Temizlemesi Zor Şişeler için DIY Temizleme Tabletleri

Kısa süre önce tek kullanımlık su şişelerinden yeniden kullanılabilir şişelere geçtiyseniz… aferin! Çevreye (ve kendinize) büyük bir iyilik yapıyorsunuz. Tek kullanımlık su şişeleri çok fazla atık oluşturur ve kararınız bunun azaltılmasına yardımcı olur. Ayrıca, bir şişe suyunuzu rahatça taşıyabilecekken neden her dışarı çıktığınızda su satın almak için para harcayasınız?

Belki de yeniden kullanılabilir su şişelerinin tek dezavantajı, temizlenmesinin biraz zor olabilmesidir. Küçük açıklık, iç kısmı fırçalamayı zorlaştırır ve sadece durulamak, işi bitirmek için yeterli değildir.

Su şişenizi düzenli olarak temizlemek, istenmeyen koku ve tatların yanı sıra bakteri ve küf oluşumunu önlemek için önemlidir. Kirli su şişeleri, suyu kirletebilecek ve bir dizi sağlık sorununa yol açabilecek mikroplar ve bakteriler için gelişen bir yer olabilir.

Seyahat kupa ve şişelerinizi bulaşık makinesine atmak pek iyi bir fikir değildir. Yeni başlayanlar için, birçok yeniden kullanılabilir şişe bulaşık makinesinde yıkanmaya uygun değildir, özellikle de dış yüzeyi kaplanmışsa.

Sert kimyasal bazlı temizleyiciler kullanmak yalnızca şişenize zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda şişeyi yeterince durulamazsanız kalıntıları da yutabilirsiniz.

Sabun ve suyla basit bir durulama yardımcı olabilir, ancak şişenizin tamamen temiz ve mikropsuz olduğundan emin olmak için başka bir şeye ihtiyacınız vardır.

Ya size işi bitirmenin çok daha hızlı bir yolu olduğunu söylesek? Ev yapımı temizleme tabletleri çok etkilidir ve yapımı ve kullanımı kolaydır. Temizlemesi zor, düzensiz şişeleriniz için de mükemmel çalışırlar. Şişe fırçaları gibi özel temizlik aletlerine bile ihtiyacınız olmayacak.

Temizlemesi zor şişeler için DIY temizleme tabletleri, şişenizi hızlı ama derinlemesine temizlemenin en iyi yoludur. Şişenin üzerine bir temizleme tableti koyun ve biraz su ekleyin. Efervesan sekme gerisini halleder. Çare plastik, cam, çelik veya alüminyumdan yapılmış olsun, her tür yeniden kullanılabilir su şişesi için uygundur.

DIY Temizleme Sekmelerine Yönelik Adımlar

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Kabartma tozu – 1 su bardağı
  • Sitrik asit – ¼ fincan
  • Tuz – ¼ fincan
  • Şafak Bulaşık Sabunu – 1 çay kaşığı
  • Hidrojen peroksit – ½ çay kaşığı
  • Sprey şişesinde su

Adım 1. Kabartma tozu, sitrik asit ve tuzu bir kasede karıştırın.

  • Bir kaseye 1 bardak karbonat koyun.
  • Yarım bardak sitrik asit ekleyin.
  • Şimdi ¼ fincan tuz ekleyin.

Adım 2. Bulaşık deterjanı ve hidrojen peroksiti ekleyin ve iyice karıştırın

  • Karışıma 1 tatlı kaşığı sıvı bulaşık sabunu ekleyin.
  • Son olarak, bileşenlerin geri kalanına ½ çay kaşığı hidrojen peroksit ekleyin.
  • Her şeyi bir tahta kaşıkla iyice karıştırın.
  • Malzemeleri karıştırırken aynı anda biraz su çiseleyin. Bunun için her zaman sadece bir sprey şişesi kullanın, çünkü gereğinden fazla su eklemek istenen kıvamı etkileyerek karışımı akıcı hale getirir.

Adım 3. Temizleme tabletlerini yapmak için küçük bir kaşık kullanın ve çizgili bir fırın tepsisine yerleştirin.

  • Bir fırın tepsisini bir parça parşömen kağıdıyla örtün.
  • Küçük bir kaşık kullanarak karışımdan küçük temizlik tabletleri yapın.
  • Tırnakları fırın tepsisine yerleştirin.
  • Kirpiklerin ılık ve kuru bir yerde gece boyunca kurumasına izin verin.

Temizlemesi zor şişeler için DIY temizleme tabletleriniz hazır

  • Bir şişeye bir gazlı hapı at ve biraz su ekle.
  • Kabarcıklanmayı bırakana kadar yaklaşık 2 dakika bekletin.
  • Kapağı kavanozun üzerine koyun ve kuvvetlice sallayın.
  • Temizleme solüsyonunu atın ve şişeyi temiz suyla durulayın.

Şişeleri, kavanozları ve diğer plastik, cam veya metal kapları temizlemek için bu çıkıntıları kullanın. Bu tabletleri hava geçirmez bir kapta 15-20 güne kadar saklayabilirsiniz. Bununla birlikte, bu sekmeleri takarken köpürme görmüyorsanız, yeni bir parti yapmanın zamanı geldi.

