Nasıl Tasarruf Edilir: 101 Kolay İpucunun Büyük Koleksiyonu

Para biriktirmek göründüğü kadar kolay değil. Ancak bunu yapmaya başladığınızda ne kadar zor olduğunu anlarsınız. Nasıl tasarruf edeceğinizi de anlamaya çalışıyorsanız okumaya devam edin.

Tasarruf söz konusu olduğunda herkes en iyi niyetle başlar: emeklilik, acil durum fonu, barınma, çocukların yüksek öğrenimi için para biriktirme, vb.

Ancak çoğu zaman, kötü harcama alışkanlıklarınızdan bazıları bütçenizi bozar ve finansal planlarınızı sabote eder. Bu olduğunda, dikkatli kararlar almaya başlamanın zamanı gelmiştir.

Kötü harcama alışkanlıklarınızı değiştirmek ve bir gecede tasarruf etmek kolay olmayacak. Ancak bazı stratejik değişiklikler ilerlemenize ve hayatınızın kontrolünü ele geçirmenize yardımcı olabilir.

İşte para tasarrufu için basit ipuçlarından oluşan geniş bir koleksiyon:

  1. Harcamalarınızı takip edin. Makbuzlarınızı her ayın sonunda toplayın ve gözden geçirin. Kredi kartı ekstrelerinizi, faturalarınızı ve diğer kayıtlarınızı gözden geçirerek harcamalarınızı gözden geçirin.
    Satın aldığınız her şey için makbuz almaya çalışın. Bu, paranızın nereye gittiğini kolayca görmenizi sağlayacaktır.
  2. Otomatik para transferi ayarlayın. Yinelenen bir havale ayarlayın veya maaş çekinizin bir kısmını çek hesabınızdan finans kuruluşunuzdaki bir tasarruf veya yatırım hesabına aktarın.
    Bu, harcamalarınızı sınırlamanıza yardımcı olacaktır.
  3. Borçtan kurtulmak. Borcunuzu bir an önce ödeyin ve gelecekte bunun dışında kalmaya çalışın.
    Kazandığınızdan daha azını harcayın ve hayatınızın geri kalanında borçlanmayı önleyebilirsiniz.
  4. Ücretsiz borç tavsiyesi alın. Borç konsolidasyonu ve bütçe oluşturma konusunda sizinle birlikte çalışacak, şehrinizde ücretsiz bir tüketici kredisi danışmanı bulun.
  5. Bütçe planı. Harcamalarınızı takip etmek için yemek, eğlence, alışveriş, ulaşım, barınma vb. İçin aylık bütçe ayırın.
    Bütçenize bağlı kalmaya çalışın ve kalan bir şeyiniz varsa, bu para birikimlerinize gidebilir. Bu, gereksiz masraflardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.
  6. Kaydetmek için hedefler belirleyin. Açıkça tanımlanmış bazı hedefler belirleyin. Bir şey için biriktirmen gerektiğini bildiğinde tasarruf etmek daha kolay. Ulaşabileceğiniz makul hedefler belirleyin. Önümüzdeki yıl ne kadar para biriktirmek istediğinize veya bir ev satın almak için ne kadar para biriktirmeniz gerektiğine karar verin.
  7. Kısa vadeli tasarrufları hedefleyin. Kısa vadeli bir hedefi göz önünde bulundurduğunuzda, daha başarılı ve etkili bir şekilde tasarruf etmek daha kolaydır. Yılda 300 ABD doları tasarruf etmek gibi uzun vadeli bir hedef belirlemek yerine, ayda 50 ABD doları tasarruf etme hedefi koymayı deneyin.
  8. Sorumlu bir ortağa sahip olun. İlerlemenizi izlemek ve sizi takip etmek için bir ortak bulun. Bir eş, aile üyesi, arkadaş veya akıl hocası olabilir. Birisinin sizi sorumlu tutması etkinliğinizi artırabilir.
  9. Önceliklerinizi belirleyin. Artışınız emeklilik planınıza mı, araç kredinize mi yoksa kredi kartı borcunuza mı gitmeli? Bu sorularla sık sık karşılaşabilirsiniz. Önceliklerinizi netleştirin ve buna göre tasarruf edin.
