Huzurlu rüya gibi bir gece için ev yapımı uyku kremi

Dinlendirici bir uyku, yalnızca birkaç kişinin sahip olduğu zenginlik gibi görünebilir. Gece boyunca uyumak vücut için çok önemliyken, çoğumuz nihayet uykuya yenik düşmeden önce dönüp dururuz.

İnsan vücudu, yediğimiz yiyeceğe ve elimizdeki tüm görevleri yerine getirmek için enerji elde etmek için içtiğimiz suya ve vücut fonksiyonlarımıza bağlı olduğu kadar uyku kalitesine de bağlıdır. Ancak bu ihtiyaçlardan ödün verme eğilimindeyiz ve bu da bizi sadece huzursuz ediyor.

Uykunun önemi ve ihtiyacının sürekli olarak farkında olsak da dinlenemiyoruz çünkü günün sonunda zihnimizi rahatlatmak en zorlu görev haline geliyor. Yatağa girdikten çok sonra bile, beynimiz günün olayları ve ertesi gün ne yapmamız gerektiği etrafında döner. Bu zihinsel gürültü kaliteli uyku almayı zorlaştırır   .

Uykusuzluk sağlığınızı sayısız şekilde etkileyebilir  ve diğer sorunların yanı sıra kilo alımı,  baş ağrısı  ,  yüksek tansiyon , hormonal dengesizlik ve kısırlığa neden olabilir.

Uyumakta güçlük çekiyorsanız veya  bir uyku bozukluğunuz varsa  , bu ev yapımı uyku balsamı rahatlamanıza ve daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olabilir. İhtiyacınız olan tek şey, ayaklarınıza masaj yapmak için küçük bir miktar.

Ev yapımı uyku kremi yapmak için adımlar

Bu uyku merhemini ayak tabanlarınıza sürmek, kan şekerini düşürerek böbreküstü bezlerini rahatlatır ve uyumanızı sağlar. Yatağa girer girmez her gece kullanmak sadece uyku düzeninizi iyileştirmez; aynı zamanda cilt için doğal bir nemlendirici görevi görür , topukların kurumasını veya çatlamasını önler   .

İhtiyacınız olacak şeyler:

  • Sızma hindistan cevizi yağı – ¼ fincan
  • Sızma zeytinyağı – ¼ fincan
  • Balmumu, rendelenmiş – 1½ yemek kaşığı
  • Lavanta esansiyel yağı – 7 damla
  • Portakal esansiyel yağı – 6 damla
  • Nane uçucu yağı – 3 damla
  • Sedir esansiyel yağı (isteğe bağlı) – 6 damla
Dikkat:  Hamileyseniz veya emziriyorsanız sedir ağacı esansiyel yağı kullanmayın.

Adım 1. Balmumu, hindistancevizi yağı ve zeytinyağını mikrodalgada ısıtın.

  • 1½ yemek kaşığı rendelenmiş balmumu cam bir kavanoza koyun.
  • Yarım bardak sızma hindistan cevizi yağı ekleyin.
  • Sonra yarım bardak sızma zeytinyağı ekleyin.
  • Balmumu eriyene kadar karışımı yaklaşık 2 dakika mikrodalgada karıştırın.

Adım 2. Uçucu yağları ekleyin ve iyice karıştırın.

  • Sedir ağacı ve portakal esansiyel yağlarının her birine 6 damla ekleyin.
  • 7 damla lavanta ve 3 damla nane uçucu yağı koyun.
  • Malzemeleri iyice karıştırın.

Adım 3. Merhemi saklamak için bir kavanoza aktarın.

  • Uyku balsamını saklamak için bir kavanoza aktarın.
  • Uyku merheminiz katılaştıktan sonra kullanıma hazır olacaktır. Serin ve kuru bir yerde 6 aya kadar saklayabilirsiniz.

Uyku merhemi nasıl kullanılır

Bu uyku kremi, dinlenmek ve derin bir uykuya dalmak için ihtiyacınız olan tek şey.

Yatağa girdikten sonra ayak tabanlarınıza masaj yapın, ardından çoraplarınızı giyin. Çorap giymek, merhemin ayaklarınızdaki gözeneklere daha iyi emilmesine yardımcı olacak ekstra sıcaklık sağlar. Düzenli kullanımda ayaklarınızın yumuşak ve esnek olduğunu da göreceksiniz.

İçindekiler vücudunuzun dinlenmesine ve sakinleşmesine yardımcı olduğundan, merhemi ağrıyan kasları yatıştırmak için de kullanabilirsiniz   .

Bu ev yapımı uyku kremi her yaştan herkes tarafından kullanılabilir. Bu yüzden kişisel kullanımınız için yapın veya arkadaşlarınıza ve ailenize hediye edin ve büyüsünü deneyimlemelerine izin verin.

