Dünyayı nasıl daha iyi bir yer haline getirebilirsiniz: Ayağa kalkın ve gerçekleştirin

Her birimiz daha nazik, daha iyi, daha temiz ve stressiz bir dünyada yaşamayı çok isteriz. Ama konu bu dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye geldiğinde, insanların söylediği tek şey “Ama ben sadece bir kişiyim, dünyayı nasıl değiştirebilirim?”

Seçkin antropolog Margaret Mead, “Küçük bir grup düşünceli ve kararlı vatandaşın dünyayı değiştirebileceğinden asla şüphe duymayın. Aslında, sahip olduğu tek şey bu. ”

Sağır ve kör olan Amerikalı eğitimci  Helen Keller , “Ben sadece biriyim, ama yine de birim. Her şeyi yapamam ama yine de bir şeyler yapabilirim; Ve her şeyi yapamayacağım için, yapabileceğim bir şeyi yapmayı reddetmeyeceğim. ”

Çoğu zaman insanlar dünyada olumlu bir değişiklik yapma yeteneklerini küçümserler. Hiçbirimiz dünyayı tamamen kendi başımıza değiştiremeyiz; Ancak, her insan tek bir şey yapsa veya biraz çaba sarf etse bile, bu tüm gezegenin çehresini değiştirecekti. Bunun dışında hayatınızda küçük değişiklikler yaparak, başkalarına sizin örneğinizi takip etmeleri için ilham vermiş olursunuz. Bir domino efekti oluşturun.

Bu yüzden artık doğru anı beklemeyin. Bugün başla.

Yardıma ihtiyacınız olursa, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için bazı basit ve yapılabilir şeylerin bir listesini burada bulabilirsiniz.

  1. Birinin gününü aydınlatın. Normalden daha az mutlu birini bulursanız, ona bir buket çiçek gönderin veya en sevdikleri atıştırmalıkları isteyin ya da sadece sorunlarını duymak, daha iyi başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Başa çıkma fırsatları yaratmak, bir kişinin günlük yaşam görevlerini yönetmesine yardımcı olabilir.
    Sevginizi her gün birine ifade edin  . Kim aşkı özlemiyor? Sevdiklerinize en son ne zaman sevginizi ifade ettiğinizi düşünün. Günlük hayatın tekdüzeliği ile insanlar genellikle duygularını sözlü ifade etmeyi unuturlar.
    Çocuğunuza sarılın ve öpün, ebeveynlerinize onları sevdiğinizi söyleyin, partnerinizle el sıkışın. İnsanları  mutlu ve kutsanmış hissettirecek  .
  2. Pozisyon veya statüden bağımsız olarak herkesi eşit şekilde selamlayın. CEO’dan kapıcıya kadar herkese aynı şekilde davranın. Barista, asansör operatörü, mağaza veya park görevlinize onları bulduğunuzda dileyin.
  3. İnsanları sık sık tebrik edin. Devam edin ve birinin gününü yaşayın.
  4. Sokakta bir şey satmaya çalışan veya bağış isteyen insanlara gülümseyin. Onları görmezden gelmeyi ve yokmuş gibi davranmayı bırakın.
  5. Yaşlı insanlara karşı nazik olun. Yaşlı insanlar genellikle yalnız hissederler. Yürüyüşte onlarla tanıştığınızda onlarla sohbet edin. Onlarla daha fazla zaman geçirin. Büyüklerimizin paylaşacak çok şeyi var.
  6. Pazar günleri huzurevlerini veya yetimhaneleri ziyaret edin. Çoğunlukla yaşlılar ve öksüzler kendilerini yalnız hissederler ve sevgiye ve bakıma ihtiyaç duyarlar. İzin günlerinizde onları arkadaşlarınızla birlikte ziyaret edin. Sık sık arkadaşlık için can atarlar. Onları dışarı çıkarın veya onlarla kart oynayın. Onları ziyaret etmenin yanı sıra onları eğlendirmek için oyunlar, spor veya dans veya sanat etkinlikleri düzenleyebilirsiniz. Başkalarına bunu yapmaları için ilham verin.
