Yalnızlıkla nasıl baş edilir: Bir daha asla yalnız hissetmemek için 40’tan fazla ipucu

Yalnız hissetmenin yalnız olmakla çok az ilgisi vardır. Kalabalıkta yalnız hissetmek veya arkadaşlar ve aile ile çevrelenmek mümkündür. Çevremizdeki insanlara rağmen kendimizi soyutlanmış hissedebiliriz. Bazıları tek başına çok zaman geçirebilir ve hiç yalnız hissetmeyebilir, bazıları ise farklı hissedebilir.

Yalnızlık bir ruh halinden başka bir şey değildir.

İzole edilmiş hissetme sarmalına çekilmeye başladığınızda, yalnızlığınızın nedenlerini yeniden değerlendirmeli ve yaşam kalitenizi iyileştirmek için proaktif olarak çalışmalısınız.

Zihninizi kendinizi izole etmek yerine bağlantı kurmanın yollarına odaklanacak şekilde eğitmeyi öğrenin. Hayata geri dönmek için kendinize bir destek vermelisiniz. Bu,  yeni insanlarla tanışmayı  , onlarla etkileşim kurmayı veya sadece sevdiklerinizle ilişkinizi yeniden kurmayı içerir.

Bazen aşırı yalnızlık, depresyon ve anksiyete gibi daha derin duygusal endişelerin bir işaretidir. Burada tartışılan ipuçları yardımcı olabilir, ancak yalnızlık duyguları devam ederse kişisel ve profesyonel destek aradığınızdan emin olun.

İşte yalnızlıkla baş etmenize yardımcı olabilecek bazı stratejiler:

1. Yalnızlığınızı kabul edin. Yalnızlığın üstesinden gelmek için önce yalnız hissettiğinizi kabul etmelisiniz. Yalnız olduğunuzda, genellikle aşırı analiz etme eğilimindesiniz. “Ben kaybeden miyim?”, “Neden bu kadar yalnız hissediyorum?” Diye düşünmeye başlıyorsunuz. Bazı durumlarda insanlar kendilerini yalnız hissettiklerini reddedebilirler. Bu yüzden aşırı tepki vermek yerine, duygularınızı kabul edin.

2. Nedeni belirleyin. Önce yalnızlığınızın nedenini bulun. Seni yalnız hissettiren nedir? Onlar senin arkadaşların? Çalışma ortamınız mı yoksa çevreniz mi? Nedeni bulmak, yalnızlıkla başa çıkmak için bir çözüm bulmanıza yardımcı olacaktır.

3. Yalnızlığınızı ifade edin. Kendinizi ifade etmek, bu duyguların nereden geldiğini görmenize yardımcı olacaktır. Anlayışlı bir arkadaş veya aile üyesiyle iletişim kurmak, yalnız olmadığınızı görmenize yardımcı olacak ve aynı zamanda duygularınız hakkında konuşabileceksiniz. Bir mentor veya danışmanla bile iletişime geçebilirsiniz.

4. Gerçekçi beklentileri koruyun. Yalnızlık, çoğu zaman hayatınızla ilgili gerçekçi olmayan beklentileriniz olduğunda ortaya çıkar. Başkalarıyla bağlantı kurmanızı zorlaştıracak beklentileriniz olup olmadığına bakın. Eğer var mı  , yeni bir ilişkinin yüksek beklentileri  ? Bir ilişkide çok erken mi bekliyorsun? Diğer kişiye çok mu güveniyorsun?

5. Meşgul kalın. Yalnızlığın ana nedenlerinden biri can sıkıntısıdır. Ve sıkılmanın temel unsurlarından biri, yapacak hiçbir şeyin olmamasıdır. Bu yüzden yalnız düşüncelerinize ve duygularınıza odaklanmak yerine meşgul olmaya çalışın.

Yeni bir yemek pişirin, yeni bir saç modeli deneyin veya ellerinizi sanat ve zanaat üzerinde deneyin.   

6. Kendinize odaklanmayın  . Özeleştirel düşüncelerinizin üstesinden gelmek için kendinizin ötesine bakmanız ve başkalarını düşünmeniz gerekir. Birini kahve içmeye davet ettiğinizde cevabınız hayır ise  , o kişinin reddettiğini düşünmek için acele etmeyin  . Davetinizi kabul etmek için meşgul olabilir veya işine odaklanmış olabilir.