Kullanılan malzemeler hakkında her şey

Uyku kremi yapmak için kullanılan malzemelerin özelliklerini daha iyi anlamak için bilmeniz gereken tek şey bu.

Hindistan Cevizi Yağı:  Hindistancevizi yağı ile yemek pişirmenin faydalarını kullanmış veya en azından duymuş olmalısınız, ancak birçok sağlık ve cilt faydasının farkında mıydınız?

Bu güzellik katmanı sağlıklı yağlar içerir ve antioksidanlar açısından zengindir, bu da onu birçok güzellik ve kozmetik amaç için uygun bir bileşen haline getirir. Sızma hindistancevizi yağı en güvenilir yoldur.

Cilt üzerinde koruyucu bir bariyer görevi görür ve düzenli kullanım donuk cildi canlandırır, nemlendirir ve zarar görmesini engeller. Ciltle ilgili birçok sorun – yaşlanma belirtileri, kırışıklıklar, düzensiz cilt tonu, akne ve daha fazlası – etkilenen bölgelerde hindistancevizi yağı kullanılarak iyileştirilebilir.

Sadece doğal bir nemlendirici görevi görmez, aynı zamanda doğal kese yapmak için de kullanılabilir. Antifungal, antiviral, antimikrobiyal ve antibakteriyel özellikleri, onu yaygın cilt enfeksiyonlarından korunmak için mükemmel bir çözüm haline getirir.

Pek çok mineral yağdan daha iyi nüfuz ettiği için saçınıza sürmek onu parlak ve parlak hale getirebilir.

Son olarak, sakinleştirici ve anti-stres özellikleri, onu bir uyku kremi için mükemmel bir bileşen haline getirir.

Zeytinyağı –  Tıpkı hindistancevizi yağı gibi, yemek pişirirken de sahip olduğu tüm sağlık yararlarıyla zeytinyağının harikalarını benimsemiş olmalısınız. Aynı zamanda güzellik ve cilt söz konusu olduğunda bir dizi fayda sağlar  .

Eski ilaçlarda bulunan ortak bir bileşen olan zeytinyağı, antioksidanlar ve temel besinlerle doludur ve zarar veya yan etkilere neden olmadan güzellik uyarıcı görevi görür. Cildin gözeneklerini tıkamaz ve cildi serbest radikallerden korur. Hidrofilik yapısı onu doğal bir nemlendirici için en önemli aday yapar. Diğer güzellik ürünlerinin yanı sıra çeşitli vücut sabunlarında, dudak bakım ürünlerinde, losyonlarda ve sabunlarda bulunur.

Zeytinyağı, cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olan zengin bir vitamin, yağ asitleri ve mineral kaynağıdır, bu da onu ince çizgiler, kırışıklıklar ve diğer yaşlanma belirtileriyle savaşmaya uygun hale getirir ve size pürüzsüz ve gençleşti.

Cilt için faydalarının yanı sıra zeytinyağı, tırnakların güçlenmesine, dokusunu iyileştirmeye ve büyümelerini desteklemeye yardımcı olabilir. Saçınıza uygulamak size pürüzsüz ve elastik saçlar vererek hacim kazandırabilir. Zeytinyağındaki temel vitaminler saç derisine sağlıklı bir tedavi sağlar. Saç köklerini besleyerek kuruluğu ve kaşıntıyı azaltır, saç uzamasını uyarır ve saç köklerini güçlendirir.

Balmumu:  Balın yanı sıra balmumu, arılar tarafından oluşturulan başka bir doğal maddedir. Arılar, kovanlarında bal peteği yapılarını inşa etmek için kullansalar da, kullanımı insanların çok ötesine geçer.

Bu inanılmaz derecede çok yönlü doğal içerik, DIY güzellik ürünleri için bir favori. Balmumu, vücut losyonlarına veya kremlerine eklendiğinde, cilde nemi hapsederek cildi çevresel toksinlerden ve tahriş edici maddelerden koruyan koruyucu bir bariyer oluşturur. A vitamini bakımından zengindir, cilt hücresi yenilenmesini destekler ve cildi nemlendirir.

Balmumu, birçok DIY kozmetik ve losyonda onlara kalın bir kıvam vermek için yaygın olarak kullanılır.

Balmumu, petrol jölesi için mükemmel bir ikame olabilir. Vazelinin aksine boğulmadan cilde nüfuz eder. Dudak balzamlarında kullanıldığında balmumu, petrol bazlı balzamlardan daha lezzetli ve insan tükürüğüne karşı dirençlidir.

Sedir Ağacı  Esansiyel Yağı :  Kalem sedir esansiyel yağı olarak da adlandırılan sedir ağacı esansiyel yağının sayısız sağlık yararı vardır.