  7. Yaşlı bir kişiye teknolojiyi kullanmayı öğretin  . Onlara bir Android telefonda farklı uygulamalar kullanmayı veya web’de gezinmeyi öğretin.
    İşten bir gün izin alın. İşkolik olmayı bırak. Git ve seni gerçekten görmek isteyen biriyle tanış.
  8. Biri için bir şeyler yapın. En sevdikleri yemeği pişirin veya onlara her zaman sevdikleri süslerini veya kitapları hediye edin. Bağışlamak bizi daha iyi hissettirir.
  9. Her gün bir teşekkür e-postası gönderin. Her gün bir kişiye gönderin. Minnettarlığınızı ifade edin  . Onlara sizin için ne kadar önemli olduklarını söyleyin.
  10. Her gün en az 5 kişiye neden onlara hayran olduğunuzu söyleyin. Ayrıca, onları da aynısını yapmaya teşvik edin.
  11. Notlar yaz. Bir nota “Güzelsin” veya “Her şey yoluna girecek” gibi nazik mesajlar yazın ve bunu sokaktaki yabancılara iletin. Yolunuza çıkan pozitifliği gözlemleyin.
  12. Sonraki okuyucu için kütüphane kitaplarınıza eğlenceli notlar koyun.
  13. İlham verici bir not atın veya bir ay boyunca herhangi bir evin kapısının altına bir mektup bırakın. Her gün farklı bir ev.
  14. Acemi bir yazara teşekkür mektubu yazın veya makalesini okumaktan zevk aldığınız bir yazara e-posta gönderin. Yazarlar hayranlarını dinlemekten zevk alır.
  15. Birisi işinde iyiyse, amirinize bildirin. Örneğin, bir mağaza görevlisi veya garson hizmetinizde iyiyse, müdürünüze önerin.
  16. Cömertçe bahşiş verin. Her hizmet aldığınızda veya bir mağazadan bir şey satın aldığınızda cömertçe bahşiş verin.
  17. Birinin yardıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız, ona yardım etmeye çalışın. Sokakta mahsur kalan birini bulursanız, onu eve götürün veya bir trafik kazası veya tehlikede bir evcil hayvan gördüğünüzde yardım alın. Dikkatli ve sağduyulu olun, ancak yardım etmekten korkmayın.
  18. Çiftler veya bekar ebeveynler için dadı.
  19. Kapıları yaşlı bir kişi veya bebek arabasını içeri iten biri için tutun  . Tekerlekli sandalye kullananlar için yardım teklif edin, ancak yardımınıza ihtiyaçları olduğunu varsaymayın.
  20. Markette bir veya iki eşyası olan insanların önünüzde sıralanmasına izin verin.
  21. Bir ay boyunca bağışlama eylemini uygulayın  . Her gün bir şey verin. Bir fincan kahveden bir yabancıya, asansör operatörünüze bir gülümseme veya ihtiyacı olan bir kişiye biraz para olabilir.
  22. Kullanılmış giysileri bağışlayın. Ailenizin yıpranmış kıyafetlerini evsizler barınağına veya yetimhaneye hediye edin. Bu, dağınık bir dolabı, bodrum katını veya garajı düzenlemenin harika bir yoludur.
  23. Eski çoraplarınızı evsizlere bağışlayın. Ayaklarınızı kapalı tutmak onları kışın koruyabilir.
  24. Fazla yemeğinizi bağışlayın. Kalanları ihtiyacı olan birine verin.
    Kan bağışı. Yerel kan bankanızın her zaman kan ve plazmaya ihtiyacı vardır.
  25. Organ bağışı için kaydolun. Ailenize bunun isteklerinizden biri olduğunu bildirin.
  26. İhtiyacı olanlar için para toplayın. Evinize büyük bir parti verin. İçecekler ve pahalı ürünler satın ve arkadaşlarınızı veya misafirlerinizi bunları satın almaya teşvik edin. Kazandığınız parayı bir hayır kurumuna bağışlayın. Önemsiz eşyalarınızı bir bit pazarında bile satabilir veya yerel halktan yeni veya kullanılmış kıyafet ve aksesuarları iyi durumda bağışlamalarını ve yeniden etiketleyip satmalarını isteyebilirsiniz. Tüm gelirleri ihtiyacı olan birine veya bir hayır kurumuna bağışlayın.
