Dört ayaklı arkadaşınız sürekli kendini kaşıdı mı, bu da ek saç dökülmesine ve kel, kızgın görünen cilt lekelerine yol açtı mı? Her köpek zaman zaman kaşınıyor. Bununla birlikte, evcil hayvanınızın cildi kaşınıyorsa, kaşınmaya devam etmek, yaralarla birlikte ciddi cilt lezyonlarına yol açabilir.
Bazı durumlarda, sadık arkadaşınız büyük bir hayal kırıklığından cildinizi ısırmaya ve çiğnemeye bile başlayabilir.
Köpeklerde sürekli kaşıntıya neden olan birkaç faktör olabilir, en yaygın neden kuru cilt veya alerjilerdir. Diğer nedenler, akarların veya mayaların neden olduğu cilt enfeksiyonlarını içerebilir .
Endişelendiyseniz ve küçük sevgiliniz bu durumdan dolayı perişan olduysa, size iyi haberlerimiz var. Köpeklerde kaşıntılı deriyi tedavi etmek için inanılmaz derecede basit bazı ev ilaçları yarattık.
Bu ilaçlar, kuruluğu tedavi etmek ve evcil hayvanınızın cildinin pH’ını dengelemek için kullanılabilir, böylece devam eden kaşıntıdan kurtulma sağlar.
Köpeklerde kaşıntılı cilt için doğal tedavi
Ayrıca, evcil hayvanınızın kaşıntılı cildi bir alerji veya mantar enfeksiyonundan kaynaklanıyorsa, bu ilaçlardan bazıları, uyuz gibi ciddi cilt sorunları olan köpeklerde kaşıntıyı tedavi etmeye bile yardımcı olabilecek güçlü antimikrobiyal özelliklere sahip bileşenler içerir .
Yöntem 1: elma sirkesi ve yeşil çay
Ham, filtre edilmemiş elma sirkesi, köpeklerde kaşıntılı cilt için şiddetle tavsiye edilen organik bir tedavidir. Cildin pH seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur.
Pireleri ve akarları kovmak için güvensiz bir kanıt olan bu altın sirkenin ayrıca güçlü antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip olması, onu kaşıntılı köpek derisi için tam bir tedavi haline getirir.
Köpeğinizin devam eden kaşıntısını giderecek bir durulama yapmak için biraz demlenmiş yeşil çay ve damıtılmış su ile karıştırabilirsiniz.
İhtiyacınız olacak şeyler:
- Ham, filtre edilmemiş elma sirkesi (dezenfektan görevi görür ve cildin pH’ını geri kazandırır) – ½ fincan
- Demlenmiş yeşil çay (cildi rahatlatır ve kaşıntıyı azaltır) – ½ fincan
- Distile su – 1 su bardağı
Adım 1. Elma sirkesi ile yeşil çayı karıştırın
- Yarım fincan elma sirkesini geniş bir kaseye dökün.
- Yarım bardak hazırlanmış yeşil çayı ekleyin.
Adım 2. Su ekleyin ve köpeğinizin derisini ve tüylerini durulamak için kullanın.
- 1 bardak distile su ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın.
- Köpeğinizi yıkayın, ardından hazırlanan durulamayı köpeğinizin tüm tüylerinde kullanın. Evcil hayvanınızın cildine ve ceketine nazikçe masaj yapın, ardından suyla durulayın.
- Kaşıntı böcek ısırıklarından kaynaklanıyorsa, böcekleri ve hatta pireleri kovmaya yardımcı olmak için durulama havasının kurumasına izin verebilirsiniz.
Bu durulamayı köpeğinizin cildini en az 1 hafta boyunca günde iki kez veya enfeksiyon ve kaşıntı tamamen geçene kadar temizlemek için kullanın.
Bu elma sirkesi ve yeşil çay durulaması 2 haftaya kadar buzdolabında saklanabilir. Ancak, küflendiğini fark ettiğiniz anda atın.
Yöntem 2: Yulaf Ezmesi Banyosu / Şampuan
Yulaf ezmesi cilde uygulandığında son derece besleyici ve yatıştırıcıdır. Aslında, daha yumuşak eller için DIY fırçalar yapmak ve hatta cildinizi aydınlatmak için kullanabilirsiniz .
