Birini size tekrar güvenmeye nasıl ikna edebilirsiniz: Yapabileceğiniz 15’ten fazla şey

Yalanlar,  öfke  , şiddet ve sadakatsizliğin hepsi birinin güvenini kaybetmeye yol açabilir. Kırıldıktan sonra yeniden inşa etmek çok zaman ve çaba gerektirebilir.

Bir ihanetten sonraki en büyük zorluklardan biri birinin güvenini yeniden kazanmaktır. Kırık güven iyileştirilebilmesine rağmen, emek ve sabır gerektirir. Güven onarım süreci hızlı gerçekleşmez. Ve aklınızda bulundurun, sık sık birisinin güvenini “kazanmak” hakkında konuşsak da, gerçek şu ki, güven her zaman bizimle risk alan başka bir kişi tarafından bize verilen bir armağandır.

İşte insanların size olan güvenlerini yeniden canlandırmayı düşünmelerine yardımcı olmak için yapabileceğiniz bazı şeyler.

1. Hatanız için şahsen özür dilerim. Yaptığın işlerin sorumluluğunu al. Özrünüz  , mazeret veya gerekçe olmaksızın samimi olmalıdır . Sadece kendini suçlaman gerektiğini anlamalısın.

“Seni incittiğim için çok üzgünüm.” Gibi bir şey söyleyebilirsin. Bu deneyimden öğrendim ve size söz veriyorum bir daha asla olmayacak. ” Sorumluluk alarak, eylemlerinizden gerçekten pişman olduğunuzu ve tekrar etmeyeceğinizi gösterirsiniz.

Ve samimi olmalı. Gerçekten üzgün değilseniz, sahte bir özür yalnızca yolda daha fazla soruna neden olur.

2. Bir özür yazın. Düşünceli bir kart, e-posta veya mektup yazın. Bazen incittiğiniz kişiyle yüzleşmek oldukça zor olabilir. Böyle durumlarda onlara bir özür mektubu yazabilirsiniz. Şahsen özür dilemek yerine bu tavsiye edilmese de, işlerin başlamasında etkili olabilir.

3. Hatanın nedeni hakkında konuşun. Mücadeleniz, sizi bu hataya neden olan temel nedenler ve gelecekte olmasını nasıl önleyeceğiniz hakkında konuşun.

Örneğin, evliliğinizde kendinizi yalnız hissediyorsanız ve kaybolduysanız, ilişkinizi güçlendirmenin yollarını ve tekrar yalnız hissederseniz durumu nasıl farklı şekilde ele alacağınızı tartışmak için inisiyatif kullanın. Acı verici derecede rahatsız edici olsa bile, diğer kişinin tüm sorularını yanıtlayın.

4. Spesifik olun. Özür dilediğinizde, neden özür dilediğiniz konusunda net olun. “Size toplum içinde bağırdığım için üzgünüm. “Üzgünüm, sana kaba davrandım” yerine “çok kabaydı.” Bu, kişinin üzgün olmasının gerçek nedenini bildiğinizi gösterir.

5. Mazeret üretmeyin. Birinin güvenini kırdınız ve eylemlerinizi haklı çıkarmak için bahaneler uydurmanız yardımcı olmaz. Özür dilediğinizde “evet” veya “ama” kullanmadığınızdan emin olun. Yine, bu samimi olmalı.

6. Sorun hakkında savunma yapmayın ya da sıradan davranmayın. Sorunları çözmek için samimi bir çaba göstermeye hazır olmalısınız. Savunmacı ve öfkeliyseniz, mağdur kişinin düşüncelerini ve duygularını duymanızı veya anlamanızı engelleyecektir.

7. Düzeltmek için bir çözüm önerin. Özür dilediğinizde, hatanızı telafi etmek için bir çare sunun.

Örneğin, en iyi arkadaşınızla bir film planını özür olarak iptal ettiyseniz, onu bir film izlemeye davet edin ve onunla bütün bir gün geçirmeyi teklif edin.

8. Kurban için hazırlıklı olun. Birini sana tekrar güvenmeye ikna etmek istiyorsan, fedakarlık yapmalısın. Buna gerek  cezbeden gitmesine izin  Eğer diğer kişinin endişe dışarı yapmak planlanan bir şey, bir kenara sevdiğin şeyleri koymak veya iptal. Ancak   fedakarlıkları için kin tutmayın veya bunun için iltifat beklemeyin. Konu o değil.