  10. Küçük başla. Herhangi bir yatırım planı için tasarruf etmeye başladığınızda, rahat olduğunuz ve karşılayabileceğiniz bir tutarla başlayın. Küçük miktarlarda katkıda bulunarak başlayın. Katkılarınızı her yıl kademeli olarak% 1-2 oranında artırmaya çalışın.
  11. Mümkün olan en kısa sürede kaydedin. Tasarruf hesabınızdaki paraya faiz tahakkuk edecektir. Paranız tasarruf hesabınızda ne kadar uzun süre kalırsa, o kadar fazla faiz tahakkuk edecektir. Bu yüzden, küçük bir miktar olsa bile, yirmili yaşlarda tasarruf etmeye başlayın. Uzun vadede yüksek faizli hesaplarda kalan küçük miktarlarda nakit, iyi miktarda uzun vadeli faiz getirebilir.
  12. Acil bir tasarruf hesabı açın. Gelirinizin bir kısmını güvenli bir tasarruf hesabına ayırın, böylece aniden gelirinizi kaybetmeniz durumunda hayatta kalabilirsiniz.
  13. Birikimleriniz için yüksek faizli bir hesap bulun. Bu tür hesaplar, tasarruf hesabınızdan çok daha fazla faiz ödüyor. Bu hesaplardaki faiz oranları genellikle banka faiz oranları yükseldikçe yükselir.
    Biraz araştırma yapmanız ve hangi banka veya kredi birliğinin size daha rekabetçi bir oran ödediğini bulmanız ve buna yatırım yapmanız gerekir. Düzenli bir tasarruf hesabı, çoğu çok az faiz ödediğinden para biriktirme yeri değildir.
  14. Vergilerden tasarruf edin. Araştırmanızı yapın ve vergilerinizdeki maksimum geri ödeme tutarından yararlanmanın yollarını keşfedin.
  15. Yatırım yaparken vergi avantajlarından yararlanın. Hisse senetlerine, emeklilik planına veya yatırım fonlarına yatırım yaparak daha düşük vergi oranları ve ertelenmiş vergiler gibi vergi avantajlarından yararlanın. Seçeneklerinizi iyi araştırdığınızdan, tavsiye aradığınızdan ve akıllıca yatırım yaptığınızdan emin olun.
  16. Para çekme formu doldurmanızı gerektiren bir plana yatırım yapın. Böyle bir yatırımdan paranızı almanız genellikle birkaç gün sürer. Bu, size bu parayı harcama kararınızı düşünmeniz için zaman verecektir.
  17. Bonusları ve ekstraları kaydedin. Bir zam aldığınızda, bir bonus aldığınızda, fazla mesai kazandığınızda, bir komisyon aldığınızda, bu ekstra parayı biriktirmeyi düşünün. Eskiden daha az parayla yaşadığınızı unutmayın, bu yüzden bu ekstra parayı şimdi bitirmek sizin için sorun olmamalı.
  18. Bozuk paranızı saklayın. Tüm gevşek değişiklikleri bir kenara bırakırsanız, yılda yaklaşık% 40 tasarruf edersiniz. Arada sırada bu parayı tasarruf hesabınıza yatırın ve zamanla büyüdüğünü göreceksiniz.
  19. Banka ve kredi kartlarınızı akıllıca kullanın. Kredi kartı alışverişlerinizi ay sonunda ödeyin ya da kredi kartı alışverişlerinizi ay sonunda tam olarak ödeyebileceğinizlerle sınırlandırmaya çalışın. Banka kartı kullanıcısıysanız, harcamalarınız için kredili mevduat özelliğini kullanmaktan kaçının.
  20. Gerekirse tamamen kullanmayı bırakın. Kredi kartlarınızı kullanmaktan çekiniyorsanız, onları saklamayı veya ulaşılması zor bir yere koymayı deneyin. Her zaman yanınızda kredi kartı taşımayı alışkanlık haline getirmeyin. Sadece acil durumlar için saklayın.
  21. Kredi kartı numaralarınızı çevrimiçi hesaplarınızdan kaldırın. Kredi kartı bilgileriniz çevrimiçi olarak kaydedildiğinde tek bir tıklama ile harcamak kolaydır. Sadece bu bilgiyi oradan kaldırın. Artık harcamanız gerektiğinde, kartınızı aramanız gerekecek ve bu size harcama kararınız hakkında düşünmeniz için bolca zaman verecektir.