  27. Hayvan barınaklarında gönüllü olun. Hayvan barınakları her zaman ekstra yardıma ihtiyaç duyar. Pazar günlerinizi oradaki hayvanlarla ilgilenerek geçirin.
  28. Becerilerinizi paylaşın. Çocuklar, toplumun gelecekteki direkleridir. Sokak çocukları için ücretsiz akademik dersler veya dans veya spor atölyeleri sunun. Özel ihtiyaçları olan bir çocuğa öğrenmek istediği bir şeyi öğretin ya da ona bildiğiniz bir beceriyi öğretin.
  29. Bir kanser hastanesinde hastalarla biraz zaman geçirin. Bir kanser hastanesindeki hastaları tatil günlerinde ziyaret edin. Onlara küçük bir hediye verin ya da gülümsemelerini ve hastalıklarını unutmalarını sağlayın.
  30. Birinin evsiz ise kalacak bir iş veya temiz bir yer bulmasına yardımcı olun. Hayatınızı değiştirebilirseniz, bu dünyayı mutlu bir yer haline getirebilirsiniz.
  31. İhtiyacı olan birine akşam yemeği ısmarlayın. Bu mümkün değilse, dışarısı soğukken bir kestane için sıcak bir içecek alın.
  32. Her gün aç bir hayvanı besleyin. Kuşları, köpekleri, kedileri, inekleri veya sincapları besleyin.
  33. Bir hayvan evlat edin. 10 kişiyi de aynı şeyi yapmaya ikna edin.
  34. Mahallenizde bir ağaç edinin. Her gün sulayın ve ona iyi bakın.
  35. Bir ay boyunca her gün bir ağaç dikin. Her yerde olabilir: yakındaki bir sokağın kaldırımında, bir parkta, arkadaşınızın bahçesinde. Daha yeşil hale getirerek dünyayı daha iyi bir yer haline getirebilirsiniz. Yıllık Ağaç Dikme Günü’ne katılın.
    Yeşile dönün ve kendi sebze ve meyvelerinizi yetiştirin. Bahçeniz yoksa saksılarda ve kutularda bitkiler yetiştirin. Bahçenizde daha fazla arı ve kelebek istiyorsanız, daha  fazla bitki  ve çiçek dikin. Arılar ve kelebekler, aşırı pestisit ve böcek ilacı kullanımı nedeniyle endişe verici bir hızla yok oluyor.
  36. Plastiğe hayır deyin. Plastik şişelerde içecek satın almaktan kaçının.
    Her dışarı çıktığınızda doldurmak için bir su şişesi getirin. Alışveriş yaparken yanınızda bez çanta getirin ve plastik poşet kullanmaktan kaçının.
  37. Daha az kağıt kullanın. Alışverişe giderken kendi bez çantanızı getirin, mektup yerine e-posta gönderin. Not defteri yerine bilgisayar kullanın ve daha az yazdırın. Çevrimiçi gazete okuyun. Ağaçları koruyun ve kağıdı koruyun.
  38. Gazetenizi okuduktan sonra yeniden dağıtın. Metro, tren veya toplu taşıma araçlarındaki insanlara verin.
  39. İşe bir fincan kahve getirin. Strafor kaplar kullanmak yerine yeniden kullanılabilir bardaklar alın.
  40. Su gibi doğal kaynakları koruyun. Kısa banyolar yapın ve dişlerinizi fırçalarken suyu akıtmayın.
  41. Bir yağmur suyu toplama sistemi oluşturun. Yağmur suyunu çatınızda toplayın ve tuvalete bağlayın. Bu, su israfını önleyecektir. Bitkileriniz için yağmur suyu da kullanabilirsiniz.