Malzemeler hakkında

Sodyum Bikarbonat:  Genellikle kabartma tozu olarak bilinen sodyum bikarbonat, son derece çok yönlü işlenmiş doğal bir tuzdur. Pişirme için bir mayalama maddesi olmasının yanı sıra (adından da anlaşılacağı gibi!)  Sağlık, cilt bakımı  ve temizlik amaçlı da kullanılmaktadır.

Kabartma tozu, hafif alkali ve aşındırıcı bir tampondur. Koku nötrleştirici özellikleriyle de bilinir. Bu bileşen, lekeleri ve su birikintilerini çıkarmaya yardımcı olabilir. Genellikle  paslanmaz çelik mutfak aletleri, mutfak eşyaları, gümüş takımlar, tencere ve daha fazlasını temizlemek için kullanılır . İnce damarları lekeleri temizleyecek kadar güçlü, ancak yüzeye zarar veremeyecek kadar pürüzsüzdür.

Kabartma tozu, su şişelerinizi ovalamaya gerek kalmadan iyice temizler ve varsa yabancı kokuları da giderir.

Sitrik Asit:  Başka bir çok amaçlı bileşen olan sitrik asit, diğer şeylerin yanı sıra mutfak amaçları, güzellik yararları ve temizlik için kullanılır. Antibakteriyel ve antiseptik faydaları vardır ve inatçı lekeleri ve lekeleri, sabun köpüklerini, su lekelerini, mineral birikintilerini, küfü ve küfü gidermeye yardımcı olabilir.

Sitrik asit efervesan bir etki yaratır ve genellikle sabunlarda, banyo bombalarında, deterjanlarda ve diğer temizlik ürünlerinde kullanılır. Paslanmaz çelik ürünleri, tezgahları, zeminleri, aletleri, kıyafetleri, muslukları, duş kapılarını, pencereleri, tabakları ve daha fazlasını temizlemek için iyi çalışır.

Su şişenizi temizleyin ve sterilize edin, böylece içindeki su güvenli içilebilir

Bu bileşen güçlü, etkili ve kesinlikle güvenlidir. Sitrik asit çevreye veya sağlığınıza herhangi bir zarar vermez.

Tuz –  İyi sofra tuzu hem güzellik hem de sağlık için kullanılabilir  . Mükemmel bir yağ çözücü maddedir ve çok fazla ovalamaya gerek kalmadan kiri, kiri ve lekeleri çıkarmaya yardımcı olabilir. Tuzun karbonat, sirke ve bulaşık sabunu gibi diğer toksik olmayan temizlik maddeleriyle kombinasyonu yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olur.

Tuz, aşındırıcı, emici ve asitlerle kombinasyon halinde iyi çalıştığı için etkili bir temizlik maddesidir. Keskin kenarlı tuz taneleri, farklı yüzeylerden lekeleri çıkarmak için kullanışlıdır. Tuzun inanılmaz emiciliği, sıvı dökülmelerinin yüzeyde leke bırakmamasını sağlamada çok yararlıdır. Taze dökülmenin üzerine biraz tuz serpin ve sihrini yapmasına izin verin.

Tuz, temizlenmesi zor kaplar, kavanozlar ve su şişeleri için en iyi malzemelerden biridir. Plastik veya cam şişelerden gelen kokuları azaltmak için kullanılabilir.

Hidrojen Peroksit  : çeşitleri  peroksit  ve  hidrojen  düşük konsantrasyon  için yaygın olarak kullanılan  amaçları  sağlık  ve ev. Zararlı kalıntı bırakmadan temizler ve dezenfekte eder  . Hidrojen peroksit, antibakteriyel bir sprey, pencere temizleyicisi, tezgah temizleyicisi ve tezgah ve kesme tahtası dezenfektanı yapmak için kullanılabilir. Ayrıca su şişelerini, özellikle plastik olanları dezenfekte etmek ve kokusunu gidermek için de iyidir. Toksik değildir, ucuzdur ve son derece çok yönlüdür.

Tüm bu bileşenleri Dawn’ın hafif ve etkili bulaşık sabunuyla birleştirmek, temizlik tabletlerinizin etkinliğini kesinlikle artıracaktır.

İpuçları

  • Malzemeler karıştırıldıkça biraz köpürme olacaktır. Kabarcıklanmayı minimumda tutmak için, hidrojen peroksidi azar azar ekleyin.
  • Tabletleri şekillendirmek için kaşık yerine kavun balya kullanabilirsiniz.
  • Kolay çizilebilecekleri için alüminyum ve paslanmaz çelik şişeler üzerinde aşındırıcı temizlik aletleri kullanmaktan kaçının.
  • Sağlığınıza zararlı olabileceğinden, su şişelerinizi temizlemek için çamaşır suyu kullanmayın.
  • Geniş ağızlı bir su şişesi içindeki ulaşılması zor bölgeleri fırçalamak için bir diş fırçası kullanabilirsiniz.
  • Ticari şişe temizleme tabletleri, sağlığınızı etkileyebilecek kimyasallar içerir. Ev yapımı temizleme tabletleri çok daha güvenli bir seçenektir.
  • Su şişelerini her gün durulayıp temizlemek daha iyidir.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*