  22. Satın alma işlemlerinizden nakit kazanmak için bir ödül kredi kartı kullanın. Kredi kartınızı aylık düzenli harcamalar için kullanıyorsanız ve faiz tahsil edilmeden önce ödeyebiliyorsanız, harcadığınız her lira için% 1 ile% 5 arasında kazanabilirsiniz. Kartınızı yalnızca düzenli olarak planlanan harcamalar ve ödemeniz gereken faturalar için kullanın.
  23. Lüksler en son olmalı. Acil durum hesabınız için biriktirdikten, borcunuzu ödedikten, bir emeklilik planı hazırladıktan sonra kalan paranızın bir kısmını lükslere harcayın. Bunlar, uzun vadeli fayda sağlamayan mal veya hizmetlerdir.
  24. Kesilecek giderleri arayın. İhtiyacınız olmayan herhangi bir şeye dikkat edin: lüks ürünler, latte, tasarım ayakkabılar, yeni telefonlar, ev eşyaları veya muhtemelen kullanmayacağınız herhangi bir şey. Bu masrafları azaltın ve paradan tasarruf edin. Para biriktirmenin bir başka yolu da hobiler için harcadığınız parayı azaltmaktır – kişisel antrenörünüz, golf, protein takviyeleri vb.
    Gerekli olmayan ürünlere harcadığınız miktara eşit miktarda tasarruf edin. Bira, kahve, sigara, şarap, tasarımcı kıyafetleri ve daha fazlası gibi gereksiz zevklere harcadığınız kadar tasarruf edin. Aynı miktarı biriktiremiyorsanız, pahalı latte’nizi unutun.
  25. Pahalı eşyalar satın almaktan kaçının. Her pahalı satın alma işlemini düşünün. Böyle bir satın alma işlemi yapmadan önce en az 24 saat bekleyin. Bu, ani satın alımlarınızdan daha az pişman olmanızı sağlayacaktır.
  26. Satın almadan önce durun ve düşünün. Alışveriş sepetinize bir ürün eklediğinizde, 10 saniye durun ve kendinize gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını sorun. Tatmin edici bir cevap bulamazsanız, lütfen makaleyi değiştirin. Bu, ani alımlarınızı büyük ölçüde azaltabilir. Ayrıca, satışta oldukları için gereksiz şeyleri satın almaktan kaçının.
  27. Zaten sahip olduklarınızı değerlendirin. Bir  gün önce bir mağazada gördüğünüz mahsul üstünü satın alma dürtüsü hissettiğinizde, gardırobunuzu bir kez kontrol edin. Bu öğenin kaç kopyasına sahip olduğunuza şaşıracaksınız.
  28. Aylık maaşınızı satın alma maliyetinizle karşılaştırın. Satın aldığınız ürünün maliyetini saatlik gelirinize bölün. 50 dolarlık bir çift ayakkabı almayı planlıyorsanız, bunu 10 dolarlık saatlik ücretinizle karşılaştırın Şimdi kendinize ayakkabıların gerçekten 5 saatlik çalışmaya değip değmediğini sorun.
  29. Bir alışveriş listesi getirin ve ona bağlı kalın. Alışveriş yaparken alışveriş listenize sadık kaldığınızda ve listede olmayan bir şey satın almaktan kaçındığınızda, yiyecek pazarına girdiğinizde ne alacağınıza karar verdiğinizden çok daha az para harcarsınız. Hatta alışverişlerinize ne kadar harcayacağınızı önceden yazabilirsiniz. Bu, satın alma dürtülerinizi azaltacaktır. Satışlar genellikle hafta içinde başladığından, hafta ortasında yiyecek almaya çalışın.
  30. Aceleniz olduğunda alışveriş yapmaya çalışın. Market alışverişinize diğer önemli randevular arasında uyum sağlarsanız, büyük olasılıkla yalnızca temel malzemeleri satın alıp acele edeceksiniz. Bunu yapmak, mağazada dolaşmanızı ve gereksiz eşyalar satın almanızı engelleyecektir.
  31. Daha ucuz bir market bulun. Çoğu zaman, insanlar orada en iyi teklifi alamasalar bile, aynı mağazadan alışveriş rutinine girerler. Diğer mağazalarla da denemeye başlayın. Birden çok mağazadan en sık satın aldığınız 10 veya 20 ürün satın alın. Daha ucuz olanı keşfedeceksiniz.