Yulaf ezmesi banyosu da dört ayaklı arkadaşınız için çok faydalı olacak ve sürekli kaşıntıdan anında kurtulma sağlayacaktır. Yulaf ezmesi tozu, evcil hayvanınızın cildini nazikçe besler ve pul pul döker.
Köpeklerde kaşıntılı deriyi tedavi etmek için yulaf ezmesi şampuanı da yapabilirsiniz . Bu çare özellikle kuru, çatlamış, kızarıklık ve tahriş olan köpekler için önerilir.
Tek adımlı uygulama: evcil hayvanınızı toz yulaf ezmesi ile yıkayın
- Bir mikser veya hatta bir kahve değirmeni ile biraz yulaf ezmesini ince bir un haline getirin.
- Bir küveti ılık suyla doldurun ve yaklaşık bardak yulaf ezmesini karıştırın.
- Köpeğinizi küvete yerleştirin ve yulaf ezmesi banyosunda en az 15 dakika ıslatılırken yanında kalın.
- Alternatif olarak, köpeğinizin normal şampuanına 1 çorba kaşığı veya daha fazla öğütülmüş yulaf tozu ekleyebilir ve onu yıkayabilirsiniz.
Evcil hayvanınıza en az 1 hafta boyunca veya kaşıntı tamamen geçene kadar her gün yulaf ezmesi banyosu yapın.
Yöntem 3: Hindistan cevizi yağı
Saf sızma hindistancevizi yağı, kuru ve kaşıntılı cildi nemlendirmek ve nemlendirmek için çalışan orta zincirli yağ asitlerinden oluşur.
Ek olarak, çeşitli nedenlerden dolayı köpeklerde kaşıntılı deriyi tedavi etmek için yararlı kılan doğal antimikrobiyal ve antienflamatuar özelliklere sahiptir.
Tek adımlı tedavi: Hindistan cevizi yağını harici ve dahili olarak kullanın
- Kaşıntıyı gidermek ve ayrıca kazınmış ve yırtılmış cildin onarılmasına yardımcı olmak için ekstra saf hindistan cevizi yağı ile köpeğinizin cildine masaj yapabilirsiniz.
- Topikal uygulamanın yanı sıra, köpeğinizi sızma hindistan cevizi yağı ile besleyebilirsiniz.
Bununla birlikte, size BKA hakkında genel bir fikir vereceğiz: 20 poundluk bir köpek için günde ½ çay kaşığı, 50 poundluk bir köpek için ise günde iki kez 1 tatlı kaşığı verin.
Köpeğinize, kaşıntı ve kaşıntı tamamen geçene kadar hindistancevizi yağını dışarıdan verin. Enfeksiyonu temizlemek ve daha sonraki bir salgını önlemek için yağı etkilenen cilde en az 1 hafta boyunca masaj yapmaya devam edin.
Yöntem 4: omega-3 balık yağı
Omega-3 yağ asitleri, sağlığınızı iyileştirmek için mükemmel bir tamamlayıcıdır. Onları evcil hayvanınızın sağlığını iyileştirmek ve bu süreçte sürekli kaşıntısından kurtulmak için de kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?
Bu yağ asitleri, kuru cildi ve alerjik reaksiyon semptomlarını azaltmaya yardımcı olur. Ek olarak, anti-enflamatuar özellikleri kaşıntıyı gidermeye yardımcı olacaktır.
Omega-3 yağ asitleri içeren balık yağı, özellikle yaşlı köpekler için evcil hayvanınızın kalbi ve kardiyovasküler sağlığı için harikadır.
Tek Adımlı Tedavi: Köpeğinize Omega-3 Yağ Asidi Takviyeleri Verin
- Düşük tada ve kokuya sahip saf balık yağları arayın. Japonya’daki Fukushima nükleer felaketinden sonra bir gereklilik haline geldiğinden, radyasyon için belirli marka testlerinin yapıldığından emin olmak için ürün ayrıntılarını kontrol edin.
- Köpeğinizin balık yağı tüketmesini sağlamanın en kolay yolu, kapsülü delip sıvıyı doğrudan ıslak mamasına eklemektir.
- Bir veterinere danışmak en iyisi olsa da, size önerilen dozaj hakkında genel bir fikir vereceğiz. Aksi halde sağlıklı köpekler için önerilen doz, cins, yaş ve sağlığa bağlı olarak vücut ağırlığının kilogramı başına 22 ila 100 mg arasında değişir.
