İşyerinde üretkenliğinizi% 100 nasıl artırabilirsiniz?

Yapılacaklar listenizden bir şeyler çizmek size bir başarı hissi verir ve sizi daha çok çalışmaya motive eder. Odaklanmanıza yardımcı olur ve üretkenliğinizi artırır.

Çoğu insanın düşündüğünün aksine, üretkenliğin beyin gücünüzle hiçbir ilgisi yoktur. Gününüzü en iyi şekilde geçirmenize ve becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak bazı alışkanlıkları başkalarına tercih etmekle ilgilidir.

Çoğu zaman, çalışma alışkanlıklarınızdaki birkaç hızlı değişiklik veya elinizdeki göreve yaklaşım biçiminiz performansınızda büyük bir fark yaratır. (  4  )

İş rutininize bir göz atın ve en önemli şeylere odaklanmanız için size daha fazla zaman kazandıracak bazı iyileştirmeler yapıp yapamayacağınızı görün.

Şimdi, işte üretkenliğinizi% 100 artırmanıza yardımcı olabilecek bazı alışkanlıkların listesine geçelim.

  1. Zihninizi ve bedeninizi hazırlamak için bir saat ayırın. Önümüzdeki güne zihninizi ve bedeninizi hazırlamak için sabah ilk iş olarak bir saat ayırın. Bu saat boyunca ilham verici bir kitabı birkaç dakika okuyun, yapılacaklar listelerinizi gözden geçirin ve olumlu onaylar uygulayın. Günlük bir rutin haline getirin.
  2. Güne bir antrenmanla başlayın. Güne bir antrenmanla başladığınızda, kan dolaşımını arttırırsınız ve endorfin salınmasıyla beyninizi aktif bir moda geçirirsiniz. Egzersiz, stresi atmanıza ve enerjinizi artırmanıza yardımcı olarak konsantrasyonunuzu geliştirir. Anında bunalmış hissedeceksiniz ve harekete geçmeye hazır olacaksınız.
  3. Sağlıklı bir kahvaltı yapın. Vücudunuza ne koyduğunuz, günün geri kalanında performansınızı büyük ölçüde etkiler. Sağlıksız yiyecekler yemeye başladığınızda, enerjiniz azalır, bu da konsantrasyonunuzu ve üretkenliğinizi etkiler. Enerjinize hızlı bir başlangıç ​​yapmak için sağlıklı bir kahvaltı yapın ve üretken olmak için zihninize ve vücudunuza doğru yakıtı verin.
  4. Susuz kalmayın. Vücudunuzun en iyi şekilde çalışması için su ihtiyacı vardır. Bir fincan kahve içmek yerine suya uzanın. Kahve sizi anında uyanık ve odaklanmış hissettirse de, sizi daha sonra halsiz ve yorgun bırakacaktır. Çoğu zaman, sizi yorgun hissettiren dehidrasyondur. Masanızda bir şişe su bulundurun, böylece tekrar tekrar su içmek için kalkmanıza gerek kalmaz.
  5. Masanızı düzenli tutun. Masanızı dağınıklıktan arındırmak, bir şeyler aramak için zaman harcamak zorunda kalmayacağınız için size zaman ve enerji tasarrufu sağlayacaktır. Dağınıklık ayrıca stres yaratır.
    Masanıza düzen ve düzen getirmek, işinizi düzenli tutmanıza ve stresi azaltmanıza yardımcı olacaktır  . Organize olmak üretkenliğinizi artırır.
  6. Çalışma alanınıza renk ve canlı bitkiler ekleyin. Renk, ruh haliniz  ve üretkenliğiniz üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir . Mavi, sakin ve rahat kalmanıza yardımcı olurken, kırmızı ayrıntılara dikkat etmenize yardımcı olur. Ayrıca canlı bitkiler performansınızı etkileyebilir. Penceresiz bir çalışma alanında canlı bitkilere maruz kalan insanlar daha az stresli, daha üretken ve daha tetikte. (  1  )
  7. Gününüzü bir önceki gece planlayın. Ertesi günü planlamak için önceki gece yarım saatinizi ayırın. Planladığınızda, yapmanız gerekecek şeye nasıl hazırlanacağınız konusunda daha iyi bir fikriniz olacak. Bu aynı zamanda iyi uyumanıza yardımcı olur çünkü zihniniz ertesi günü düşünerek kıpırdanmaz. Uyandığınızda ertesi güne hazırsınız.