7. İlişkilere zaman ayırın  . Herkes meşgul ama ilişkiler seni beklemez. İşinize ve hayattaki diğer şeylere çok fazla kapılırsanız, çocuklarınızın büyüdüğünü veya arkadaşlarınızın taşındığını bile fark etmezsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınızla daha derin bir bağ kurduğunuzda, yalnız hissetmeyi bırakırsınız. Onlar için biraz zaman ayırın ve ilişkilerinizi yeniden kurun.

8. Sosyal davetleri kabul edin. Katılmak istemeseniz  bile sosyal davetlere evet deyin . Kendinizi izole ederseniz veya sadece çevrimiçi insanlarla tanışma eğilimindeyseniz bağlantı kuramazsınız.

9. İnisiyatif alın. Arkadaş edinmek için inisiyatif almalı ve başkalarını davet etmelisiniz. Başkalarının sizinle konuşmasını veya sizi davet etmesini beklemeyin. İnsanlara bir fincan kahve eşliğinde sohbet etmek isteyip istemediklerini sorun. Yeni arkadaşlar edinirken kendiniz olun. Yeni arkadaşlar edinmek için başka birini taklit etmeye çalışmayın.

10. Sadece kendinizi tanıtın. Başkalarıyla tanışmayı planladığınızda, daima kendinizi tanıttığınızdan emin olun. İlk başta kendinizi rahatsız hissetseniz bile gidin ve insanlarla tanışın. Planları iptal etmek daha kolay olabilir, böylece sosyalleşmek zorunda kalmazsınız. Bunu yaparak, planlarınızı her zaman onlarla değiştirdiğiniz için, insanları sizden onlarla dışarı çıkmanızı istemekten caydırırsınız.

11. İyimser olun. Yeni insanlara yaklaşırken  , özellikle yalnızlıkla baş etmeye çalışırken olumlu bir zihniyet sürdürmeye çalışın  . Reddedilmekten korkmak normaldir, ancak bazen bu duygu insanlara yaklaşmanıza engel olabilir. Aşırı temkinli ve düşmanca bir hava vermek yerine, çekici ve pozitif görünebilmek için kendinizi pozitif bir zihin çerçevesine koymayı deneyin.

12. İnsanlarla tanıştığınızda kibar olun. İyi bir şirket olun. Onlarla tanıştığınızda insanlara gerçek iltifatlar verin. İnsanları yargılamayın ve eleştirmekten kaçının. İnsanların şirketinizi sevmesi için hoş ve hoş bir kişiliğe sahip olun.

13. İnsanları merak edin. İnsanlarla ilgilendiğinizde, siz onlara dikkat ettiğinizde otomatik olarak size çekilecektir. Dikkat etmek genellikle karşılığında dikkat çekecektir. Merak aynı zamanda dikkatinizi acı verici hislerinizden uzaklaştırır.

14. Dikkatlice dinleyin. İnsanları sohbet ederken aktif olarak dinleyin. Onları gerçekten dinlediğinizde kendilerini özel hissederler. Bu onların şirketinize değer vermesini sağlayacaktır.

15. Sorular sorun. İnsanları sorular sorarak konuşmaya teşvik edin. Bir otobüs durağında beklerken bir yolcuya sorun: “Geç oldu. Otobüsün bugün geleceğini düşünüyor musunuz? Ya da birisinin kitap okuduğunu gördüğünüzde şunu sorun: “Kulağa ilginç bir kitap gibi geliyor. Neyle ilgili?” Çevrenizdeki insanları dahil edin.

16. Sizden daha büyük arkadaşlarınız olsun. Kendinizden daha yaşlı arkadaşlar edindiğinizde, hayata bakış açınızı değiştirmenize yardımcı olabilirler. Yaş, olgunluk ve daha geniş bir yaşam ve ilişki görüşü sağlayabilir.

17. Sosyal ağlarla bağlantıyı kesin. Başkalarının sosyal medya profillerine bakmak, kendinizi kötü hissettiğinizde zihinsel durumunuza daha fazla zarar verebilir. Hayatınızı, sosyal medya profillerinde gezinerek başkalarının hayatlarıyla karşılaştırdığınızda, sizi daha yalnız hissettirme eğilimindedir ve bir umutsuzluk duygusu yaratır.

18. Çevrimiçi gördüğünüz şeyin her zaman doğru olmadığını unutmayın. Başkalarının Facebook veya Instagram’ında gördüklerinize kızmamaya çalışın. Siz kötü bir ruh halindeyken herkesin eğlendiğini ve hayattan zevk aldığını düşünebilirsiniz. İnsanların çevrimiçi profillerinde kendilerinin en iyisini yansıttığını unutmayın, bu nedenle başkalarının fotoğraflarını ve gönderilerini gördüğünüzde depresyona girmemeye çalışın.