- Çok fazla balık yağı evcil hayvanınız için olumsuz sağlık etkilerine neden olabileceğinden bu sınırı aşmayın.
Köpeklerde kaşıntılı deriyi tedavi etmek için her gün 7-10 gün balık yağı verin. Genel sağlığı ve dayanıklılığı iyileştirmek için onu evcil hayvanınızın günlük diyetinin önemli bir parçası haline getirebilirsiniz.
Yöntem 5: Listerine
Listerine bir gargara olarak pazarlanabilir, ancak gerçekte çok çeşitli cilt, saç ve sağlık sorunları için kullanılabilen çok yönlü bir bileşendir . Güçlü antifungal özellikler sağlayan çeşitli bitkisel yağlar içerir.
Tüylü arkadaşınıza gelince, Listerine bebek yağı ile birlikte uyuz gibi ciddi rahatsızlıkların tedavisinde ve ayrıca pirelerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak için kullanılabilir.
Bu çare, özellikle bakteriyel, mantar veya maya enfeksiyonu nedeniyle köpeklerde kaşıntılı cilt için iyidir.
İhtiyacınız olacak şeyler:
- Listerine (dezenfektan görevi görür) – 1 yemek kaşığı
- Bebek Yağı (kuru cildi besler ve nemlendirir) – 1 yemek kaşığı
- Su – ½ bardak
Tek adımlı uygulama: su, Listerin ve bebek yağını karıştırın ve köpeğinize püskürtün
- Orta boy bir sprey şişesine yaklaşık yarım bardak su dökün.
- Her Listerine gargara ve bebek yağından 1 çorba kaşığı ekleyin.
- Püskürtme başlığını vidalayın ve kullanmadan önce iyice çalkalayın.
Kaşıntı ve enfeksiyon tamamen geçene kadar solüsyonu etkilenen bölgelere günde iki kez püskürtün. Düzenli kullanım ile 1 hafta içerisinde ikisinden de kurtulabilirsiniz.
Yöntem 6: Benadryl
Benadryl, köpeklerde devam eden kaşıntıyı gidermek için de kullanılabilen, reçetesiz satılan bir antihistaminik ilaçtır. Öncelikle antialerjik bir ajan olarak çalışır ve uygulamadan hemen sonra köpeğinizdeki kaşıntıyı hafifletebilir.
Bununla birlikte, evcil hayvanınıza Benadryl vermeyi bıraktığınız anda, alerjen köpeğinizin ev ortamında bir şeyse, alerji büyük olasılıkla yeniden ortaya çıkacaktır.
Tek Adımlı Tedavi: Alerji Kaşıntısı için Köpeğinize Benadryl Verin
- Alerjik reaksiyonun neden olduğu devam eden kaşıntıyı gidermek için evcil hayvanınıza Benadryl verin. Benadryl insan tüketimi için bir ilaç olduğundan, köpeğinizin boyutuna ve ağırlığına göre kesin dozu belirlemek için bir veteriner hekime danışın.
- Evcil hayvanınız şiddetli alerjik reaksiyon nedeniyle anafilaktik şok yaşamaya başlarsa, Benadryl hayatınızı kurtarabilir.
Bu arada, alerjinin kaynağını belirleyip ortadan kaldırmak için de adımlar atın.
Yöntem 7: yoğurt
Yoğurt, maya ve cilt enfeksiyonlarını uzak tutmaya yardımcı olabilecek doğal probiyotikler veya iyi bakteriler açısından zengindir.
Köpeğinizi günlük bir doz az yağlı yoğurtla beslemek, gastrointestinal kanalında sağlıklı bir bakteri düzeyini korumaya yardımcı olabilir, ayrıca bağışıklığını ve sağlığını artırabilir.
Tek Adımlı Tedavi: Evcil Hayvanınızın Günlük Diyetine Probiyotik Yoğurt Dahil Edin
- Yavru bir köpeği günde 1 çay kaşığı az yağlı yoğurtla besleyin. Daha yaşlı köpekler için günde en fazla 1 küçük kase az yağlı yoğurt yiyebilirsiniz. Sadece günlük yemeğinize ekleyin.
Köpeklerde kaşıntılı deriyi tedavi etmek için en az 1 hafta yoğurt verin.