  8. İş gününüzü görselleştirin. İş gününüzü görselleştirmeye çalışın. Önümüzdeki başarılı ve verimli bir gün hayal edin. Gün boyunca ne yapacağınızı ve zorlu görevlerin üstesinden nasıl geleceğinizi prova ederek, başarı hikayenizi oluşturmak için bilinçaltınızı geliştirin. Bu sizi güne hazırlayacak ve görevin üstesinden gelmek için gerçek zaman geldiğinde, bunu yapmak sizin için çok daha kolay olacaktır.
  9. 15 dakika erken masanıza gidin.  Kaygıyla çalışmak için acele etmek yerine işe erken gelin. Bu, güne sakin ve toplu bir zihin çerçevesinde başlamanızı sağlayacaktır. Ekstra zamanı güne hazırlanmak için kullanın. Bir yapılacaklar listesi yazın. Bu, gün boyunca odaklanmanıza yardımcı olacaktır.
  10. Çalışmayı önceki gün gözden geçirin. Hemen bir göreve koşmak yerine, dünün çalışmalarını gözden geçirerek ısının. Size nerede kaldığınızı hatırlatacak ve bugün başlamak için verimli bir yer sağlayacaktır.
  11. Günlük yapılacaklar listenizi planlayın. Yapılacaklar listenizi not ettiyseniz, iyi bir başlangıç ​​yapmışsınız demektir. Ancak zamanlamanızdaki görevlerin her birine zaman ayırabilirsiniz. Bunu yapmak, işleri ne kadar sürede bitirmeniz gerektiğine dair size gerçek bir kontrol sağlayacaktır.
    Yaklaşan son tarihleri ​​ve toplantıları dikkate alarak işinizi planlayın. Ayrıca, oluşacak kaçınılmaz dikkat dağıtıcı unsurları da göz önünde bulundurun ve programınızda daha fazla zaman bırakın.
  12. Günün en önemli üç görevini belirleyin. Çok fazla şeyde kaybolmayın. Gün için en önemli üç önceliği belirleyin.
    Belirli bir programı gerçeğe dönüştürmek için elinizden gelenin en iyisini yaptığınızda, sizi verimli kararlar almaya zorlar.
  13. Gününüzü bitirmek için bir son tarih belirleyin. Hayatınızda bir denge kurmak istiyorsanız sınırlarınız olması gerekir. İş gününüzün biteceği bir zaman belirleyin ve görevlerinizi buna göre planlayın. Geriye doğru çalışın, böylece her şey gününüze uysun.
    Sabit programınızı gerçeğe dönüştürmek için elinizden gelenin en iyisini yaptığınızda, sizi verimli kararlar almaya zorlar.
  14. Haftalık bir plan yapın. Hafta için bir plan yapın. Yapılacaklar listenizi gözden geçirin, programınızı inceleyin ve her haftanın her gününü verimli kılmaya çalışın. Bir planı takip ettiğinizde, zamanınızı daha akıllıca geçirirsiniz.
  15. Güne başlamadan önce derin bir nefes alın. Güne başlamadan önce bir an durun ve derin bir nefes alın. Bu beyninize oksijen sağlar ve sakin ve toplanmış bir zihinle kararlar verebilmeniz için net düşünmenize yardımcı olur.
  16. Sabah ilk iş olarak e-postaları kontrol etmeyi bırakın. Mümkünse, e-postaları kontrol etmek için günün ilk saatini harcamamaya çalışın. Bunun yerine, ilk saatte yapabildiğiniz kadar çalışın. Günün tonunu ayarlayın. Üzerinde çalışmanız gerektiğini bildiğiniz şeyler varsa, e-postaları okumak yerine önce bunlara odaklanın. E-postalar dikkatinizi dağıtabilir ve önemli olmayan şeylere takılıp kalmanıza neden olabilir. Çalışmanız e-posta iletişimi etrafında dönüyorsa, e-postanızı her iki ila üç saatte bir kontrol etmek için bir program oluşturun.