  42. Klimanızdan drenaj suyunu toplayın  . Bahçenizi sulamak için kullanın.
  43. Enerji tasarrufu sağlayarak gezegen için üzerinize düşeni yapın. Mahallenizde her hafta 1 saat elektriği kesebileceğiniz bir kampanya başlatın. İnsanları enerji tasarrufu yapmaya duyarlı hale getirin ve teşvik edin.
  44. Elektrikten tasarruf edin. Uyku veya bekleme modunda gördüğünüz tüm elektronik cihazları kapatın. Televizyonlar, bilgisayarlar ve şarj cihazları gibi bazı cihazlar fişten çekilinceye kadar tamamen kapanmaz. Kullanılmadığında elektronikleri çıkarın.
  45. Yakıttan tasarruf edin. Lastik basıncınızı düzenli olarak kontrol edin ve hız sınırına uyun.
  46. Daha az sür. Arabanızı veya motosikletinizi çıkarmak yerine mümkün olduğunca yürümeyi veya bisiklete binmeyi deneyin. Arabayı seçin veya işe gitmek için toplu taşıma kullanın.
  47. Biçmeyi en aza indirin. Çimlerin biçilmesi kirlilik ve enerji israfı yaratır. Bunun yerine bitki veya çalı yetiştirin. Çimleri biçmek için bir gün programı yapın.
  48. İzin günlerinizde teknolojiden kurtulun. Akıllı telefonunuzu veya dizüstü bilgisayarınızı bir gün kullanmayın. Bir teknik molaya veya tatile çıkın. Teknolojinin olmadığı dünyayı çıkarın ve tadını çıkarın.
  49. Mümkün olduğunca asansör veya asansör kullanmaktan kaçının. Her ikisi de sağlığınızı ve çevrenizi iyileştirecektir. Merdivenlerden çıkmak egzersiz yapmanın iyi bir yoludur.
  50. Güneş enerjisine yatırım yapın. Çatınıza bir güneş paneli inşa edin ve güneş enerjisini depolayın.
  51. Yeniden kullanın ve geri dönüştürün. Eski şişeler, mobilyalar, çelik, bakır, kauçuk ve alüminyum kutular gibi eski hurda eşyalar yeniden kullanılabilir. Organik atıklarınızı geri dönüştürün ve bahçenizi kompostlaştırın. İnsanları geri dönüşüm konusunda eğitin. Bu eşyaları istiflemeyin ve amacı bozan karışıklıktan kaçının.
  52. Cep telefonlarını geri dönüştürün  . Mümkün olduğunca çok sayıda eski cep telefonu toplayın ve geri dönüşüm için iade edin. Bazı hayır kurumları, eski telefonları muhtaç insanlar için yeniden tasarlayacak.
  53. Et tüketiminizi sınırlayın. Haftada vejetaryen bir gün seçin.
  54. Hayvan derisi kullanan ürünleri kullanmayı bırakın  . Masum hayvanların nasıl dolandırıldığına ve kürkleri kaldırıldığında ölüme terk edildiğine dair farkındalık yaratın. Başkalarını hayvan derisi giyen şeyleri boykot etmeye teşvik edin. Kullanıcı ve hayvan dostu olduklarından emin olmak için her gün kullandığınız ürünler üzerinde biraz araştırma yapın.
  55. En az ambalaja sahip yiyecekler satın alın.
  56. Organik ürünler almaya çalışın.
  57. Yerel çiftçi pazarlarından yiyecek satın alın. Zirai ilaçlardan kaçınan organik olarak yetiştirilmiş yiyecekler satın alın.
  58. Yerel yardım mağazanızdan alışveriş yapın.
  59. Lütfen alışveriş sepetinizi kullandıktan sonra belirlenen yere geri koyun.
  60. Yiyecekleri atmayın veya israf etmeyin. Yapması zor bir iş olsa da bir ay çöp üretmemeye çalışın. İmkansız geliyorsa, küçük başlayın. Mümkün olduğunca az atık üretmeye çalışın.