Yöntem 8: Kabartma tozu
Soruna neden olan patojenlerden kurtulmak ve ayrıca kaşıntılı cildi nazikçe temizlemek ve pul pul dökmek için köpeğinizin cildinin etkilenen bölgelerine basit bir karbonat macunu uygulayabilirsiniz.
Tek adımlı tedavi: Etkilenen bölgelere bir hamur karbonat sürün
- Bir kaseye yaklaşık 2 yemek kaşığı karbonat koyun.
- Pürüzsüz bir macun oluşturmak için su ekleyin ve iyice karıştırın.
- Macunu etkilenen bölgelere uygulayın.
- 15 ila 20 dakika etki etmesine izin verin, ardından suyla yıkayın.
Kaşıntı tamamen kaybolana kadar günde iki kez tekrarlayın.
Yöntem 9: boraks
Boraks, borik asidin tuz formudur ve özellikle böcek ilacı ve doğal dezenfektan olarak güçlüdür.
Doğal bir temizleyici ve dezenfektan görevi gören hidrojen peroksit, kaşıntı gibi cilt sorunlarının da giderilmesine yardımcı olur.
İhtiyacınız olacak şeyler:
- % 3 hidrojen peroksit (dezenfektan görevi görür) – ½ fincan
- Boraks (dezenfektan görevi görür) – 2 çay kaşığı
- Su – 1 su bardağı
Adım 1. Bir sürahide% 3 hidrojen peroksit ve suyu birleştirin
- 1 bardak suyu bir sürahiye dökün.
- Yarım fincan% 3 hidrojen peroksit ekleyin.
Adım 2. Boraks ekleyin, iyice karıştırın ve durulama olarak kullanın.
- 2 çay kaşığı boraks ekleyin ve iyice karıştırın.
- Kapağı kavanozun üzerine koyun ve evcil hayvanınızı bu solüsyonla, özellikle etkilenen bölgelerde durulayın.
Evcil hayvanınızı bu solüsyonla günde en az 2 kez, kaşıntılı deri yok olana kadar yıkayın veya durulayın.
Yöntem 10: Diyet düzenlemeleri
Köpeğiniz, ishal ve iştahsızlık ile birlikte kalıcı kaşıntılı deriden muzdaripse, sürekli kaşıntı muhtemelen gıda alerjilerinin bir belirtisidir.
Köpeğinizin alerjik reaksiyonuna neyin neden olabileceğini belirlemek için eleme sürecini kullanabilirsiniz. Kaşıntının ortaya çıktığı gün ne yediğinizi not edin ve köpeklerde kaşıntılı deriyi tedavi etmek için gerekli diyet değişikliklerini yapın.
Ticari köpek mamalarında genellikle köpeklerin çok alerjik olabileceği katkı maddeleri ve koruyucular bulunur. Yiyeceklerdeki katkı maddeleri ve koruyucular için etiketi kontrol edin ve hangilerinin köpeklerde alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini öğrenin (veya veterinerinize sorun).
Köpek maması markasını değiştirdikten sonra köpeğinizin kaşıntısının geçip geçmediğini kontrol edin.
Diğer bir seçenek, diyetin dengeli kalmasını sağlamak için bir beslenme uzmanının yardımıyla köpeğinizi tamamen doğal bir ev yapımı diyete geçirmektir. Benzer şekilde, kaşıntılı cilt sorununun geçip geçmediğini görmek için evcil köpek maması yerine evcil hayvanınızı organik mama ile besleyebilirsiniz.
Hatırlanması gereken ipuçları
- Herhangi bir ev ilacına başlamadan önce, özellikle ağızdan uygulananlar için daima veterinerinize danışın.
- Köpeğinizi bakımlı tutun. Onu düzenli olarak yıkayın, ceketini düzenli olarak fırçalayın ve pire, keneler veya tahriş olmuş cildi kontrol edin.
- Kaşıntılı deri çözülene kadar evcil hayvanınızı diğer köpeklerden uzak tutun. Evde birden fazla köpeğiniz varsa, sağlıklı köpeklere yayılmasını önlemek için kaşıntılı olanı izole edin.
- Evcil hayvanınızı yıkamak için sadece ılık su kullandığınızdan emin olun. Sıcak su cildi daha fazla kurur ve tahriş ederek kaşınmanın artmasına neden olur.
Leave a Reply