  32. Mağaza markalarına gidin. Pahalı markalar satın almak yerine, sık sık satın aldığınız bir ürünün daha ucuz mağaza markası versiyonunu tercih edin. Mağaza markaları, benzerlerine göre genellikle% 40 daha ucuzdur.
  33. Toptan satın al. Çok fazla kullandığınız bozulmayan ürünleri toplu olarak satın alın; deterjanlar, sabunlar, çocuk bezleri vb. Size küçük bir servet kazandırabilir. Daha önce denemediğiniz şeyleri toplu olarak satın almadığınızdan emin olun.
  34. Şirketiniz tarafından sağlanan teklifleri ve indirimleri arayın. Şirketinizin insan kaynakları temsilcisiyle konuşun ve alışveriş, eğlence, elektronik, konserler ve müzik festivallerinde indirimli fiyatlar sunup sunmadıklarını görün. Bu tekliflerden yararlanın.
  35. Festivalden sonra biraz şenlikli alışveriş yapın. Bu, markalar festivalden sonra indirim indirimi sunduğunda en iyi tekliflerden bazılarını almanıza yardımcı olacaktır. Önümüzdeki yıl için hediyeleri stoklayabilirsiniz.
  36. Önceden bir hediye planlayın. Önceden bir hediye planlıyorsanız, bir pazarlık arayabilir veya sabunlar, mumlar  , taze pişmiş kurabiyeler, çikolatalar veya başka herhangi bir şey gibi kendi ev yapımı hediyelerinizi yaratabilirsiniz  . Ev yapımı hediyeler, daha kişisel bir dokunuş içerdikleri için özeldir.
  37. Online mağaza. Bazen ürünleri toplu olarak çevrimiçi satın almak daha iyidir. Bozulmayan ürünlerde indirimleri çevrimiçi olarak bulabilirsiniz.
  38. Alışveriş merkezlerinden kaçının. Bir şey satın almanız gerekmedikçe, alışveriş merkezine vitrin dükkanına gitmekten kaçının. Sıkıldığınızda, bir alışveriş merkezini ziyaret etmek yerine, bir parkı ziyaret etmek, yürümek veya koşmak, kağıt oynamak veya bulmaca oynamak veya sadece evde iyi bir film izlemek gibi diğer eğlence seçeneklerini deneyin.
  39. Çalışmak için farklı bir rota kullanın. Çalışma şekliniz, sizi içeri girmeye ve bir şeyler yemeye teşvik eden butikler ve vitrinlerden oluşuyorsa, farklı bir rota izleyerek cezbedilmekten tamamen kaçının.
  40. İkinci el kıyafetleri tercih edin. Daha önce kullanılmış giysileri ikinci el mağazalarından satın alın. Uzun yıllar tekrar kullanılabilecek kaliteli kullanılmış giysiler bulabilirsiniz.
  41. İndirim mağazalarında fırsatları veya indirimleri arayın. Düzenli olarak birçok mağazada ve outlet mağazasında satılan kıyafetlerin fiyatlarında büyük farklar vardır. Kıyafet alırken indirimleri ve indirimleri araştırın.
  42. Karıştırılabilen ve eşleştirilebilen giysiler satın alın. Giyim satın alımlarınızı azaltmak için karıştırılabilen ve eşleştirilebilen giysilere yatırım yapın. Birbirine iyi giden basit, zamansız parçalar kullanın. Basit ve zarif bir aksesuar, sıradan kıyafetleri bile heyecan verici gösterebilir.
  43. Eski kıyafetleri onarın. Eski giysilerinizi tamir ederek ömrünü uzatın. Kırık bir düğme veya içlerindeki bir delik yüzünden atmayın. Bunları kendi başınıza dikebilir veya onarabilir ve evin her yerinde kullanabilirsiniz.
  44. Giysileri kendiniz temizleyin. Giysilerinizi kendiniz temizleyin ve ütüleyin. Çamaşırhane hizmetlerine harcadığınız miktar tasarrufunuzu artırabilir.
  45. Ödünç kitaplar. Kitap satın almak yerine, yerel kütüphanenizden kitap ödünç alın veya şehrinizde bir satış veya kitap fuarı olduğunda satın alın. Size her yıl çok fazla para kazandırabilir.