  61. Atıkları çöpe atın. Ayrıca sokakta boş plastik poşet veya polietilen gibi çöpler görürseniz, elinize alın ve atın.
    Çöp atarak gölleri, nehirleri, bahçeleri ve parkları kirletmekten kaçının.
  62. Onu yürüyüşe çıkarırken köpeğinizin kakasını alın. Komşularınızın bahçelerine ve tabelalarına dikkat edin.
  63. Şikayet etmek yerine harekete geçin. Mahallenizin kirlendiğini düşünüyorsanız, temizlemek için adımlar atın. Yakındaki oyun alanınızı temizleyin veya mahalle parkınızdaki yabani otları temizleyin. Toplumunuza katılın veya bir günlük hizmet organize edin.
  64. Şehriniz hakkında beğenmediğiniz 30 şeyi yazın. Bir ay boyunca her gün bir şeyi değiştirin. Bir inisiyatif alın ve insanlardan katılmalarını isteyin. Şehir liderleriyle konuşun.
  65. Oy. Ülkenize görmek istediğiniz değişikliği getirmek için bir girişimde bulunun. Tüm politikaların yerel olduğunu unutmayın.
  66. Yüksek sesle konuşun. Yanlış bir şey görürseniz sesinizi yükseltin. Bir şey görün, bir şey söyleyin.
  67. Yasaya saygı gösterin. Trafik ışıklarında durun. İçmekten ve araba kullanmaktan kaçının. Yasanın yanlış tarafını kullanmaktan kaçının. Mesajlaşmaktan ve araba kullanmaktan kaçının. Dikkatiniz dağılmış bir sürücü olmayın.
  68. Sözünü tut. Sözünü tutmak, karakterin hakkında çok şey söylüyor.
  69. Dürüstlük uygulayın. Eski söz, “Dürüstlük en iyi politikadır” bugün hala geçerlidir.
  70. Bir ay yalan söylemeyeceğine söz ver. Daima samimi olun.
  71. Daha fazla sosyalleşin. Mahallenizdeki insanlarla konuşun  , onları sık sık tanıyın ve yerel toplumunuzdaki kültürel etkinliklere aktif olarak katılın. Mahallenizde bir buluşma düzenleyin ve selamlayın. Topluluk etkinliklerine katılın.
    Dinler. Konuşmalarda aktif bir dinleyici olun  . Konuşmak yerine dinleme alışkanlığı edinin.
  72. Bir yabancı duydum. Onları şefkatle dinleyin, sırf kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamak için.
  73. Telefonda daha az konuşun. Akşam yemeğine çıktığınızda veya biriyle şahsen dışarı çıktığınızda, telefonunuzu kapatın ve bulunduğunuz kişiye zamanınızı verin.
  74. Birlikte yemek. Televizyon karşısında değil, ailenizle yemek yiyin.
  75. Televizyon sürenizi kısaltın. Zamanınızla yapıcı bir şeyler yapın. Örneğin: Çocuklarınızla daha fazla zaman geçirin, yaratıcı bir şeyler yapın veya insanlarla yüz yüze tanışmaya zaman ayırın. TV sürenizi günde birkaç saate indirin.
  76. Çocuk gibi oynamak için biraz zaman ayırın. Eğlenmek için asla çok yaşlı değilsiniz. Hoşunuza giden bir boş zaman etkinliği bulun.
  77. Meditasyon yapın. Ücretsiz bir meditasyon atölyesi düzenleyin veya sevdiklerinize meditasyon yapmayı öğretin. Meditasyon, stresi ve endişeyi azaltmaya yardımcı olur. En az 15 dakika boyunca günlük meditasyon yapın.
  78. Bir ay boyunca sabırlı olmayı deneyin. İnsanları tartışmaya, kınamaya veya ikna etmeye çalışmayın. Yoğun tatiller sırasında yavaşlayın, nazik olun ve park yeri için kavga etmeyin. Bırak gitsin ve devam etsin.
  79. Her gece uyumadan önce başkası için dua edin. Duaların fark yaratma gücü vardır.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*