  17. Yeteneklerinizi kullanan işe odaklanın. Yüzeysel işlerde zamanınızı boşa harcamayın: e-postaları kontrol etmek, bilgi aktarmak, toplantılar düzenlemek vb. Bunlar yeteneğinizi kullanmayan ama çok zaman alan şeylerdir. En yüksek becerilerinizi gerektiren ve sizi yüksek değerli sonuçlar üretmeye yönlendiren şeyler üzerinde çalışın. Becerilerinizi geliştiren türden işler yapın. İş günleriniz yüzeysel görevlerle doluysa, küçük bir iş bulursunuz.
  18. Daha az yapın ve iyi yapın. Çalışmanız, en iyi yaptığınız şeye göre değerlendirilir. Yani daha az şey yapın ama onlarda iyi olun. Yapacak çok şeyiniz varsa, hepsini halletmek için asla yeterli zamanınız olmayacak. Çok fazla değer katamayacağınız görevlere hayır deyin.
  19. Hayır demeyi öğrenin. Odaklandığınızda, kimsenin sizi rahatsız etmesine izin vermeyin. Meslektaşlarınız yardım için size gelirse, yardımın yetkisini verin veya sadece dürüst olun ve “Şu anda yapamam ama bu projeyi bitirdiğimde size yardımcı olacağım” diyorlar.
  20. Kişisel dikkat dağınıklığından kurtulun. Sosyal medya uygulamalarını devre dışı bırakarak veya telefonunuzu kapatarak cazibeyi ortadan kaldırın.
    Telefonunuzu veya sosyal medya hesaplarınızı kontrol ettiğinizde dikkatinizi dağıtır ve sizi üretken akışınızdan uzaklaştırır.
  21. “Rahatsız Etmeyin” tabelasını asın. Bir ofiste çalışırken, genellikle gün boyunca masanızın yanında yürüyen insanlar, mesajlaşma, e-posta gönderme ve telefon görüşmeleri nedeniyle kesintiye uğrarsınız. Önemli bir proje üzerinde çalışırken, “Rahatsız Etmeyin” tabelasını asın. Evden çalışıyorsanız, başkalarına sizinle iletişim kurmak için en uygun zamanın ne zaman olduğunu bildirin. Mümkünse, dikkat dağınıklığını azaltmak için telefonu kendinizden uzaklaştırın.
  22. Elinizin altında bir verimlilik kartı bulundurun. Bir not kartına verimli bir ifade yazın ve onu her zaman yanınızda taşıyın. Odaklanmanıza ve motive olmanıza yardımcı olacaktır. İfade şöyle bir şey olabilir: “Ofisimdeki en üretken kişiyim. Günümü benim için en önemli şeyleri başarmak ve becerilerimi geliştirmek için kullanıyorum. ” Motivasyon eksikliği nedeniyle geride kaldığınızı fark ettiğinizde, verimlilik kartınıza bir göz atın ve işe geri dönün.
  23. Mükemmelliğin sadece bir illüzyon olduğunu kabul edin. İnsanların takıntılı bir şekilde bir görevi mükemmelleştirmeye çalışması yaygındır. Hiçbir şeyin mükemmel olmadığını bilin. Mükemmeli aramak için zaman harcamak yerine, her görevi elinizden gelen en iyi şekilde yapın ve diğer görevlere geçin. Gerekirse, genellikle daha sonra geri dönebilir ve iyileştirebilirsiniz.
  24. Çoklu görev yapmayın. Çoklu görev üretkenliği azaltır. Aynı anda birçok şey yaptığınızda dikkatinizi dağıtır ve konsantrasyonunuzu kaybetmenize neden olur. Birden fazla proje üzerinde çalışıyorsanız, haftalık planınızı hazırlarken her proje için günler planlayın.
  25. Odağınızı değiştirin. Sıkıcı hale gelen ve konsantrasyonunuzu etkileyen zaman alıcı bir göreve takılırsanız, diğer görevlere geçin veya farklı görevler için zaman dilimleri ayırın. Tamamlanana kadar bir görev üzerinde çalışmak yerine, belirli bir süre üzerinde çalışın ve ardından odağınızı değiştirin. Sizi işinize dahil etmek ve işinize dahil etmek için her göreve bir zaman çerçevesi verin ve aralarında geçiş yapın.