  46. Eski eşyalarını sat. Dolaplarınızı gözden geçirin ve artık kullanmadığınız şeyleri bulun. Çevrimiçi olarak sat veya bağışta bulun ve vergi indirimleri alın. Onlara bir makbuz alın.
  47. Hobinizin size para vermesine izin verin. Boyamayı seviyorsanız, resimlerinizi veya sanat eserlerinizi çevrimiçi olarak satabilirsiniz; evcil hayvanları seviyorsanız, evcil hayvan bakıcısı olun; veya yazmayı seviyorsanız, bir blog yazarı olun. Para kazanmak için çıkarlarınızdan yararlanmaktan daha iyi bir şey yoktur.
  48. Kendi sebzelerini yetiştir. Bahçeniz varsa, kendi sebzelerinizi yetiştirerek tasarruf edin. Domates  , frenk soğanı, patlıcan  ve diğerlerini yetiştirin  . Sebzeleri taze yiyebilir veya onlarla meyve suları, soslar ve makarna yapabilirsiniz. Ayrıca aileniz sağlıklı yiyecekler yiyebilecek.
  49. Mevsiminde yiyin. Mevsiminde olmayan meyve veya sebzeleri satın almak size daha pahalıya mal olacaktır. Mevsiminde olan ve bölgenizde doğal olarak büyüyen ürünleri almaya çalışın. Daha ucuz bir seçenektir.
  50. Kendi malzemelerinizi yapın. Evde kozmetik  , temizlik ürünleri ve hatta  soslar  ve  soslar yapmak  size çok para kazandıracak.  Evde kendi dudak ovma ve gül suyunuzu yapın. Mayonez  ve  fıstık ezmesi gibi sosları  kendi başınıza bile yapabilirsiniz  . Mağazalardan satın almaktan çok daha ucuza mal olacak.
  51. Kötü alışkanlıkları bırakın. Sağlıksız olmanın yanı sıra sigara içmek, içmek ve şekerli gazlı içecekler tüketmek gibi kötü alışkanlıklar da cüzdanınızı yakabilir. Bir yıl boyunca bira içmemek size yüzlerce dolar kazandırabilir; Bir yıl boyunca sigarayı bırakmak size 1000 $ veya bir yıl sodayı bırakmak size en az 100 $ kazandırabilir. Ne zaman sigara içmek veya içmek isteseniz, zihninizi dağıtın veya tetikleyicileri keşfedin ve bunlardan kaçının.
  52. Pahalı içecekleri azaltın. Pahalı içeceklerinizi sade kahve ile değiştirin. Her gün bir cappuccino veya sütlü kahve, kahveden çok daha pahalıdır. Karşı koyamıyorsanız, bu içeceklerden bazılarını evde yapmak için harika tarifler var.
  53. Biranızı ve şarabınızı evde yapın. Alkolü azaltamıyorsanız, kendi şarabınızı ve biranızı evde yapmak size çok para kazandırabilir. DIY hazırlık kitleri için alışveriş yaparak başlayabilirsiniz. Tecrübeli bir DIYer iseniz, sıfırdan bira yapmayı da deneyebilirsiniz.
  54. Evin dışında yemeyin. Ayda daha az yemeye çalışın.
    Dışarıda yemek yemek size ortalama 50 dolara mal oluyorsa, evde yemek pişirmek muhtemelen 10 dolara mal olacaktır. Ayda 40 dolar tasarruf edebilirsiniz.
  55. Lokantalarda yemek yemek yerine tencere organize edin. Arkadaşlarınızla kalmak ve kendi eğlence seçeneklerinizi yaratmak her zaman daha ucuzdur. Bir tencere veya akşam yemeği partisi düzenleyin ve kart oynayın veya bir film izleyin. Eğlenmenin yanı sıra paradan da tasarruf edeceksiniz.
  56. İşe öğle yemeği getir. Her gün öğle yemeği satın almak yerine yemeğinizi pişirin ve işe götürün. Size yılda çok para kazandıracak.
  57. Sağlıklı bir kahvaltı yapın. Sağlıklı bir kahvaltı yapmak sizi tüm gün dolduracak ve aynı zamanda büyük, pahalı bir öğle yemeği için özleminizi azaltacaktır.
