini kırarak pirelerin yüzmek yerine batmasına neden olur. İkincisi, bulaşık sabunu, bu böceklerin suyu itmeye yardımcı olan mumsu kütikülüne karşı koyar. Bu, suyu emmelerini ve etkili bir şekilde boğulmalarını sağlar.

Bu çareye limon suyu eklemek onu daha güçlü kılar. Limon pireleri öldüren ve iten limonen içerir.

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Sıvı bulaşık sabunu – 1 yemek kaşığı
  • Taze sıkılmış limon suyu – 1 yemek kaşığı
  • Su – 1 yemek kaşığı
  • Sprey şişesi

Bulaşık deterjanı, limon suyu ve suyu karıştırın.

  • Küçük bir sprey şişesine 1 çorba kaşığı su, limon suyu ve sıvı bulaşık sabunu koyun.
  • Sprey şişesini kapatın ve içindekileri iyice karıştırmak için sallayın.
  • Çözeltiyi köpeğinizin ceketinin her yerine iyice püskürtün. Uzun tüylü köpeklerin derisine ulaştığınızdan emin olun. Onu köpeğinizin gözlerinden uzak tutun.
  • Evcil hayvanınıza bulaşık sabunu durulamak için tam bir banyo yapmadan önce çözeltiyi 30 dakika bekletin.

Köpeğinizden pireleri çıkarmak için bu ilacı haftalık olarak tekrarlayın.

Yöntem 3: Gıda sınıfı diyatomlu toprak kullanma

Diyatomlu toprak (DE), esasen fosilleşmiş deniz yosunu olan yumuşak bir tortul kayadır. Genellikle toz halinde bulunur ve pireleri evcil hayvanlarınızdan ve evinizden etkili bir şekilde çıkarmak için kullanılabilir. Köpeğinizi pireden uzak tutmanın güvenli ve uygun maliyetli bir yoludur.

Mikroskop altında bakıldığında, DE parçacıkları kırık camın pürüzlü uçlarına benzer. Pirelerin dış iskeletlerini keserek onları kurutur ve öldürürler. Yumurtalar da benzer şekilde yok edilir. Pireler ayrıca antenlerinden ve vücutlarından temizlemek için DE’yi yutuyor ve sonunda onları boğuyor.

Evcil hayvanınızı pireler için tedavi etmek için yalnızca gıda sınıfı DE kullanılmalıdır. Havuzlarda veya bahçelerde kullanılan ED, genellikle köpeğiniz için iyi olmayan katkı maddeleri içerir.

Şüpheliyseniz, ED’nin siz veya evcil hayvanınız üzerinde hiçbir olumsuz etkisi olmayacaktır. Bu madde mikroskobik yapısında öldürücüdür, ancak yalnızca böceklerin dış iskeletleri için. Bu sadece siz ve evcil hayvanınız için hafif bir tozdur. Tek yapmanız gereken onlara DE serpmek.

  • Pirelerin cildinizle temas etmesini önlemek için eldiven giyin. Bu aynı zamanda ED’nin cildinizi kurutmasını da önleyecektir.
  • Eldivenli ellerinize gıda sınıfı DE serpin ve köpeğinizin kürkünü / kürkünü temizleyin. Köpeğinizin uzun bir ceketi varsa, yüzeyde kalmak yerine DE’nin cilde kadar uzandığından emin olun.
  • Koltuk altlarını, göbeği, kasıkları, kulakları, başı ve kuyruğun etrafındaki bölgeyi DE ile cömertçe tedavi edin. Bunlar pirelerin normalde yoğunlaştığı noktalardır.
  • ED siz veya evcil hayvanınız tarafından solunmamalıdır. Uygulama sırasında DE tozunu evcil hayvanınızın burnundan ve kendinizden uzak tutun.
  • ED ile köpeğinizin yatağını ve en sevdiği dinlenme yerlerini tedavi edin. Ölü pireleri çıkarmak için 12 saatlik uygulamadan sonra yatakları ve halıları vakumlayın.

Yeni doğan yumurtaları öldürmek ve üreme döngüsünü bozmak için her 3 günde bir tekrarlayın. Bu işleme 30 gün devam etmek, köpeğinizi ve evinizi pire istilasından kurtaracaktır.

Nem ED tedavisini olumsuz etkileyebileceğinden cildin kuru tutulması gerektiğini unutmamak önemlidir.

Yöntem 4: Uçucu yağların kullanılması

Uçucu yağlar pireleri caydırmak için de kullanılabilir. Bu, köpeğinizi bu sinir bozucu zararlılardan uzak tutmanın hoş ve hoş bir yoludur. Uçucu yağların güçlü kokusu, pireler de dahil olmak üzere birçok böceğin önlenmesinde etkilidir.

Genel olarak, bir veya daha fazla uçucu yağın bir karışımını kullanmak en iyisidir. Herhangi bir uçucu yağ köpekler üzerinde pire caydırıcı olarak kullanılabilirken, böcek öldürücü özelliklere sahip uçucu yağlar daha etkilidir. Okaliptüs, nane, sedir ağacı, sitronella, lavanta, kekik, fesleğen, çay ağacı, karanfil veya limon otu kullanabileceğiniz esansiyel yağlardan bazılarıdır.

Köpeklerin koku alma duyusu çok daha yüksektir. Farklı uçucu yağları ve kombinasyonlarını deneyebilir ve evcil hayvanınızın tercih ettiği ile gidebilirsiniz. Bu uçucu yağları köpeğinizin tasmasında kullanabilir veya pire spreyi olarak kullanabilirsiniz. Ancak, evcil hayvanınızda kullanmadan önce her zaman uçucu yağları seyreltmelisiniz.