9. Davranışınızı değiştirin. Birinin güvenini yeniden kazanmak için ona değiştiğinizi göstermelisiniz. Güvenini kırdığın kişi, davranışların güvenilir ve tutarlı davrandığını göstermedikçe sana güvenmeyecektir. Bunu yapmak için bazı davranışlarınızı incelemeniz ve değiştirmeniz gerekebilir.

10. Onlara zaman verin. Sabırlı olun ve incittiğiniz kişiye olayları derinlemesine düşünmesi ve sizi affedip affetmeyeceğinize karar vermesi için yeterince zaman verin. Kişinin söylediklerinize inanması için zamana ihtiyacı olacaktır. Ağlamak ya da sana bağırmak istiyorlarsa bırak onları. Sadece orada durun, güçlü olun, özür  dileyin  ve onlara şefkat ve anlayışla yaklaşın . İncinme ve kızgın olma hakkınızı tanıyın.

11. Hatanızı tekrar etmekten kaçının. Birinin güvenini yeniden kazandığınızda, güvenini bir daha kırmamaya dikkat edin. Hatanızı tekrarlamak, onarılamaz hasara neden olabilir.

12. Yaptığınız her şeyde şeffaf olun. Mümkün olduğunca şeffaf olun, özellikle de kişinin güvenine ihanet ettikten sonra. E-postanıza, Facebook’a ve diğer sosyal medya hesaplarına erişmelerine izin vermek isteyebilirsiniz. Hatta cep telefonunuzdan geçmelerine bile izin verin. Hayatınızda kişiyi incitebilecek bir şey olursa, bunu onlarla konuşmalısınız. Bir şeyleri gizlediğinizde veya duygularınızı ve düşüncelerinizi gizlediğinizde sorunlar ortaya çıkar.

13. Sözlerinizi tutun. Yapacağını söylediğinde ara ya da evde ol. Sözünüze sadık olduğunuzdan ve sözlerinizi tuttuğunuzdan emin olun. Yalan, istisna veya mazeret yok.

14. Yalan söyleme. Yalan söyleme alışkanlığınız varsa, onu durdurmak için ne gerekiyorsa yapın. Güvenin kaybolmasının nedeni çoğu zaman yalan veya ihanettir. Dürüstlük, birini size tekrar güvenmeye ikna etmenize yardımcı olacaktır. Yalan söylemek, yalnızca kişinin size olan güvenini ve saygısını tekrar kaybetmesine neden olur.

15. Başkalarıyla sorunlarınız hakkında konuşmayın. Sorunlarınızı gizli tutun ve başkalarıyla tartışmaktan veya sosyal medya forumlarında onlar hakkında yazmaktan kaçının. Güvenini kırdığınız kişi bunu çok takdir edecektir. Sorunlarınızı bir arkadaşınızla veya profesyonelle çözmeniz gerekiyorsa, önce bu ihtiyacı eşinizle görüşmeyi düşünün.

16. Yaklaşımınızda ısrarcı olun. Başlangıçta incittiğiniz kişi sizi reddedebilir, ancak bunun sizi ertelemesine izin vermeyin. Pes etme. Kendinizi aşağı ve kızgın hissederseniz, uzaklaşın ve sakinleştiğinizde daha sonra tekrar gelin.

17. Kişiye sizi affetmesi için baskı yapmayın. Bir kez kaybedilen güven, onu yeniden kazanmak için çaba gerektirir. Biri incindiğinde, sana tekrar güvenmesi zaman alacaktır. Bu nedenle, incittiğiniz kişiye sizi acele etmesi ve affetmesi için baskı yapmayın. Onları rahatsız etmeyin.

18. Hatalarınızdan ders alın. Gururunuzun arka koltukta oturmasına izin verin. Kişi sizi affetsin ya da affetmesin, hatayı bir öğrenme fırsatı olarak kullandığınızdan emin olun.

19. Çalışmazsa kabul edin. Çoğu zaman, kırılan güven asla onarılamaz. Eğer durum buysa, en iyisi onu kabul edip devam etmektir. Unutmayın, partnerinizin güveninin şartlarına o karar veremezsiniz, o karar verir.

20. Kendinizi affedin. Sözleri çiğnemek insandır. Gerçekten özür dilediğinizi ve birini size tekrar güvenmeye ikna etmek için elinizden gelenin en iyisini yaptığınızı biliyorsanız, tek yapabileceğinizin bu olduğunu anlayın.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*