Aromaterapide, sedir ağacı yağı da vücudu sakinleştirmeye ve gevşetmeye yardımcı olmak için favori olarak kabul edilir. Sakinleştirici etkileri onu uyumakta zorlananlar için en iyi seçenek yapar. Sıcak, odunsu kokusu vücudunuzda sakinleştirici bir etki yaratırken, çevrenizde güçlü bir ortam yaratır.

Cilt bakım ürünlerinizle birlikte sedir ağacı esansiyel yağını kullanmak güzelliğinizi artırabilir. En sevdiğiniz nemlendiricinize birkaç damla eklemek cildinizi yumuşatırken, şampuanınıza ve saç kreminize birkaç damla eklemek daha parlak ve sağlıklı saçlara sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Bu uçucu yağ, koku ve oda spreylerinin yapımında da yaygın olarak kullanılmaktadır.

Lavanta esansiyel yağı:  Bitkinin çiçeklerinden, yapraklarından ve saplarından elde edilen yağlar tıbbi ve kozmetik amaçları açısından değerlidir. Lavanta yağı, parfümler, kokulu içecekler, jeller, losyonlar, sabunlar ve daha fazlasında yaygın bir bileşendir.

Uykusuzluk için alternatif bir tedavi olarak kullanılabilir, uyku ilaçlarının yerine yastığınıza püskürtülen lavanta esansiyel yağı, hava difüzöründe kullanılabilir veya ayaklarınıza uygulanabilir. Bu sadece uykuya neden olmakla kalmaz, aynı zamanda uyku düzenini de artırır.

Sakinleştirici kokusu sinirleri yatıştırır, sinir yorgunluğunu ortadan kaldırır ve anksiyete, migren, baş ağrısı, depresyon ve stresle başa çıkmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda kas ağrıları, romatizma, burkulma ve sırt ağrısı için mükemmel bir çare.

Nane Esansiyel Yağı –  Mevcut en çok yönlü uçucu yağlardan biri olan nane esansiyel yağı, bir dizi sağlık sorununu gidermek için aromatik, topikal ve dahili olarak kullanılabilir.

Bu yağ, antioksidanlar açısından zengindir ve kan dolaşımını teşvik ederek cildinizin daha sağlıklı, daha parlak ve eşit tonda olmasına yardımcı olur. Doğal bir antibakteriyel, antiviral, antifungal ve ağrı kesicidir ve tıbbi amaçlarla kullanılabilir.

Nane esansiyel yağında bulunan yatıştırıcı bileşenler, onu masajlar için en iyi seçenek haline getirir, sizi rahatlatıcı aromasına daldırır, vücudunuzu şımartır ve ağrılı kaslarınızı rahatlatır.

Birkaç damla nane yağını şampuanınız, vücut yıkama suyunuz veya losyonunuzla karıştırın. Bu, kepeği giderir, cildinizi serinletir, kıvırcık saçları iyileştirir ve büyümeyi teşvik eder.

Portakal Esansiyel Yağı: Portakal  esansiyel yağı veya tatlı portakal yağı, portakal meyvesinin kabuğundan elde edilir ve çeşitli tıbbi, kozmetik, mutfak ve ev kullanımlarına sahiptir.

Antibakteriyel özellikleri ve güçlü kokusu nedeniyle vücut losyonları ve şampuanlardan mobilya spreylerine ve yer temizleyicilerine kadar uzanan ürünlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Portakal esansiyel yağının iyileştirici özellikleri, bağışıklığı iyileştirmek için doğal bir yöntem sunar ve sindirim sorunları, kronik yorgunluk, ağız hijyeni, cilt enfeksiyonları, soğuk algınlığı ve grip tedavisinde kullanılır. Aynı zamanda doğal bir antidepresan ve antiseptik görevi görür.

Portakal esansiyel yağı genellikle yemek pişirmede bir lezzet arttırıcı olarak kullanılırken, birkaç damla yağı evinizin etrafına yaymak veya kozmetik ve güzellik ürünlerinize eklemek, bir ruh hali güçlendirici olarak hareket ederek rahatlamaya neden olabilir.

Ayrıca C vitamini yönünden zengin olan portakal esansiyel yağı cilt için faydalı olabilir, yaşlanma belirtileriyle savaşmaya yardımcı olabilir, cildi koruyabilir ve iyileştirebilir.

İpuçları

  • Daha önce kullanmadığınız herhangi bir maddeyi kullanmadan önce herhangi bir alerji olup olmadığını doktorunuza danışın.
  • Hindistan cevizi yağı daha yüksek sıcaklıklarda erir. En iyi sonuçlar için merhemi serin bir yerde saklayın ve raf ömrünü uzatın.
  • Yalnızca yüksek kaliteli organik yağlar kullanın.
  • Hindistan cevizi yağı shea yağı ile değiştirilebilir.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*