19. Yalnızlığın tadını çıkarın. Bir grup arkadaşıyla ya da bir randevudayken, gecenin çoğunu “nerede yiyoruz” veya “ne yapıyoruz?” Üzerine düşünerek geçiriyor. Yalnız kaldığınızda istediğiniz yere gidebilir ve yapmak istediğinizi yapabilirsiniz. Başkalarının bir yer üzerinde anlaşmasını veya bir yere karar vermesini beklemek zorunda değilsiniz.

20. Bir günlük başlatın. Duygularınızı ve düşüncelerinizi yazın. Genelde ne zaman yalnız hissediyorsun? Yalnızlığınızı tetikleyen şey nedir? Ne kadar zamandır yalnız hissediyorsun? Günlük tutmak, düşüncelerinizi ve duygularınızı daha iyi anlamanıza ve bunlarla baş etmenize yardımcı olacaktır. Sabah ya da yatmadan önce her gün 5 dakika günlük tutma alışkanlığı edinin.

21. Kendinizi yalnız hissettiğinizde ilginç veya heyecan verici bir roman okuyun. İyi bir neşelendirici hikayenin içinde kaybolmak ve meşgul olmak, özgüveninizi artıracak ve size bir macera hissi verecektir.

22. Banyo yapın. Üzgün ​​düşünceler yaşamaya başladığınızda, güzel, uzun, rahatlatıcı bir köpük banyosu yaparak biraz yalnız zaman geçirin. Birkaç kokulu mum yakın ve yalnızlığın üstesinden gelmek için iyi bir romanın veya müziğin keyfini çıkarın.

23. Yatağınızı yapın veya odanızı temizleyin. Yatağınızı yapın, masanızı düzenleyin, dolabınızı temizleyin vb. kendinizi daha iyi ve kontrollü hissetmenizi sağlayabilir. Özgüveninizi  artırabilir  ve yalnızlık duygularınızın üstesinden gelmenizi sağlayabilir.

24. Eski fotoğrafları inceleyin. Eski fotoğraflarınızın koleksiyonunu arkadaşlarınız veya ailenizle gözden geçirin ve güzel günleri anımsayın.

Tüm o utanç verici anları ve çılgın anıları hatırlamak ve konuşmak, hayattaki mutlu anları görmenize yardımcı olacaktır. Yalnızlığı giderecek ve muhtemelen nasıl daha olumlu anılar yaratılacağına dair fikirleri tetikleyecektir.

25. Bir fotoğraf gezisine çıkın. Oraya gidin ve çevrenizin güzel resimlerine tıklamaya başlayın. Sevimli bir köpek yavrusu, güzel bir kelebek, bir gün batımı veya bir gün doğumu, doğanın yaratımlarına hayran kalmanızı sağlayabilir ve üzüntülerinizi unutmanıza yardımcı olabilir.  

26. Toplu taşıma kullanın. Rastgele bir varış noktasına giden bir trene veya otobüse binin. Toplu taşıma araçlarına bindiğinde yabancılarla seyahat etmek zorunda kalıyor; Size biraz ruhsal arama yapmanız için zaman verir ve ayrıca çevrenizi değiştirerek odağınızı iç karartıcı düşüncelerden değiştirmenize yardımcı olur.

27. Şehrinizi keşfedin. Kendi şehrinizde turist olun. Yerel lezzetleri tadın, hiç duymadığınız veya hiç duymadığınız yerleri keşfedin, en popüler turistik yerleri gezin. 

28. Çılgın şeyler yapın. To  karartıcı düşünceler odak değiştirmek  , yağmurda yatağına atlama veya dans gibi çılgınca şeyler yaparlar. Bunlar sizi güldürecek ve dikkatinizi başka yöne çekmenize yardımcı olacaktır.

29. Koşun veya yavaş koşun. Koşmak veya koşmak, ruh halinizi anında iyileştirmeye yardımcı olur ve sizi mutlu eder. 30 dakika yürümek bile ruh halinizi olumlu yönde etkileyebilir.

30  . Farkındalık meditasyonu. İçsel benliğinize yaklaşmanıza yardımcı olacaktır. Bir meditasyon ritüeli geliştirmek,  kendinizi yalnız hissetmenize neden olabilecek olumsuz düşüncelerinizi belirlemenize yardımcı olacaktır  .

31. Eski arkadaşlarla görüşün. Eski arkadaşlarınızla bağlantınızı kaybetmiş olabilirsiniz veya mevcut ancak ihmal edilmiş bir arkadaş grubunuz olabilir. Onlarla yeniden bağlantı kurun.