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Limon otu esansiyel yağı – 2 veya 3 damla
  • Lavanta esansiyel yağı – 2 veya 3 damla
  • Su – 1 yemek kaşığı
  • Küçük sprey şişesi

Uçucu yağları ve suyu bir sprey şişesinde birleştirin.

  • Küçük bir sprey şişesine 1 çorba kaşığı su dökün.
  • 2-3 damla limon otu yağı ekleyin.
  • Ayrıca 2 veya 3 damla lavanta esansiyel yağı ekleyin.
  • Şişeyi kapatın ve içindekileri karıştırmak için kuvvetlice sallayın.

Uçucu yağ solüsyonunu köpeğinizin tüylerinin her yerine püskürtün. Köpeğinizin uzun kürkü varsa, kürkün derinliğine geldiğinizden emin olun. Ayrıca bu alanlarda pireleri caydırmak için köpeğinizin yatağını ve ana dinlenme yerini püskürtebilirsiniz.

Uçucu yağlar kedilerde kullanılmamalı ve köpeklerde çok dikkatli kullanılmalıdır.

Pire bariyerini korumak için bu işlemi haftada bir tekrarlayın.

Yöntem 5: Sarımsak kullanın

İnsanlar için sarımsak sağlık yararları çoktur  , ancak genellikle köpekler için ölümcül gıdaların listesinde görülür. Bu, birçok evcil hayvan sahibinin köpeklerini sarımsaktan uzak tutmasına neden olur. Ancak dikkatli kullanılırsa sarımsak pirelerden kurtulmak için güvenle kullanılabilir.

Anekdot niteliğindeki kanıtlar, doğru şekilde beslendiğinde sarımsağın köpeklere zarar vermediğini gösteriyor, ancak bunu destekleyecek kesin çalışmalar yok. Köpeğinizin diyetine sarımsak eklemeden önce dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri, sadece taze, çiğ, organik sarımsak kullanmanız gerektiğidir. Köpeğinizin sarımsağını yalnızca gerçek bir organik kaynaktan geliyorsa besleyin. Kıyılmış veya işlenmiş sarımsaktan uzak tutun.

İkinci en önemli şey doza dikkat etmektir. Tabii ki, büyük miktarlarda beslenirse, sarımsak köpeğiniz için zararlı olabilir. Hamile dişi köpekler, altı aylıktan küçük yavru köpekler ve herhangi bir ilaç kullanan köpeklere sarımsak verilmemelidir. Bu önemli noktaları göz önünde bulundurarak, köpeğinizi piresiz tutmak için kolayca sarımsağı kullanabilirsiniz.

  • Sarımsakları soyun ve kıyın.
  • Kıyılmış sarımsak porsiyonunu köpeğinizin büyüklüğüne göre ölçün. Bu size köpeğinizi ne kadar besleyeceğiniz konusunda kesin kontrol sağlayacaktır.
  • Kıyılmış sarımsağı köpeğinizin yemeğine karıştırmadan önce en fazla 10 dakika bekletin. Bu, faydalı aktif ajan olan allisin oluşumuna izin verir.

Dozaj:  Sarımsak dozu, köpeğinizin ağırlığına bağlıdır. Her 30 kilo köpek için doz 1 tatlı kaşığı kıyılmış sarımsak olmalıdır. Bu şu şekilde bozulur:

  • Her 20 pound için 2/3 çay kaşığı kıyılmış sarımsak.
  • Her 15 pound için ½ çay kaşığı kıyılmış sarımsak.
  • Her 10 pound için 1/3 çay kaşığı kıyılmış sarımsak.
  • Her 5 pound için 1/6 çay kaşığı kıyılmış sarımsak.

Pire mevsiminin başlangıcında, köpeğinizi arka arkaya 2 hafta boyunca günde bir kez gerekli miktarda besleyin. Köpeğiniz direnç geliştirdiğinde, dozun sıklığını haftada ikiye düşürebilirsiniz.

Akılda tutulması gereken ipuçları

  • Pireleri uzak tutmak için evcil hayvanınızın üzerine seyreltilmiş beyaz sirke de püskürtebilirsiniz.
  • ACV ayrıca köpeğinize ağızdan da verilebilir. Köpeğinizin 1 litre içme suyuna 1 çay kaşığı elma sirkesi ekleyin.
  • Bu ev yapımı pire caydırıcı solüsyonların spreyini evcil hayvanınızın gözlerinden uzak tutun. Dış mekan kullanımı için tamamen güvenli olsalar da, göz tahrişine neden olabilirler.
  • Solunması halinde ED, mukoza zarlarına zarar verebilir ve köpeğinizin ve sizin akciğerlerinizi tahriş edebilir. Uygularken köpeğinizin burnundan uzak tutun. Ağzınızı ve burnunuzu korumak için toz maskesi takabilirsiniz. Toz çöktüğünde sorun olmayacak.
  • Çevreye bahçeniz gibi davranırken DE’yi kuru tutun, çünkü ıslandığında etkinliğini kaybedebilir.
  • DE’yi halılardan ve kilimlerden temizlemek için normal ev tipi elektrikli süpürgeniz yerine bir atölye süpürgesi kullanın. DE, normal bir elektrikli süpürgenin filtresine zarar verebilir. Halı ve kilim dışındaki yüzeyler nemli bir havlu ile süpürülüp temizlenebilir.
  • Ayrıca, bütünsel veterinerinize, köpekler için özel olarak tasarlanmış sarımsak kapsülleri hakkında da bilgi alabilirsiniz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*