  58. Bir güveç tencere kullanın.  Bir tencere veya yavaş pişirici ile ucuz ve doyurucu yemekler yapın . Yavaş pişiriciler, pişirme maliyetlerini azaltarak çok para tasarrufu sağlar.
  59. Yemek yapmadan geceleri planlayın. Pişirmek istemediğinizde donmuş yiyecekleri geceler için saklayın. Abur cuburlara güvenmek veya pahalı restoranlarda yemek yemek ve para harcamak yerine, bu donmuş yemekleri ısıtın ve yiyin. Lazanya, erişte, pirinç ve tavuk gibi iyi dondurulabilen bir parti yiyecek uygun olabilir.
  60. Yeni bir tabak yapmak için artıkları tekrar kullanın. Her gün yeni bir yemek hazırlamak yerine, lezzetli ve yeni bir şeyler yapmak için artıklarıyla yaratıcı olun. Ayrıca, artıkları yemekten daha ucuz bir şey yoktur. Kalan konserve domatesleri limon, dolmalık biber, soğan ve daha fazlasını karıştırarak hazır sos yapmak için kullanın.
  61. Daha iyi hissetmek için para harcamayın. Stresi azaltmak için para harcama alışkanlığı  edinmeyin  . Bunun yerine stresi azaltmak için başka yollar bulun. Yoga, meditasyon, aerobik egzersiz yapın, yürüyüşe çıkın ya da stresli olduğunuzda sadece rahatlatıcı müzik dinleyin. Stresli bir günün ardından dinlenmek için para harcamak uzun vadede size yardımcı olmayacaktır.
  62. Şehrinizde ucuz eğlence arayın. Ücretsiz veya düşük maliyetli oyunlar, konserler, film gösterimleri ve diğer etkinlikler için yerel gazete ve web sitelerinizde arama yapın. Hatta ücretsiz yemekler, ücretsiz eğlence ve daha fazlası hakkında bilgi için şehrinizin web sitesine veya yerel kütüphaneye bakabilirsiniz.
  63. Çocuklar için ucuz eğlence bulun. Arka bahçede oynayın, onları bir parka götürün, resim yapın, kelebeklerin peşinden koşun, elma toplayın veya bir ağaç dikin. Çocuklarınızla zaman geçirmek, onlara para harcamaktan daha önemlidir.
  64. Kablo kanallarını azaltın. Haftada bir film kiralamak, size haftada 100 dolardan fazlaya mal olabilecek birinci sınıf bir kablo kanalını izlemekten çok daha iyidir. Ayrıca, TV sürenizi kısaltmak, paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilir.
  65. İşyerinize yakın yaşayın. Bu her zaman mümkün olmasa da, işyerinize yakın yaşamak size ulaşım maliyetlerinden büyük ölçüde tasarruf sağlayacaktır.
  66. Toplu taşıma kullanın. Yakınınızda bir toplu taşıma sistemi varsa, kendi arabanızı getirmek yerine onu işe götürün. Yıllık transit geçiş kartı bile alabilirsiniz.
  67. Çalışmak için araba paylaşımı. İş arkadaşlarınızdan herhangi birinin yakınında yaşıyorsanız, işe gitmek için araba paylaşımı yapmayı düşünün. İkinize de çok para kazandırabilir.
  68. Yakıtı verimli kullanan bir arabaya yatırım yapın. Güvenilir, yakıtı verimli kullanan bir araba, uzun vadede paradan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.
  69. Sürüş sırasında asla motorun rölantide kalmasına izin vermeyin  Yakıt tasarrufu, para tasarrufu demektir. Her 10 saniyeden fazla durmanız gerektiğinde motoru kapatmayı alışkanlık haline getirerek çok fazla yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz. Arabanızın motorunu 10 saniyeden fazla rölantide çalıştırmak, motoru yeniden çalıştırmaktan daha fazla yakıt yakar. Bonus olarak, hava kirliliği payınızı da azaltacaksınız.
  70. Arabanızın hava filtresini temizleyin. Temiz bir hava filtresi size daha iyi kilometre performansı sağlar ve paradan tasarruf etmenizi sağlar.
  71. Arabanızdaki lastikleri şişirin. Aracınızdaki lastiklerin doğru miktarda hava basıncına ayarlandığından emin olarak gaz kilometresini iyileştirebilirsiniz.