Onları evinizde bir partiye davet edin veya bir fincan kahve içerek onlarla sohbet edin. Uzaktalarsa, arayın. Bu kadar uzun bir süre sonra aramanızı almaktan mutluluk duyacaklardır.

32. Sinemaya gidin. Tek başınıza veya bir arkadaşınızla film izlemek için dışarı çıkın Bir fıçı patlamış mısır veya pamuk şekerle bir piliç filmi veya süper kahraman filmi izleyin. Kendinizi üzüntü ve yalnızlık hissinizi unutturacak bir şeye bırakın.

33. Komik bir şeye bakın. Sizi güldüreceğini bildiğiniz komik bir video veya stand-up komedi izleyin.

34. Yeni kulüplere veya gruplara katılın. Sizinle aynı gemide olan birini bulun. Çocuk yetiştirmek için mücadele eden ve mali durumunuzu tek başına yöneten bekar bir anne iseniz, benzer bir durumla karşı karşıya olan diğer bekar annelerle bağlantı kurun. Yalnızlığınızla savaşmak için destek grupları bulun. Arkadaş arayan veya yeni insanlarla tanışan birçok insan var.

35. Yeni bir şeyler öğrenin. Yeni bir hobi, yeni bir dil öğrenin, yeni bir beceri edinin veya bir eğitim dersi alın. Bütün bunlar yalnızlığın üstesinden gelmede gerçekten etkili olabilir. Yeni şeyler denediğinizde yeni insanlarla tanışırsınız. Başkalarıyla bağlantı kurmanıza yardımcı olabilir.

36. Çevrenizdeki hayatta iyi şeyler arayın. Bazen zamanınızın ve enerjinizin çoğunu kendi sorunlarınıza odakladığınızda, çoğu zaman hayattaki iyi şeyleri gözden kaçırabilirsiniz. Uzun bir süre sonra en sevdiğiniz filmi izlemek, en sevdiğiniz İtalyan restoranında yemek yemek veya komik bir video izledikten sonra yüksek sesle gülmek gibi hayatınızda olup biten olumlu şeyleri fark etmeye çalışın. Bazı anlar,  hayattaki basit zevkler  sizi pozitif hissettirebilir.

37. Başkalarının ihtiyaçlarına odaklanmak, bir başkasının  hayatında olumlu bir şey yaparken üzücü düşüncelerinizin ve duygularınızın üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır. Birine yardım etmek  , size kendi hayatınızda minnettar olduğunuz şeyleri de hatırlatabilir.

38. Bir evcil hayvanınız olsun. Tüylü bir arkadaş edin. Bir kedi, köpek, kaplumbağa ve hatta bir sincap sahibi olun. Bir hayvanınız olduğunda, size başka bir kişiye bakma sorumluluğu verir. Sorunlarınızı unutmanıza yardımcı olacaktır. Evcil hayvanlar, onlara verdiğiniz sevgiye karşılık verir ve tüm ilgi ve sevgiyle kendinizi özel hissetmenizi sağlar. Bir evcil hayvanınız yoksa, diğer insanların evcil hayvanlarına bakmaya yardım edin veya bir köpek barınağında gönüllü olun.

39. Evde bir parti verin. Evde parti yapmak için her zaman pahalı şarap ve peynirlere veya ayrıntılı bir menüye ihtiyacınız yoktur. Bir pizza ve film gecesi düzenleyin ve arkadaşlarınızı veya ailenizi davet edin. En sevdiğiniz İtalyan yemeklerini ve birkaç geleneksel kokteyl bardağı sipariş edin.

40. Bir tatil planlayın. Tatilinizi planlayın. Favori varış noktanıza veya gitmek istediğiniz herhangi bir yere uçuş arayın; o yerde bir otel rezervasyonu yap ve onu ziyaret et.

Bazen bir tatil planlamak moralinizi yükseltebilir ve olumsuz düşüncelerin üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.

41. Bağımlılıklara güvenmeyin. Yalnızlığın üstesinden gelmek için alkol veya uyuşturucu gibi bağımlılıkları kullanmak, felaket için bir reçetedir. Eskiden daha fazla içtiğinizi veya yalnızca düzenli olarak içtiğinizi fark ederseniz, destek isteme zamanı gelmiş olabilir.

42. Profesyonel yardım isteyin. Yalnızlık ve yalnızlık duygularınızı bir türlü atlayamıyorsanız, bir psikologla konuşun. Bir psikolog, yalnızlığınızın üstesinden gelmenize yardımcı olabilir. En iyi hareket tarzına karar vermenize yardımcı olacaklar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*