  26. Aralar vermek. Kısa molalar verin. Dikkat dağıtıcı şeyler için veya kendinizi işinizden uzaklaştırmak için zaman ayırmak, sizi gün boyunca daha üretken kılar. Kendinizi verimsiz hissettiğinizde kısa bir ara verin. Masanızdan uzaklaşın, e-postanızı kontrol edin, bir fincan kahve alın veya bir iş arkadaşınızla sohbet edin. Kısa molalar sizi neşelendirecek ve daha iyi çalışmanıza yardımcı olacaktır.
  27. Gün boyunca hafif esneme hareketleri yapın. Bütün gün masanızda oturmak, işe odaklanmak ve odaklanmak vücudunuzu güçlendirecektir. Gün boyunca hafif esnemeler yapmak için zaman ayırın. Bu, kaslarınızdaki kan dolaşımını artıracak ve daha net düşünmenizi sağlayacaktır.
  28. Zaman zaman konumunuzu değiştirin. İşiniz konum değiştirmenize izin veriyorsa, zaman zaman başka bir yerde veya ortamda çalışmayı deneyin. Sahne değişikliği üretkenliğinizi artırabilir. Ofisinizde doğal ışık sağlayan bir yer bulun veya mümkünse çalışmak için açık bir alana veya kütüphaneye gidin. Bu, zihninizi şarj edecek ve yeni fikirler üretmenize veya bir soruna yaklaşmanın yeni yollarını bulmanıza yardımcı olacaktır.
  29. Arıza sürenizi optimize edin. Birini beklerken veya bir yerden diğerine seyahat ederken veya yürürken, genellikle hareketsizlik anlarınız olur. Bu sefer en iyi şekilde yararlanın. Bu zamanlarda her zaman bir aktiviteye hazır olun. Konsantrasyonunuzu ve odaklanmanızı artırmak için 5 dakika meditasyon yapın, canlandırıcı bir müzik parçası dinleyin veya sonraki gününüzü planlayın. Bu kısa hareketsizlik dönemlerinde çok şey yapabilirsiniz.
  30. Ofis dışında öğle yemeği yiyin. Ofiste öğle yemeği yemek yerine, öğle yemeği için yakındaki bir yer bulun. Bu aynı zamanda öğle yemeğinde yürüyüş yapmanıza da izin verecektir. Her zamanki iş yerinizden uzaklaşmak zihninizi boşaltmanıza yardımcı olacaktır. Öğle yemeği molası sizi yeniden şarj edecek ve yenilenmiş enerji ve odaklanma ile işe geri döneceksiniz.
  31. Müzik dinlemek. Rahatsız edici arka plan seslerini bastırmaya yardımcı olan düşük hacimli müzik, işinize odaklanmanıza yardımcı olabilir. Ancak müzik dikkatinizi dağıtmamalı veya etrafınızdakileri rahatsız etmemelidir.
  32. Seyahat sürenizi kısaltın. İki saat işe gidip gelmek çok fazla enerji alabilir, sizi kötü bir ruh haline sokabilir ve ofise gittiğinizde üretkenliğinizi düşürebilir. Mümkünse, ofisinize yaklaşarak seyahat süresini azaltın.
  33. Profesyonel olmak. İşteyken telefon görüşmelerini ve kişisel e-postaları sınırlayın. İşinize daha fazla odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Önemli kişisel telefon görüşmeleri yapmanız gerekiyorsa, bunu yapmak için mola zamanınızı kullanın.
  34. Takılın, pozitif insanlar. Negatif insanlarla çevrili  olduğunuzda, hedeflerinize ulaşmak için gereken odak ve enerjiyi kaybetmek kolaydır. Zehirli ilişkiler, tıpkı sağlıklı ilişkilerin onu besleyebileceği gibi üretkenliğinizi tüketebilir. (  3  )  Olumsuzluk sizi  gereksiz şeylere boğacaktır . Olumlu çağrışımlar, hayatınızın genel üretkenliğini artırabilir.
  35. Mutlu ol. Araştırmalar, daha mutlu olan insanların da daha üretken olduğunu gösteriyor. (  2  ) (  5  ) Mutluluk, sizi itici gücünüzle bağlayarak motivasyonlarınıza ilham verir ve onları besler. Zamanınızı en anlamlı olana göre düzenlemenizi sağlar. Kendinizi iyi ve mutlu hissettiren şeylere odaklanmak için zaman ayırın ve hayatınızda bu şeyler için yeterince yer bırakın; daha sonra görevlerinize bu perspektiften odaklanın.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*