  72. Yakıt ikmallerinizi önceden planlayın. Benzininiz bitmek üzereyken, karşılaştığınız gaz fiyatı ne olursa olsun kabul etmek zorunda kalacaksınız. Hangi benzin istasyonuna gideceğinizi seçemezsiniz. Yakıt ikmallerinizi önceden planlarsanız, en iyi fiyata benzin istasyonlarına gitme seçeneğiniz vardır.
  73. Diğer otomobil sigortası poliçelerinin fiyatlarını karşılaştırın. Otomobil sigortası poliçelerinizi yenilemeden önce rakip firmaların ücretlerini kontrol edin.
  74.  Birden fazla poliçeyi kontrol edin Arabanızı bir sigorta şirketine ve ev sigortanızı başka bir sigorta şirketine yaptırdıysanız, herhangi birinin her iki poliçeyi tek bir kurumda yerleştirmek için indirim sunup sunmayacağını kontrol edin.
  75. Özellikle sağlık sigortası olmak üzere sigortayı seçin. Potansiyel hastane harcamalarında birkaç bin dolar tasarruf edebileceğiniz için, bazı sigorta primlerindeki vergi avantajlarından da yararlanabilirsiniz. Diğer seçenekler, bir sağlık tasarruf hesabı veya esnek bir tasarruf hesabı açmaktır.
  76. İhtiyacınız olmayan alan için ödeme yapmayın. Büyük, ferah apartmanlarda veya evlerde yaşamak isteyebilirsiniz, ancak bu size bir servete mal olur. Evinizin bir bölümünü veya bir odayı kiralayabilir veya daha küçük bir eve geçebilirsiniz. Daha küçük evlerin bakımı daha ucuzdur ve aynı zamanda düşük maliyetli bakıma sahiptir, bu da daha az sigorta, vergi, elektrik vb. Anlamına gelir. Ayrıca, bir oda arkadaşına sahip olmak masraflarınızı daha da azaltacaktır.
  77. Evinizdeki kullanılmayan alanı kiralayın. Evinizde çoğu zaman kullanılmayan fazladan bir odanız varsa, kiralayın ve daha çok kazanın.
  78. Kaliteli enerji verimli cihazlara yatırım yapın. Yeni bir cihaz size bir pompaya mal olsa da, enerji açısından verimli bir cihazı kullanmaya devam etmeniz, uzun vadede önemli miktarda tasarruf etmenizi sağlayacaktır.
  79. Bir aşırı gerilim koruyucu kullanın. Güç dalgalanması ekipmanınıza zarar verebilir. Cihazlarınızı bir aşırı gerilim koruyucusuna bağlı tutun. Aşırı gerilim koruyucu, enerji tasarrufu yapmanıza yardımcı olarak elektrik faturanızı düşürür.
  80. Kullanılmadıklarında elektrikli cihazları prizden çekin. Elektronik cihazlar, kullanılmadıklarında bile fişe takıldıklarında güç tüketirler. Güç tüketimini azaltmak ve elektrik faturalarınızdan tasarruf etmek için, kullanılmadıkları zaman fişten çekin.
  81. Bakım kontrolü yapın. Mikrodalga, buzdolabı, klima, ısıtıcı ve kurutucu gibi elektrikli cihazlarınızda tıkanmış toz ve kir olup olmadığını kontrol edin. Cihazlarınızın arkasına bakın, sık sık vakumlayın ve tüm havalandırma deliklerini ve açıklıkları kontrol edin. Kir ve toz, cihazlarınızın çalışmasını engelleyebilir. Ne kadar verimli çalışırlarsa, elektrik faturanızdan o kadar tasarruf edersiniz.
  82. Düzenli olarak ev bakımı yapın. Düzenli ev bakımı, paradan tasarruf etmenize ve ayrıca mülkünüzün değerini artırmanıza yardımcı olacaktır. Aylık veya düzenli bakım, küçük işlerin büyük onarım veya inşaat işlerine dönüşmemesini sağlayarak yolda büyük miktarda para tasarrufu yapmanızı sağlar.
  83. Sızdıran muslukları onarın. Sızdıran musluklar su kullanımını% 25-60 oranında artırabilir.
  84. Evinizi hava ile kapatın. Hava sızıntıları size çok pahalıya mal olabilir. Klimanızın veya ısıtıcınızın evinizi serin ve sıcak tutmasını zorlaştırabilir. Evinizi kapatın ve paradan tasarruf edin.
  85. Işıkları söndür. Evinizde ışıkları açık bırakmak zamanla paraya mal olur. Odanızdan veya evinizden çıktığınız anda ışıkları kapatın. Evinize çok fazla doğal ışık gelse bile ışıkları kapatın. Elektrik faturanızı düşürebilir.
  86. LED kullanın. Enerji tasarruflu ampuller için geleneksel ampullerinizi değiştirin.
  87. Dondurucunuzu doldurun. Dondurucunuzun verimliliği dolu olduğunda artar. Dondurucunuz yarı dolu veya boşsa, yiyecekleri soğuk tutmak için daha çok çalışmanız gerekir. Dolduracak kadar gücünüz yoksa, buz paketleri kullanın.
  88. Bulaşık makinenizin sıcak kurutma fonksiyonunu kapatın. Elektrik faturanızı azaltmaya yardımcı olacağından bulaşıkların kurumasına izin verin.
  89. Giysilerinizi hava ile kurutun. Elektrikli veya gazlı bir kurutucuyu çalıştırmak çok fazla enerji gerektirir. Ayrıca çamaşır ipinde kurutulan giysiler daha uzun süre dayanır.
  90. Giysilerinizi soğuk suyla yıkayın. Çamaşır makinesinin tükettiği enerjinin neredeyse% 90’ı su ısıtmaya gidiyor. Enerji tasarrufu için sıcaktan soğuk suya geçin.
  91. Su ısıtıcınızın sıcaklığını düşürün. Suyu ısıtmak çok fazla enerji gerektirir. Termostatı 120 dereceye indirmeyi deneyin.
  92. Cep telefonunuzda kullanmadığınız hizmetleri silin. Aylık mobil kullanımınıza bir göz atın ve kullanmadığınız herhangi bir hizmet olup olmadığına bakın. İptal edin.
  93. Cep telefonu maliyetlerinizi azaltın. Alan kapsamına, dolaşım ücretine ve sonlandırma ücretlerine bakın. Gerekirse, bölgenizde düşük arama ücretleri sunan başka bir servis sağlayıcıya geçin. Arama düzeninize uyan doğru arama planını etkinleştirdiğinizden emin olun.
  94. Telefon görüşmelerine daha az harcayın. Cep telefonu kullanımınızı azaltın. Çağrı yapmak için İnternet’i kullanan Skype, Vonage, Whatsapp vb. Uygulamaları kullanın. Bu uygulamalarda telefon görüşmeleri ve kısa mesajlar ücretsizdir.
  95. Kullanılmayan kulüp üyeliklerini iptal edin. Spor salonu üyeliğiniz veya neredeyse hiç kullanmadığınız diğer kulüp üyeliğiniz için aidat ödüyorsanız, iptal edin. Bunları daha sonra ihtiyacınız olduğunda yenileyebilirsiniz.
  96. Dergi aboneliklerini iptal edin. Okunmamış dergiler evinizde birikme eğilimindeyse, muhtemelen abone olduğunuz dergiyi okumuyorsunuz. Bu dergi aboneliklerini iptal edin.
  97. Seyahat ederken daha ucuz uçak biletlerini kontrol edin. Uçak bileti ve seyahat masrafları, ne kadar önceden rezervasyon yaptığınıza bağlı olarak büyük ölçüde değişir. En iyi anlaşmaları arayın ve planlamak için yeterince zaman ayırın.
  98. Tatil masraflarını azaltın. Egzotik bir yere pahalı bir gezi yapmak yerine şehrinizi ve çevrenizi keşfedin. Bir yol gezisine veya kamp gezisine çıkın. Bazen eve yakın bir haftalık bir yolculuk daha ucuz ama daha akılda kalıcı olabilir.
  99. Düşük maliyetli bir yerden reçeteli ilaçlar satın alın. Yerel eczacılardan, yerel süpermarketlerden ve indirim merkezlerinden düşük maliyetli ilaçlar satın alın.
  100. Jenerik ilaçları seçin. Bir ilacın veya markalı bir ilacın jenerik bir versiyonu, reklamı çok yüksek olan markalara kıyasla genellikle size% 20 ila 40 daha ucuza mal olabilir.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*